slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ Ν .Δ ΝΑΞΟΥ


Το ερώτημα είναι απλό και απευθύνεται στην Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Νάξου. Μάλιστα άφησα να περάσει και ένα εύλογο χρονικό διάστημα λίγων ημερών πριν το απευθύνω.
Εγώ δεν μένω στο νησί αλλά δεν νομίζω να κάνω λάθος στο ερώτημα:
Η τοπική της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΑΞΟΥ έχει πάρει θέση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις δημοτικές εκλογές και με τους δυο υποψηφίους που προέρχονται από τον χώρο της;Τώρα περιμένω απάντηση εγώ…

Γιώργος Α. Παπανδρέου στις φωτιές του 2009 :"αντικρίζουμε με απέραντο πόνο τις στάχτες ενός εγκλήματος" . Για το εγκλήμα του 2010 Πρόεδρε ;

Για λόγους δεοντολογίας παρακαλούμε όποιο φίλο αναγνώστη έχει φωτογραφία η δήλωση του πρωθυπουργού για τα 8.000 στρέμματα δάσους που κάηκαν χτες στην βορειανατολική Αττική να μας την προσκομίσει με το e-mail του blog : naxios.blogspot.com@gmail.com

ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ:

"Οι φωτιές του 2009 οφείλουν να αποτελέσουν την κόκκινη γραμμή για το κράτος και τους πολίτες. Πρέπει οι τελευταίες αυτές καταστροφές να σηματοδοτήσουν το τέλος μιας εποχής και ενός μοντέλου ανάπτυξης που έχει ως νομοτελειακή κατάληξη ό,τι δεν γίνεται τσιμέντο να γίνεται στάχτη" υπογραμμίζει σε γραπτή δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, τονίζοντας πως "σήμερα χρειάζεται μια νέα αρχή που βάζει τέλος στην εποχή της απουσίας σχεδιασμού και επιβράβευσης της καταπάτησης και της κερδοσκοπίας στη γη, τέλος στο κράτος της αναποτελεσματικότητας που κλείνει το μάτι στην ανομία και την αυθαιρεσία".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει στην δήλωσή του ότι την ώρα που δινόταν η μάχη κατά των πυρκαγιών δεν ήταν η ώρα αναζήτησης ευθυνών, όμως σήμερα που "αντικρίζουμε με απέραντο πόνο τις στάχτες ενός εγκλήματος" τίθεται ένα τριπλό καθήκον:

Πρώτον η αξιολόγηση των αιτίων και ο καταλογισμός των ευθυνών για την τραγωδία.

Δεύτερον η λήψη άμεσων μέτρων αποκατάστασης των ζημιών και της παραγωγικής βάσης που καταστράφηκε.

Τρίτον, ριζικές τομές ώστε να αποκλειστούν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην δήλωσή του καταλογίζει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση που δεν υπάρχει πόρισμα για τα λάθη στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών του 2007 καθώς και για την μη αξιοποίηση της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου του 2008 για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα.

"Απέδειξε ότι δεν σέβεται τον πολίτη, έχοντας κρυφτεί πίσω από την προπαγάνδα των "ασύμμετρων απειλών" επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ,Ο ΤΖΕΦΡΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΤΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ-ΣΑΝ ΤΟΝ...ΝΕΡΩΝΑ-ΜΕ...ΦΟΝΤΟ ΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ!!!

ΟΧΙ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΛΑΚΑ... ΔΥΣΤΥΧΩΣ !

Η συνέχεια στο hellas-orthodoxy.blogspot.com

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ


ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ


Ο Άρχοντας του club των TOP Μισούμενων Πολιτικών εν Ελλάδι. Φαινομενικά Τύπος Ζεν. Συνδυασμός Ρουσόπουλου - δεν είναι εκλεγμένος από τον λαό με σταυρό, αλλά τοποθετημένος επικεφαλής μιας λίστας χωρίς σταυρό αλλά με σειρά προτεραιότητας εκλογής- και Αλογοσκούφη επί τα χείρω κατά πάρα πολλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που οργίζονται μέχρις εγκεφαλικού και μόνο που τον βλέπουν. Όλοι μαζί αντάμα και ο "ψωριάρης" χώρια, ένα πράμα.

Είναι αλήθεια ότι...

...από τότε – 5 μήνες πριν Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 ήταν που τον είχαμε αποκαλέσει Σπασίκλα της Τάξης σε άρθρο μας kafeneio-gr.blogspot.com έχει αναβαθμιστεί. Έχει γίνει Επίτροπος των Τραπεζιτών, Ο Μέτρ του Είδους, που φροντίζει να μην πάθουν τίποτα οι τόκοι των τραπεζιτών, και με μίσος έχει πιάσει και καταχεριάζει με τον βούρδουλα τον Ελληνικό λαό.

Επειδή, όμως, έχει πάρει.......... πολλά θάρρητα – ελέω ποιών άραγε- μη νομίζουμε ότι φέρεται – αναλογικώ τω τρόπω- καλύτερα και στους πολιτικούς συναδέλφους του καλύτερα. Η αφήγηση ξεκινά:

1. Χίλιες μύριες οι τρικλοποδιές του στη Λούκα Κατσέλη, που εποφθαλμιά τη θέση της για να έχει κάποιον σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε στη θέση της. Ανέκδοτο έχει καταντήσει η συμπεριφορά του απέναντι της.

2. Τορπιλίζει τη θέση του του Δημήτρη Ρέππα, που ως σοβαρός και έντιμος υπουργός αντιστέκεται στο ξεπούλημα των φιλέτων του υπουργείου του. Παράλληλα, επειδή ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του Γιώργου Παπανδρέου, μετέχοντας σε πολλές συσκέψεις του Μαξίμου, που είναι ενδιαφέροντος Παπακωνσταντίνου, καταβάλλεται κάθε προσπάθεια από τον κύκλο Παπακωνσταντίνου να «φύγει παντοίω τρόπω» ο έντιμος και αξιοπρεπής Αρκάς υπουργός «μέσα από τα πόδια τους». Θεωρούν οι αφελείς ότι ο σκληροτράχηλος Δημήτρης Ρέππας είναι μια χαψιά για την όρεξη τους. Το περίφημο δάχτυλο και που μπορεί να μπει ήταν η παροιμιώδης έκφραση ως απάντηση του Υπουργού Υποδομών και Δικτύων.

3. 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τη Βάσω Παπανδρέου τον κατηγορύν ότι έδειξε αμέλεια, ομού μετά του διοικητή της Τ.Ε. Προβόπουλου, στην περίπτωση των αεριτζήδων σορτάκηδων που έπαιξαν και κέρδισαν από την καταστροφή της χώρας. Χωρίς να έχουν δοθεί επαρκείς εξηγήσεις ακόμα.

4. Πολλοί υπουργοί τον βλέπουν ως αλεξιπτωτιστή και αλαζόνα, που άκοπα έφθασε να έχει τη συγκεκριμένη θέση, χωρίς τον καθαγιασμό της λαϊκής ψήφου, και θεωρούν ότι φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουνε.

5. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και η ΠΑΣΚΕ είναι έξαλλοι μαζί του για το κακό που έχει επισωρεύσει στην παράταξη με την αναποτελεσματικότητα του, που λειτουργεί σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και υπέρ των ολίγων ισχυρών. Η πρόσφατη πρόταση, την οποία ενθαρρύνει ο μη σταυροδοτηθείς υπουργός Παπακωνσταντίνου, για το ξεπούλημα της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είναι το φιτίλι που πάει ν’ ανάψει και να τινάξει στον αέρα κόμμα και κυβέρνηση. Γαία πυρί μιχθήτω κατά τον υπουργό που καταβάλει άοκνη προσπάθεια να συνθλίψει τον άμοιρο κόσμο. Ο Ελληνικός λαός από τον οποίο δεν εκλέχτηκε δεν τον αφορά.

6. Προκάλεσε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα στη Βουλή με τον νόμο για την κύρωση του μνημονίου «Ενώπιον αυτής της κατάστασης και προκειμένου να διασφαλιστεί η εκταμίευση των αναγκαίων ποσών πριν την 19η Μαΐου, δηλαδή προκειμένου να διασφαλιστούν τα μείζονα εθνικά αγαθά που συνιστούν τη βάση και το σκοπό του νόμου 3845/2010, η Κυβέρνηση έλαβε την πρωτοβουλία να εισάγει στη Βουλή αναδιατύπωση της ψηφισμένης χθες διάταξης της παρ. 4 του πρώτου άρθρου του νόμου 3845/2010 με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Επιλέχθηκε η λύση της επανάληψης της ρύθμισης του ίδιου του

άρθρου 36 παρ. 1 του Συντάγματος που διέπει τα σχετικά με τη

συνομολόγηση συνθηκών, προβλέποντας ότι αυτές

“ανακοινώνονται στη Βουλή με τις αναγκαίες διασαφήσεις”.

Προστέθηκε επίσης ρητά η αυτονόητη ρήτρα ότι οι δανειακές

συμβάσεις ισχύουν και εφαρμόζονται από την υπογραφή τους,

όπως συμβαίνει παγίως με όλες τις δανειακές συμβάσεις του

Δημοσίου». Το απίστευτο στην όλη αυτή υπόθεση είναι ότι ο

ΥΠ.ΟΙΚ. σφετερίστηκε αρμοδιότητες του Προέδρου της

Δημοκρατίας για να έρχεται και να ανακοινώνει στη Βουλή τους

φετφάδες των Τραπεζιτών- κερδοσκόπων.

Καλό είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου να θυμάται ποιό ήταν το

πολιτικό τέλος των κ.κ. Ρουσόπουλου και Αλογοσκούφη. Στην

δική του περίπτωση είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα λόγω

ΔΝΤ.Και τότε θα δει ότι ούτε τα κανάλια της Διαπλοκής, στα

οποία ξημεροβραδιάζεται, θα τον αναγνωρίζουν ούτε θα τον

καταδέχονται να του μιλήσουν γιατί δεν θα τον χρειάζονταιΑ. Θα

τον αφήσουν στο έλεος της κοινωνικής οργής και αποδοκιμασίας.

Με αυτόματο πιλότο κυβερνάται η χώρα...


Ο ρόλος του πρωθυπουργού δεν είναι γενικός και αυτοπροσδιοριζόμενος. Βάσει του Συντάγματος ορίζεται ρητώς από τον νόμο 1558/1985, ο οποίος του παρέχει τις αναγκαίες αρμοδιότητες για να ανταποκριθεί στην αποστολή του. Αυτονόητο είναι πως οι εξουσίες αυτές προσδιορίζουν και την προσωπική του ευθύνη σε περίπτωση δυσλειτουργίας και ελλειμματικού έργου της κυβερνήσεως.
Κατά τον νόμο, λοιπόν, οι βασικές αρμοδιότητες του πρωθυπουργού είναι «να...
...εξασφαλίζει την ενότητα της κυβερνήσεως, να κατευθύνει τις ενέργειές της, να προσδιορίζει επακριβώς την κυβερνητική πολιτική, να συντονίζει την εφαρμογή της και να επιλύει τις διαφορές ανάμεσα στους υπουργούς». Με άλλους λόγους, το «εγώ απλώς προεδρεύω», που είπε κάποτε ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ουδόλως ισχύει και είναι απαράδεκτο. Αλλωστε, σε εφαρμογή της θεωρίας αυτής ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ επενέβαινε, έστω κατόπιν εορτής, παύοντας ακόμη....
και «εν πτήσει» διαφωνούντας υπουργούς. Επίσης κατέφευγε σε αιφνίδιους ανασχηματισμούς, η συχνότητα των οποίων ήταν -κατά μέσον όρο- ανά εξάμηνο, στη διάρκεια των πρωθυπουργιών του.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν πράττει ούτε αυτό. Η έννοια του συντονίζω (δηλαδή οργανώνω, ρυθμίζω, διευθύνω) είναι σχεδόν ανύπαρκτη στην εικόνα της κυβερνήσεώς του. Η πορεία της χώρας δείχνει να έχει αφεθεί στην κηδεμονία της τρόικας. Οι δε υπουργοί μοιάζουν με δέσμιους κωπηλάτες σε ρωμαϊκή γαλέρα. Κωπηλατούν εντατικά όταν τους αγγίζει το μαστίγιο, οι δε υπόλοιποι κρατούν ακίνητα τα κουπιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αντιστάσεως, όταν ο άγριος επιτηρητής βρίσκεται ακόμη κάπως μακριά τους. Η παρομοίωση δεν είναι υπερβολική ούτε άδικη. Θυμόμαστε όλοι ότι ο κ. Παπανδρέου επαγγέλθηκε προεκλογικά «δημόσια διαβούλευση» και «συμμετοχική δημοκρατία», ως κορύφωση της αρχής περί λαϊκής κυριαρχίας. Εύλογα, λοιπόν, πρέπει να διερωτηθούμε όλοι κατά πόσον μετέχουμε στη διαβούλευση και αποφασίζουμε συμμετοχικά τα μέτρα που λαμβάνει εν ονόματί μας η σημερινή κυβέρνηση. Ουσιαστικώς οι δύο εξαγγελίες έχουν μεταφερθεί από τους πολίτες αποκλειστικά στους υπουργούς και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. Αυτοί μόνο δικαιούνται να διαβουλεύονται, έστω εν κρυπτώ, να αγανακτούν και να διαφωνούν δημοσίως, τελικά δε να υπερψηφίζουν «αναγκαστικά» και ολοφυρόμενοι τις επιταγές της τρόικας...

Η εικόνα της κυβερνήσεως είναι πράγματι τραγελαφική. Οφείλεται δε πρωτίστως στην κατάδηλη διγλωσσία του κ. Γ. Παπανδρέου. Οταν βρίσκεται (όπως συνήθως) σε διεθνή φόρουμ, επαίρεται για την τόλμη της κυβερνήσεώς του, η οποία επιβάλλει αναγκαία μέτρα, που έπρεπε να έχουν ληφθεί εδώ και τουλάχιστον τρεις 10ετίες. Οσάκις επανακάμπτει (μάλλον διερχόμενος) στο Μέγαρο Μαξίμου, διεκτραγωδεί στους Ελληνες πολίτες την οδύνη του για τις επαχθείς αποφάσεις, που αναγκάζεται να λάβει εξαιτίας της δεσποτείας της τρόικας, η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην 5ετή και «καταστροφική» διακυβέρνηση της Ν. Δ. Παρεμπιπτόντως, όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, ένα στιβαρό χέρι στο πηδάλιο της κυβερνήσεως. Που απαιτείται η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου σχεδίου και ένα υπουργικό σχήμα, το οποίο θα το εφαρμόσει με απόλυτη σύμπνοια και απαρασάλευτη προσήλωση στον στόχο. Αντ' αυτού, η πορεία της χώρας έχει αφεθεί στον «αυτόματο πιλότο» του Μνημονίου και της τρόικας. Τον οποίο ξένοι έχουν προγραμματίσει, ελέγχουν και καθοδηγούν. Εμείς οι ιθαγενείς δεν γνωρίζουμε τι μας επιφυλάσσει ακόμη, αλλά και ούτε πού τελικά μας οδηγεί...