slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Αν ο Τσίπρας με τις επιλογές του μας οδηγήσει εκτός ευρώ... θα φταίνε οι ξένοι που δεν μας πληρώνουν για να παπαριζόμαστε

Ο λαός στις 6 Μαΐου ανάγκασε όλους -και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό- να μιλούν για διαπραγμάτευση, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, αποκρύπτοντας ότι ο Α. Σαμαράς έχει μιλήσει από το Νοέμβριο του 2011 για την ανάγκη αλλαγή των όρων του μνημονίου προκειμένου να περάσουμε σε ανάπτυξη.

Εμείς δεν θα πάμε στην Ευρώπη σαν τον Κασιδιάρη στην εκπομπή του ΑΝΤ1, παρατήρησε χαρακτηριστικά, αλλά αν μας πουν σε όλα «όχι», σημαίνει ότι έχουν στόχο να εξοντώσουν το λαό και ότι θέλουν το τέλος της ευρωζώνης, υποστήριξε θέλοντας μονά ζυγά δικά του. Αν κυβερνήσει και άλλάξουν κάποια πράγματα (που οι Ευρωπαίοι θα αλλάξουν από μόνοι τους λόγω Ολάντ μερικά σημεία) θα μας πουλήσει φούμαρα αλά Αντρέα 1981 "αναδιαπραγματευτήκαμε, κερδίσαμε καλύτερους όρους και τώρα το μνημόνιο είναι καλό"... ενώ από την άλλη αν φάει πόρτα και οι Ευρωπαίοι κλείσουν την κάνουλα θα τα φορτώσει όλα σε αυτούς και θα αναλάβει δράση ο δραχμολάγνος Λαφαζάνης.

Παράλληλα προχώρησε και σε μια "βαρυσήμαντη" διαπίστωση του κώλου: "Aν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη" είπε. Νομικά, πολιτικά και οικονομικά η έξοδος μας από το ευρώ θα διαλύσει την ευρωζώνη, ισχυρίστηκε, ενώ κληθείς να απαντήσει αν είναι έτοιμος να βάλει υπογραφή αποδοχής στα αιτήματα των εταίρων, ο παλικαράς απάντησε: «Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;»

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του για επαναφορά του κατώτατου μισθού και της μετενέργειας, ο κ. Τσίπρας μίλησε για κατάργηση της εσωτερικής υποτίμησης και μετά όπως είπε, θα κάτσουμε να συζητήσουμε... φυσικά το ότι για να "καταργηθεί η εσωτερική υποτίμηση" πρέπει να βρεθούν λεφτά για να αυξηθούν οι μισθοί, είναι λεπτομέρεια για τον Τσίπρα και τους ηλίθιους που τον στηρίζουν.

Κανονικά, είπε, θα έπρεπε να είχε επέμβει εισαγγελέας για εκείνους που αναπαράγουν τα περί δραχμής και παράλληλα χαρακτήρισε ανεύθυνο τον Αντώνη Σαμαρά κατηγορώντας τον ότι δημιουργεί κλίμα πανικού... σε αντίθεση με τον ίδιο που κινείται στο κλασικό "ώχ βρε αδερφέ".

Αίσθηση τέλος, προκάλεσε η ΠΑΣΟΚική αναφορά του, του ότι κάποιοι άλλαξαν θέση και υπέγραψαν το μνημόνιο «κάνοντας κωλοτούμπες» επειδή «τους είχαν πιασμένους στις λίστες της Siemens. Δεν πρέπει να σας προκαλεί έκπληξη ... όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας ήταν στη λίστα της Siemens, δήλωσε, ξεχνώντας ΠΑΣΟΚικά ότι μέχρι τώρα μόνο ΠΑΣΟΚοι έχουν εμπλακεί στη Siemens...

Δεν υπάρχουν σχόλια: