slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δήλωση του Μανώλη Γλέζου σχετικά με όσα αρνήθηκε και όσα παραδέχτηκε ο Σόιμπλε


Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνέντευξη τύπου που
παραχώρησε το απόγευμα της 18 Ιουλίου 2013 στις 5:50΄, αναγκάστηκε να παραδεχτεί έστω ότι υπάρχει το θέμα της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
 Νωρίτερα το μεσημέρι, στη 1:30, είχε προηγηθεί η συμβολική συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα και εμού του ιδίου με τον Πρόεδρο της ....
Δημοκρατίας για το θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι: « Θα γνωρίζετε ότι είμαι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που το 1995 το Νοέμβριο έθεσα, με ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση, το θέμα αυτό, και για τις αποζημιώσεις και για το
κατοχικό δάνειο. Βεβαίως, η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης ήταν αρνητική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σβήστηκε όλη αυτή η υπόθεση.
 Ο Μανώλης Γλέζος συνεχώς υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της γερμανικής κυβέρνησης. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει μία πρόοδος στο θέμα αυτό. Προηγουμένως, ο Σόιμπλε στη μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του προς το ΣΚΑΙ, η οποία είχε προηγηθεί πολλές ώρες πριν, είχε αρνηθεί τα πάντα.
  Σημειώνω ότι καταβάλλεται μια δόλια προσπάθεια αυτό που τελικά υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ο Σόιμπλε ή να αφανιστεί ή να διαστρεβλωθεί ή  στην καλύτερη των περιπτώσεων να χαρακτηριστεί απλώς ως ανοιχτό παράθυρο.
 Υπάρχει επίσης ένα αναμφισβήτητο και ανεπίτρεπτο γεγονός: η απουσία της ελληνικής κυβέρνησης.
  Ενώ θα έπρεπε ο σημερινός υπουργός εξωτερικών, αξιοποιώντας τη δήλωση του προκατόχου του στη Βουλή των Ελλήνων στις 24 Απριλίου 2013, να θέσει το θέμα στο Σόιμπλε το άφησε να το διαχειρίζονται οι δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: