slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΑΞΙΟ

ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑΞΙΕ,ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟ!!!!

Ο Πάγκαλος του ζήτησε αδειόχαρτο

Ο Πάγκαλος του ζήτησε αδειόχαρτο

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΒΡΑΖΕΤΕ στον αθηναϊκό καύσωνα , αγωνιώντας για το πώς θα τα βγάλετε πέρα το χειμώνα που έρχεται, ο γείτονάς σας συνεχίζει απτόητος τις διακοπές του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Κυριακή με Πέμπτη απόγευμα παραθέριζε στο μαγευτικό Πόρο. Πέμπτη βράδυ πάει μια βόλτα μέχρι την Αθήνα για να ποτίσει τις γλάστρες και να δει αν έχει μπει κανένας στο σπίτι, γιατί, καλός ο Χρυσοχοΐδης αλλά να έχουμε το νου μας, και ξαναγυρίζει στον Πόρο για να συνεχίσει τα μπάνια του.

ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΡΟΣ δεν έχει ακόμα αεροδρόμιο, επιστρέφει στην Αθήνα τη Δευτέρα, για να αναχωρήσει την Τρίτη για τη μαγευτική Σόφια της Βουλγαρίας για κάτι δουλειές, ενώ Τετάρτη και Πέμπτη βρίσκεται στο Ισραήλ. Φυσικά, με το που θα επιστρέψει την Παρασκευή από το Τελ Αβίβ, ε, Σαββατοκύριακο έρχεται, σε κάποιο νησί θα πάει και πάλι.

ΔΗΛΑΔΗ Ο ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΣΑΣ, μέσα σε δύο εβδομάδες, ζήτημα είναι να παρέμεινε στην πολυκατοικία σας δύο τρεις μέρες, ίσα ίσα για να βάλει κάνα πλυντήριο. Λογικό λοιπόν αυτός ο άνθρωπος να αποτελεί για εσάς ίνδαλμα.

ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ο οποίος χειρίζεται μια χαρά το σύστημα και καταφέρνει να κάνει αυτά που εσείς και εμείς ονειρευόμαστε, αλλά ποτέ δεν θα πετύχουμε. Γιατί, πραγματικά, θέλει τέχνη να είσαι πρωθυπουργός σε μια χώρα και να μην πατάς ποτέ το πόδι σου σε αυτήν, παρά μόνο σε μέρη της στα οποία επιτρέπονται το κανό και η ποδηλασία.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ, για να καταφέρνεις να πείθεις όλο τον κόσμο για το πόσο σκληρά εργάζεσαι και την ίδια ώρα να απλώνεις την αρίδα σου σε μια μαγευτική παραλία, με την ίδια άνεση που δίνεις συνέντευξη σε ιντερνετικό γαλλικό Μέσο, σε ένα παγκάκι του εθνικού κήπου με φόντο τους φίκους.

Και φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχει συμπληρώσει το αδειόχαρτο που του ζήτησε ο Πάγκαλος για να του βάλει και το επίδομα αδείας.

Δέσμευση Σαμαρά για την αποκατάσταση της αδικίας στους χαμηλοσυνταξιούχους

Δέσμευση Σαμαρά για την αποκατάσταση της αδικίας στους χαμηλοσυνταξιούχους

Παρά τις τεχνητές ενέσεις αισιοδοξίας, μέσω του επικοινωνιακού μπαράζ «καλών ειδήσεων», η πραγματικότητα εξακολουθεί να υψώνεται αμείλικτη μπροστά στα μάτια των πολιτών.

Η ύφεση, που τα μέτρα της κυβέρνησης, ελέω μνημονίου, επιτείνουν, οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στο «λουκέτο», στρατιές εργαζόμενων στην ανεργία, την κοινωνία στην απόγνωση.

Η πλέον άδικη έως απάνθρωπη, όμως, επίπτωση των μέτρων που προκάλεσε το μνημόνιο συνιστά αναμφίβολα η περικοπή των συντάξεων στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Χωρίς αναστολές απέναντι στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, και ενώ ο πληθωρισμός κινείται σε αριθμούς δυσθεώρητους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν δίστασε, με πρόσχημα τις εντολές της Τρόικα, να «πετσοκόψει» τις συντάξεις.

Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα, που έχει δημοσιευθεί και στα ΜΜΕ, με την εξωφρενική μείωση που υφίσταται ένας συνταξιούχος των 861 ευρώ μικτά, ο οποίος ενώ ετησίως ελάμβανε 12.054 με τις περικοπές θα λαμβάνει 11.132, δηλαδή μείον 922 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίσουμε τη μείωση της αγοραστικής του δύναμης από τον καλπασμό του πληθωρισμού.

Κι όμως ο Γ. Παπανδρέου ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραφε διαφορετικά τις προθέσεις του απέναντι στους συνταξιούχους : «Δεν τάζουμε λαγούς με πετραχήλια, αλλά ζητάμε αξιοπρέπεια και σεβασμό για τα περήφανα γηρατειά, όπως έλεγε ο Αντρέας Παπανδρέου» (25.5.09).

Ως πρωθυπουργός, όμως, πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση όφειλε να προβεί σε δραστικές παρεμβάσεις στο Ασφαλιστικό και χωρίς την Τρόικα, καθώς […] θα είχαμε μια χώρα να πληρώνει συντάξεις και τίποτα άλλο» (8.7.10)

Αυτή την κοινωνική αδικία απέναντι στους συνταξιούχους δεσμεύτηκε να την επανορθώσει ο Αντώνης Σαμαράς .

Στο ολοκληρωμένο οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε με τον τίτλο «Στρατηγική Ελπίδας για την Έξοδο από την Κρίση» ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:
«Χρειαζόμαστε Επανορθωτικά Μέτρα, δηλαδή διορθώσεις μεγάλων σφαλμάτων στις περικοπές που ήδη έγιναν. Και προκάλεσαν μεγάλες αδικίες, με ελάχιστο δημοσιονομικό όφελος.

Για παράδειγμα η αποκατάσταση των συντάξεων στους χαμηλοσυνταξιούχους. Που μπορεί να αποκατασταθεί άμεσα – σε σημαντικό μέρος ή συνολικά.

Και είναι δέσμευσή μας να το κάνουμε! Και για να μην έχουμε πρόβλημα με το Μνημόνιο, αφού ακόμα δεν θα έχουμε απαλλαγεί από τις δεσμεύσεις του, πρέπει να «κόψουμε» απ’ αλλού.»

Και η περικοπή απ’ αλλού δεν είναι κενή ρητορεία αλλά συγκεκριμένες προτάσεις με κωδικούς και ποσά, που περιλαμβάνουν το κτύπημα του λαθρεμπορίου στα καύσιμα, τα κονδύλια για Συμβούλια και Επιτροπές, για Οδοιπορικά, για Ενοίκια, για Δημόσιες Σχέσεις, για Αμοιβές Φυσικών και Νομικών Προσώπων για λοιπές Λειτουργικές Δαπάνες, για Επιχορηγήσεις Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου. Δαπάνες που είναι σπατάλες και η πρόταση περικοπής τους για κάποιες από αυτές ανήκει στην ΑΔΕΔΥ.

Βουλγαράκης: Να φύγει από την Προανακριτική ο Στυλιανίδης...

...μετά τη δημόσια δήλωσή του ότι είναι "αστειότητες" η πρόταση να κληθεί να καταθέσει και ο Σαμαράς

Νέες κόντρες στη ΝΔ για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου: «Αστειότητες» χαρακτήρισε σήμερα ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ένας εκ των τριών βουλευτών της ΝΔ που...


μετέχουν στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής το αίτημα του Γιώργου Βουλγαράκη να κληθεί να καταθέσει και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ως πρώην υπουργός Πολιτισμού.
Σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στη Βουλή είπε συγκεκριμένα ότι «η ΝΔ σε δύο πορίσματα εξεταστικών επιτροπών έχει τοποθετηθεί πλήρως για το Βατοπέδι» και ότι «από εκεί και πέρα η ΝΔ δεν...
θα ασχοληθεί με αστειότητες που θέλουν να καλούνται ως μάρτυρες ακόμη και πρώην υπουργοί οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση, μόνο και μόνο για να δημιουργούνται εντυπώσεις».
Απαντώντας ο Γ. Βουλγαράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Θέλω να ελπίζω ότι η δήλωση του κ. Στυλιανίδη δεν είναι σε γνώση και πολύ περισσότερο δεν τυγχάνει της εγκρίσεως της ηγεσίας της ΝΔ. Ο κ. Στυλιανίδης είναι μέλος της επιτροπής της Βουλής η οποία έχει δικαστικές εξουσίες και αρμοδιότητες. Ως εκ τούτου είναι Νομικά και Πολιτικά απαράδεκτο να προβαίνει σε δημόσιες πολιτικές κρίσεις και χαρακτηρισμούς αμφισβητώντας έτσι ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ενός ανθρώπου που κατηγορείται άδικα να υπερασπισθεί το εαυτό του με όποο τρόπο θεωρεί πρόσφορο.
Είναι προφανές ότι η ΝΔ στο βαθμό που σέβεται τους θεσμούς, οφείλει να ανακαλέσει το Βουλευτή της απ την επιτροπή και ο Πρόεδρος της επιτροπής να ζητήσει την αντικατάσταση του.