slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κρίτων Αρσένης, ο ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ που ζήτησε να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο γιατί ενοχλούνται οι φάλαινες

Τον αποκαλούν «Ταρζάν των Βρυξελλών». Επειδή η μαμά του Μαρία Αρσένη ήταν στο ΠΑΣΟΚδιορισμένη 30 χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου διόρισε και τον γιό ευρωβουλευτή το 2009. Ο Κρίτων Αρσένης εκπροσωπεί όλες τις «λόξες» του Παπανδρέου για την .........

πράσινη ανάπτυξη.
Ποιός δεν θυμάται τον Γιώργο Παπανδρέου την ώρα που η Ελλάδα σιγοκαιγόταν στις φλόγες του Μνημονίου εκείνος υποσχόταν να κάνει τη χώρα μας «Δανία του Νότου»; Η, όταν η Ελλάδα αγωνιούσε με το πιστόλι των δανειστών στον κρόταφο ποιός δεν θυμάται ότι ο Παπανδρέου μαζί με την Τίνα Μπριρμπίλη έκαναν βόλτες στο Ελληνικό με τον αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο ; Ε, κάτι παρεμφερές είναι ο Κρίτων Αρσένης.
Ο 35χρονος ευρωβουλευτής έκανε λοιπόν ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο και ζήτησε να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα γιατί θα ενοχλούνται τα δελφίνια και οι φάλαινες.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Αρσένης υποστηρίζει στην ερώτησή του ότι «οι σεισμικές έρευνες με σόναρ οι οποίες θα διεξάγονται καθόλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου για ένα τρίμηνο, ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα κητώδη, όπως τα δελφίνια και οι φάλαινες ενώ είναι πιθανό να παρατηρηθούν μαζικοί ξεβρασμοί τους στις ακτές. Αλλωστε τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας που έχουν ληφθεί αποκλίνουν από οριζόμενα στην οδηγία 92/43 και στο πρωτόκολλο ACCOBAMS».

Δεν υπάρχουν σχόλια: