slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ

Γράφει ο Γιώργος Α. Βακόνδιος 
Πρόσφατα δημοσιεύθηκαν τα αποτελέσματα διαδικτυακής ψηφοφορίας σε site του νομού Κυκλάδων σχετικά με την πιθανότητα να βοηθηθούν οι Κυκλάδες από την υπουργοποίηση του Γιάννη Βρούτση. Γνώμη μου είναι ότι εάν εμείς οι πολίτες δεν αλλάξουμε άποψη για την πολιτική, όχι μόνο δεν διευκολύνουμε τους κυβερνώντες αλλά τους δημιουργούμε ψυχολογική πίεση η οποία πιθανόν να τους αποσυντονίζει στο έργο τους.
Σύμφωνα με την διαδικτυακή ψηφοφορία το 63,6% των συμμετεχόντων εκτιμά ότι η.....
υπουργοποίηση του Γιάννη Βρούτση «δεν θα ωφελήσει το νομό Κυκλάδων ο οποίος ψάχνει λύσεις σε βασικά ζητήματα». Προφανώς το ερώτημα τίθεται δεδομένου ότι ο Γιάννης Βρούτσης εκλέγεται στις Κυκλάδες.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες στον Γιάννη Βρούτση και τον φίλο μου από τα παλιά Νίκο Νικολόπουλο δεν ανετέθη από τον Αντώνη Σαμαρά η αποστολή να φροντίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κυκλάδες.
Τους ανετέθη το πολύ σημαντικό έργο της αντιμετώπισης της ανεργίας, της επίλυσης των προβλημάτων σε ότι αφορά στις εργασιακές σχέσεις, στα ασφαλιστικά ταμεία, στο ύψος των συντάξεων και συγκεκριμένων επιδομάτων, της διαπραγμάτευσης με την Τρόϊκα για συγκεκριμένα θέματα ευθύνης τους και γενικότερα να φέρουν σε πέρας την αποστολή του στο συγκεκριμένο υπουργείο.
Αυτή είναι η αποστολής του και από τα αποτελέσματα αυτά θα κριθεί η ηγεσία του υπουργείου τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τον Ελληνικό λαό.
Όταν λοιπόν ξεκινάμε με την λογική ότι ο Κυκλαδίτης υπουργός θα πρέπει να δώσει λύσεις σε κάθε είδους προβλήματα στο νομό τον οποίο εκλέγεται, τότε μάλλον δεν καταλαβαίνουμε σε ποια κατάσταση είναι η χώρα, ότι οι πελατειακές λογικές έχουν παρέλθει προ πολλού και κυρίως ότι η διακυβέρνηση πρέπει να είναι μια επιτελική διαδικασία που αφορά στο σύνολο της χώρας.
Το γεγονός ότι έχει διαλυθεί η δημόσια διοίκηση και καλούνται πολλάκις κυβερνητικά στελέχη να ασχολούνται με μικρά και ανούσια θέματα δεν αλλάζει το πραγματικό ζητούμενο από κάθε κυβερνητικό στέλεχος.
Εξάλλου αυτή η λογική δεν μας συμφέρει ως Κυκλαδίτες. Για φανταστείτε τον κάθε υπουργό της κυβέρνησης να ασχολείται κατά προτεραιότητα με τα θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζει η προσωπική του εκλογική περιφέρεια. Σε αυτή την περίπτωση με τις Κυκλάδες θα ασχολείται κατά προτεραιότητα ο Υπουργός Εργασίας, αλλά όλοι οι άλλοι υπουργοί με άλλες εκλογικές περιφέρειες . Κατ’ αναλογία, ο δήμαρχος θα ασχολείται κατά προτεραιότητα με το δημοτικό διαμέρισμα από το οποίο προέρχεται, ο αντιδήμαρχος με τη γειτονιά του, ο στρατηγός με τα στρατόπεδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, ο πυροσβέστης με τα χωράφια του χωριού του και πάει λέγοντας.
Προσωπικά πιστεύω ότι είτε όλοι μαζί θα πάμε μπροστά, θα βελτιωθεί το επίπεδο ευημερίας των Ελλήνων και επιτέλους θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κράτος, είτε όλοι μαζί θα καταστραφούμε.
Ας αφήσουμε επομένως τον κάθε υπουργό να κάνει τη δουλειά του και ας τον κρίνουμε από το αποτέλεσμα αυτής και ας μην προσπαθούμε να του αναθέσουμε άλλες αποστολές που δεν πρέπει ούτε να τον αφορούν, ούτε να τον απασχολούν.

Γιώργος Α. Βακόνδιος
Υποψήφιος Νέας Δημοκρατίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: