slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ.Βρούτσης: Διαβατήριο για την παραμονή στο ευρώ τα μέτρα

Η κυβέρνηση αυτή αποτελεί την τελευταία ελπίδα για τη χώρα και οι αποφάσεις που καλείται να λάβει, είναι αναγκαίες για να περάσουμε στη φάση ανασυγκρότησης της οικονομίας,
εκτίμησε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, και παράλληλα δήλωσε αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για τα μέτρα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε ημερίδα για τη «Νέα Οργανωτική Δομή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ», ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι
η κυβέρνηση και οι πολιτικοί αρχηγοί που τη στηρίζουν, καταβάλλουν «εργώδη προσπάθεια» και διαπραγματεύονται προκειμένου τα μέτρα να είναι όσο το δυνατόν πιο δίκαια και αποτελεσματικά.
Στο σημείο αυτό δήλωσε αισιόδοξος ότι
«μέσα στα περιθώρια του χρόνου που απομένει, θα υπάρξει σύγκλιση και συμφωνία» για τα μέτρα. Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε, τα μέτρα θα είναι δύσκολα, «όμως όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν το διαβατήριο για την παραμονή της χώρας μας στην Ευρώπη και στο ευρώ». «Συμμερίζομαι και κατανοώ τη διάχυτη ανησυχία της κοινωνίας καθώς τα όρια αντοχής της έχουν εξαντληθεί. Όμως ταυτόχρονα είμαι και πεπεισμένος ότι όλοι πλέον κατανοούν ότι αυτή η κυβέρνηση αποτελεί την τελευταία ελπίδα για τη χώρα καθώς και ότι οι αποφάσεις είναι αναγκαίες για να περάσουμε στην επομένη φάση της ανασυγκρότησης της οικονομίας και της πατρίδας μας», κατέληξε στη δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας.