slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σαμαράς: «Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό»... με άλλα λόγια: ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ προς το παρόν τουλάχιστον πήραν τον ...@@@@

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός για τα αποτελέσματα των επαφών του σε Βερολίνο και Παρίσι. "Έχει αρχίσει και γυρίζει το καράβι αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς ή πιο εύκολη δουλειά" είπε ο κ. Σαμαράς στον κ. Παπούλια.
Οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες είχαν τον εξής διάλογο:


Κ. Παπούλιας: Ενδιαφέρον ταξίδι.

Αντ. Σαμαράς: Ενδιαφέρον. κ. Πρόεδρε νομίζω έχει αρχίσει και γυρίζει το καράβι αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς ή πιο εύκολη δουλειά. Γι' αυτό και πρέπει να τρέξουμε. Και τρέχουμε. Αλλά θα μου επιτρέψετε να σας τα πω αναλυτικά γιατί είναι πολλά.

"Δίνουμε μια μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ. Δίνουμε μια μάχη για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και δίνουμε μια μάχη για να φέρουμε πιο κοντά αυτό που και οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης έχουμε αποφασίσει να κάνουμε και έχουμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε, δηλαδή να φέρουμε πιο κοντά την ανάκαμψη. Περισσότερες θέσεις εργασίας είναι ιδιαίτερα για τα νέα τα παιδιά. Να 'ρθει επιτέλους η ώρα της ανάπτυξης για τον τόπο" δήλωσε αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς.

"Το λόμπι της δραχμής έχασε έναν γύρο αποφασιστικό. Εμείς όμως έχουμε πολύ δουλειά μπροστά, τις τελευταίες αλλά πολύ δύσκολες αποφάσεις" πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση έχει ορισθεί για το πρωί της Τετάρτης. Ο κ. Σαμαράς θα ενημερώσει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για τα αποτελέσματα της συνάντησης του με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, ενώ θα συζητηθούν και τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: