slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γιάννης Βρούτσης: θα δημιουργήσει δημοσιονομικό πρόβλημα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Συνέντευξη στην Realnews παραχώρησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μια συνέντευξη που ο υπουργός Εργασίας εξηγεί και βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους.

Ο υπουργός Εργασίας τάσσεται κάθετα αντίθετος με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια αναφέροντας χαρακτηριστικά:





"Μεταξύ των εναλλακτικών επιλογών που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι πράγματι και αυτή (στα 67 η σύνταξη). Όμως εκτιμώ-και ελπίζω- ότι δεν θα προχωρήσει. Γιατί πρόκειται για μια επώδυνη απόφαση, με αμφισβητούμενα δημοσιονομικά αποτελέσματα. Προσωπικά, θα προέτασσα τη διόρθωση των στρεβλώσεων που υπάρχουν σε χαμηλότερα (ακόμη και κάτω από 60 ετών) όρια συνταξιοδότησης".

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν θα υπάρξουν κυρώσεις στους μαϊμού συνταξιούχους, απάντησε:

" ...σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνουν γνωστά τα στοιχεία (όνομα, επίθετο και διεύθυνση)όλων όσων λάμβαναν παροχές που δεν δικαιούνταν. Τα χρήματα του δημοσίου, του Έλληνα φορολογούμενου, που σπαταλήθηκαν κατ' αυτόν τον τρόπο, θα αναζητηθούν στο ακέραιο".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, υπερασπίζεται τα του υπουργείου του λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Ωστόσο, θα ήταν άδικο και υπερβολικό να ταυτίζεται το υπουργείο εργασίας με επώδυνα μέτρα και περικοπές λόγω της τωρινής συγκυρίας. Σύντομα θα γνωρίσετε και το θετικό πρόσωπο του υπουργείου, μέσω μιας δέσμης επιθετικών πρωτοβουλιών για την ανάσχεση της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων".

"...σε ότι με αφορά, θα προστατεύσω τις προοπτικές της νέας γενιάς ασφαλισμένων και εργαζομένων" ανέφερε ο υπουργός σε άλλο σημείο της συνέντευξης.


ΥΓ. Καλά θα κάνει η δημοσιογράφος που πήρε την συνέντευξη από τον υπουργό, να μην ερμηνεύει τα λεγόμενά του όπως εκείνη νομίζει.
Σωστή δημοσιογραφία είναι η παράθεση γεγονότων και η αν μη τι άλλο αντικειμενική και σωστή ανάγνωση και ερμηνεία της ελληνικής γλώσσας.
Οτιδήποτε άλλο, είναι εκ του πονηρού, αγαπητή κ. Χριστίνα Κοραή.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φασιστόμουτρα του κερατά, ποιά ζώα σας ψήφισαν;

Ανώνυμος είπε...

Έάν νομίζεις ότι το 30% του λαού, που ψήφισε αυτά τα "φασιστόμουτρα" όπως τα αποκαλείς,είναι ζώα, τότε μάλλον ζεις σε χώρα ζωολογικό κήπο φασισταριών και δεν το ξέρεις...

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ. ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΩ ΕΚΕΙ.

manolis είπε...

Κι εγώ εκεί θάμαι. Να συναντηθούμε να γνωριστούμε. Θα σε περιμένω....