slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης σε Νικολόπουλο: Έχω πάρει λιγότερους συμβούλους- μετακλητούς υπαλλήλους απ' όσους προβλέπεται


[Άνθρακες ο θυσαυρός για τον Νικολόπουλο που νόμιζε ότι θα βγάλει λαυράκι... απλά για άλλη μια φορά επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημά του δεν είναι ούτε τα μέτρα ούτε η τρόικα αλλά το "υφυπουργός" κάτω από τον Βρούτση... γιατί άλλο να υπογράφει σαν "τέως υφυπουργός Εργασίας" όπως κάνει τώρα που πέρασε 2 εβδομάδες από το υπουργείο και άλλο να υπέγραφε "Υπουργός Εργασίας"...]

Το πολιτικό γραφείο του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δεν έχει εξαντλήσει πλήρως τις δυνατότητες που παρέχει η νομοθεσία για την αξιοποίηση συγκεκριμένου αριθμού συνεργατών, όπως προκύπτει από έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης.


Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης που είχε καταθέσει ο κουτοπόνηρος ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για τον «αριθμό των Συμβούλων του Υπουργού Εργασίας» καλώντας τον κ. Βρούτση να ενημερώσει τη Βουλή πόσους συμβούλους έχει διορίσει.

Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εργασίας προβλέπονται:

- Εννέα μετακλητοί υπάλληλοι και υπηρετούν οκτώ.
- Οκτώ ειδικοί σύμβουλοι- συνεργάτες και υπηρετούν πέντε.
- Δέκα αποσπασμένοι υπάλληλοι και υπηρετούν τέσσερις.
- Ειδικό επιστημονικό προσωπικό, επτά άτομα στο υπουργείο και πέντε ανά Γενική Γραμματεία και υπηρετούν τρεις στις θέσεις του υπουργείου.
- Δύο θέσεις δημοσιογράφων και υπηρετεί ένας.

Επιπλέον ο κ. Βρούτσης υπενθυμίζει ότι «με πρόσφατη απόφασή του καταργήθηκαν από το γραφείο του 12 θέσεις συμβούλων, ειδικού επιστημονικού προσωπικού. Θέσεις, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκαν από τον ίδιο. Η οριστική μάλιστα κατάργηση των ανωτέρω θέσεων θα πραγματοποιηθεί και με ειδική νομοθετική ρύθμιση μέσα στον Νοέμβριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: