slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ

Την άμεση κινητοποίηση όλων των υπουργείων και των εμπλεκόμενων φορέων θα ζητήσει με επιστολή του ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη συμβολική επίσκεψη σε υπουργείο.

Σε διευρυμένη σύσκεψη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην οποία συμμετείχε και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συμφωνήθηκε να επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της....
μεταρρύθμισης του δημοσίου.
Ο πρωθυπουργός διατύπωσε τη πρόθεσή του να αναλάβει ο ίδιος προσωπικά τόσο την παρακολούθηση της μεταρρύθμισης όσο και την αξιολόγηση της διοίκησης. Στους στόχους που προτάσσει είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων, η εξοικονόμηση πόρων καθώς και ο δραστικός περιορισμός της γραφειοκρατίας.
Με επιστολή που θα φύγει τις επόμενες ημέρες από το πρωθυπουργικό γραφείο θα ζητείται από τις πολιτικές ηγεσίες όλων των υπουργείων να δώσουν προτεραιότητα και να επιταχύνουν κάθε διαδικασία που σχετίζεται με τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας.
ο Ατώνης Μανιτάκης, σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί θα πρέπει σε διάστημα 10 μηνών να έχει καταφέρει ολοκληρώσει 13 βασικές τομές  που σχετίζονται με την ελληνική οικονομία. Μεταξύ άλλων θα πρέπει να υλοποιηθούν παρεμβάσεις στους εξής τομείς:
-Ισολογισμοί – Εταιρικό Δίκαιο
-Φορολογικό Δίκαιο
-Εργασιακό Περιβάλλον
-Ενέργεια
-Ασφάλεια Τροφίμων
-Φαρμακευτική Νομοθεσία
-Αλιεία
-Περιβάλλον
-Γεωργία
-Τουρισμός
Ο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης επισήμανε μετά τη σύσκεψη ότι στόχος της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι η μείωση στο 1/3 των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.  Για την υλοποίηση του προγράμματος ο  Α. Μανιτάκης επισήμανε ότι θα αξιοποιηθεί η προεργασία που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα μεταξύ  ελληνικών υπηρεσιών και Task Force. Μάλιστα εξέφρασε τη ελπίδα ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα πρώρα αποτελέσματα βελτίωσης της διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: