slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης: Καμία περικοπή στις συντάξεις των 700 ευρώ

Μετά το χθεσινό μας δημοσίευμα που έγινε πρωτοσέλιδο σε δυο εφημερίδες της 18ης Αυγούστου (Αδέσμευτο Τύπο και Αυριανή)για τα ονόματα των μαϊμού συνταξούχων που έδωσε ο υπουργός Εργασίας στον εισαγγελέα, μετά τη συνέντευξη στη Realnews 12ης Αυγούστου, ο υπουργός Εργασίας επανέρχεται με σημερινή (18 Αυγούστου)συνέντευξη στην εφημερίδα "Επενδυτής" και επαναλαμβάνει ότι θα δημιουργήσει δημοσιονομικό πρόβλημα η σύνταξη στα 65, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Δεν βλέπω ότι κάτι τέτοιο είναι σκόπιμο, ενώ έχει και αμφίβολο αποτέλεσμα. Είναι όμως ώρα να κάτσουμε και να δούμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διορθωθούν στρεβλώσεις στο εσωτερικό τους».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφερόμενος στο ΕΚΑΣ τοποθετεί τον πήχυ των δικαιούχων στα 65 χρόνια:

«Στην περίπτωση του ΕΚΑΣ ισχύουν ήδη τα αντικειμενικά, εισοδηματικά κριτήρια. Υπάρχει και βέβαια η πρόταση – σενάριο να καταβάλλεται το ΕΚΑΣ μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει τα 65ο έτος της ηλικίας»

Το σημαντικότερο όμως από αυτήν την συνέντευξη είναι η κόκκινη γραμμή του υπουργού Εργασίας σχετικά με τις μειώσεις των συντάξεων των 700 ευρώ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Σας διαβεβαιώ ότι στα σενάρια που επεξεργάστηκαν οι υπηρεσίες του υπουργείου μας δεν περιλαμβάνονται περικοπές στο μηνιαίο ύψος συντάξεων των 700 ευρώ»

Με επιθετική πολιτική ο υπουργός Εργασίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να προφυλάξει τα συμφέροντα του Έλληνα συνταξιούχου και εργαζόμενου.
Κι όσο για τις κασσάνδρες που τον αποκαλούν μνημονιακό, το έργο του και τα λεγόμενά του, αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.