slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

"Κοντή" μνήμη ή υποκρισία για πολιτικά οφέλη;

Η υποκρισία του ΠΑΣΟΚ: Απαγόρευση των συγκεντρώσεων είχε γίνει και κατά την επίσκεψη Κλίντον το '99!                   Ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να διαχωρίσει τη θέση του και να διαφωνήσει με την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. για απαγόρευση των διαδηλώσεων την Τρίτη, κατά την επίσκεψη της κας Μέρκελ στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους:
Πρώτον γιατί, φοβούμαστε ότι θα έχει αντίστροφα αποτελέσματα, καθώς θα χρησιμοποιηθεί από κάποιους ως πρόσχημα για εκδηλώσεις που υπερβαίνουν τα όρια της νομιμότητας,
Δεύτερον γιατί, εμφανίζει την επίσκεψη αυτή ως ζήτημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας, ενώ είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να παρουσιαστεί με ενιαίο και πειστικό τρόπο το ....ελληνικό ζήτημα και η εθνική γραμμή για την ανάγκη να υπάρξει το ταχύτερο μια ολοκληρωμένη συμφωνία για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση. Η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μια δημοκρατική, ευνομούμενη, ανεκτική και πολυφωνική κοινωνία, που διεκδικεί την ισότιμη θέση της μέσα στην Ευρώπη».

Άραγε στο ΠΑΣΟΚ έχουν τόσο "κοντή" μνήμη ή ακόμα κι αυτήν την περίοδο, συνεχίζουν να παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια για να κερδίσουν (ή να μη χάσουν) όσα πολιτικά οφέλη μπορούν. Κι αυτό γιατί, αν γυρίσουμε 13 χρόνια πίσω, τότε που Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, επρόκειτο να επισκεφτεί τη χώρα μας, θα διαπιστώσουμε πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη, είχε αποφασίσει και τότε -όπως γίνεται και τώρα- την απαγόρευση των συγκεντρώσεων (http://www.tanea.gr/ellada).

Άρα, καλό θα ήταν το ΠΑΣΟΚ, να σταματήσει να συμπεριφέρεται λες και προήλθε από παρθενογένεση, και να λειτουργήσει στοιχειωδώς υπεύθυνα, μακριά από λαϊκισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: