slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μοναδικη ελπιδα ο Σαμαρας

Η τεράστια άνοδος της δημοτικότητας του Αντώνη Σαμαρά και η παράλληλη άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και του ΣΥΡΙΖΑ, αυτομάτως μετατρέπουν τον πρωθυπουργό σε πρόσωπο-κλειδί αναφορικά με το μέλλον της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ -και ο Βενιζέλος προσωπικά- εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη, ο Κουβέλης φθείρεται καθημερινά προσπαθώντας να μείνει ζωντανός σε ένα χώρο που παραδοσιακά δε σηκώνει δύσκολες αποφάσεις, με συνέπεια...
...ο Σαμαράς να είναι ο μοναδικός πολιτικός που μπορεί να συσπειρώσει όσους πιστεύουν ακόμα στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και στην παραμονή στο ευρώ.

Κι όταν λέμε "συσπειρώσει" δεν αναφερόμαστε μόνο σε ψηφοφόρους, αλλά και σε πολιτικούς. Το γεγονός πως ο βασικός κεντροαριστερός πόλος της μεταπολίτευσης καταρρέει και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τρέχουν προς τον Σαμαρά, αποτελεί ένδειξη για το ρόλο του Μεσσήνιου πολιτικού από εδώ και στο εξής.

Πλέον, με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, πιθανή αποτυχία του Σαμαρά είναι βέβαιο πως θα ρίξει τη χώρα στα χέρια του δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής. Σενάριο που αν τελικά γίνει πραγματικότητα, θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες για την κοινωνία, και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα σηματοδοτήσει και το τέλος της Ελλάδας, τουλάχιστον με τη μορφή που τη γνωρίζουμε σήμερα.

topolitikon.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: