slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ 350 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,1500 ΑΙΤΗΣΕΙΣ!

Μόνο εγώ κι εσύ, αναγνώστη του Neo, δεν έχουμε καταθέσει βιογραφικό για να γίνουμε επιστημονικοί συνεργάτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορούμαι ότι τα βιογραφικά που έχουν κατακλύσει την Κουμουνδούρου είναι περισσότερα από 1.500 για περίπου 350 θέσεις, καθώς η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί πλέον 71 άτομα και ο κάθε βουλευτής δικαιούνται πέντε συνεργάτες, άλλους αποσπασμένους από το Δημόσιο και άλλους που θα προσληφθούν επί τούτου. Ωστόσο, κεντρική γραμμή του....
ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην επιλέγουν οι βουλευτές όλους τους συνεργάτες τους, ώστε η σύνθεση της «στρατιάς» συμβούλων που θα πλαισιώσουν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην αποτελείται από «φίλους και γνωστούς». Μαθαίνω, μάλιστα, ότι από τους 5 συνεργάτες, ο κάθε βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δικαίωμα να επιλέξει να προσλάβει τον έναν και οι υπόλοιποι τέσσερις θα του σταλούν από το κόμμα. Έχει συσταθεί προς τούτο και ειδική επιτροπή, που αξιολογεί τα βιογραφικά και προχωρεί στη στελέχωση των τομέων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

5 σχόλια:

Παναγιώτης Χατζησάββας είπε...

Αυτό που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι ότι υπήρξε έγγραφο του Βίτσα προς τους βουλευτές να μην υπόσχονται σε φιλικά ή οικεία πρόσωπα αποσπάσεις σε βουλευτικά γραφεία καθώς αυτά τα προνόμαι ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και όχι στους βουλευτές. Με αυτή τη θέση συντάσσομαι ανεπιφύλακτα γιατί και οι δικοί μας έχουν κάνει τις στραβές τους στο παρελθόν. Κατόπιν τούτου ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όσους ενδιαφερονται να αποστείλλουν τα βιογραφικά τους, αν θυμάμαι καλά με καταληκτική ημερομηνία της 15η Ιούλη.
Επομένως κρίνω τον τίτλο της ανάρτησής σας εάν όχι προβοκατόρικο τουλάχιστον άστοχο, μιας και δεν προκύπτει από πουθενά ρουσφέτι αλλά μια διαδικασία επιλογής των καταλληλότερων για να στελεχώσουν την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος είπε...

Αποπροσανατολιστικός τίτλος και εισαγωγή.

Συμφωνώ με το προλαλήσαν σχόλιο.

Ο τίτλος και η εισαγωγή του άρθρου είναι απαράδεκτα και στοχεύουν στον εκτροχιασμό της άποψης αυτού που το βλέπει, από τη πραγματικότητα.

Η πραγματικότητα ήταν βρώμικη και λιγδιασμένη και αυτή την στιγμή (σύμφωνα και με το περιεχόμενο του άρθρου σας)γίνεται μια μικρή προσπάθεια να αλλάξει ριζικά ο τρόπος "πρόσληψης" των επιστημονικών συνεργατών και συμβούλων.

Ας μην σπηλώνουμε μια τέτοια προσπάθεια..

Ανώνυμος είπε...

Κάτι που έντεχνα αποσιωπείται είναι ότι αυτή τη δυνατότητα την έχουν από παλιά όλοι οι βουλευτές και αναφέρεται όχι σε νέες προσλήψεις αλλά μόνο σε αποσπάσεις υπαλλήλων του δημοσίου και εφ όσον ο προϊστάμενός τους γνωμοδοτήσει ότι η απουσία τους για το διάστημα αυτό δεν δημιουργεί πρόβλημα στη λειτουργία της υπηρεσίας. Όταν εμείς γίνουμε κυβέρνηση έχουμε δεσμευτεί ότι θα το καταργήσουμε, αλλά προς το παρόν λόγω του ότι οι ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ σε υποστηρικτικό προσωπικό αυξήθηκαν κατακόρυφα αφού είναι αξιωματική αντιπολίτευση το αξιοποιούμαι.

evangelos naxios είπε...

Μία από τα ίδια,θέλω να πω στους προλαλήσαντες,το 350........δεν σας βγάζει τα μάτια.....αντί να φωνάζετε ότι οι 300 της βουλής είναι πάρα πολλοί,οι 350 σύμβουλοι είναι...................

haris είπε...

Συμφωνώ με τον agiaso Lesvu Δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα αντιθέτος τα σωστά πρέπει να τα επικροτούμε.....