slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μ. Κεφαλογιάννης: Τα 6-7 δισ. θα πάνε στην πραγματική οικονομία

Διαβεβαιώσεις ότι με την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. το κράτος θα επιστρέψει τις οφειλές του προς τους ιδιώτες , παρείχε μέσω του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.
«Αυτά τα χρήματα που θα πάρουμε στη δόση είναι 31 δισ. ευρώ και ......
η επόμενη δόση μέχρι το Δεκέμβρη θα φτάσει τα 44 δισ. Απ' αυτά 24-25 θα πάνε στις τράπεζες, για παλιά χρέη και παλιές υποχρεώσεις για να μπορούν να λειτουργούν, τα 6-7 δισ. θα πάνε στην πραγματική οικονομία, διότι το κράτος δεν μπορεί εσάς να σας βάζει να φτιάχνετε μια ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου, ένα φωτοβολταϊκό ή να κάνετε μια μικρομεσαία επιχείρηση, να έχετε βάλει το σπίτι σας υποθήκη, όταν η τράπεζα η οποία πήρε την εγγύηση αυτής της επιδότησης σας λέει κύριε το ξέρω ότι είστε έντιμος, αλλά εγώ θέλω τα λεφτά μου και σας βγάζει το σπίτι σας στον πλειστηριασμό γιατί το κράτος δεν είναι συνεπές να σου πληρώσει αυτά που σου υποσχέθηκε για να κάνεις την επένδυση, άρα αυτά θα πάνε σίγουρα στην οικονομία, αλλά δε φτάνουν», τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Ωστόσο, αν δεν σταθεροποιηθούν οι τράπεζες δεν υπάρχει οικονομία. Εγώ πιστεύω λοιπόν ότι η υπεραξία που θα δημιουργηθεί πρέπει να πάει στα ελληνικά νοικοκυριά με τη μορφή κάποιων παροχών, όπως η αποφυγή των πλειστηριασμών για το επόμενο διάστημα της κρίσης, για την πρώτη κατοικία, άρα αυτά είναι κάποια χρήματα που πρέπει να μπουν μέσα στο σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: