slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νέα διαδικτυακή προσπάθεια απο την Σοφία Βούλτεψη.

ΣΟΦΙΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΟΥ

Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες

Από τη Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, η νέα ηλεκτρονική καθημερινή εφημερίδα που διευθύνω θα βρίσκεται στον αέρα του Διαδικτύου. «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ» το όνομά της και πιστεύω ότι ο υπότιτλός της αποτελεί και την «ταυτότητά» της: Συμμαχία για την Ενημέρωση και το Δημόσιο Συμφέρον.

Φιλοδοξία μου να συμβάλω στην πληρέστερη, αντικειμενικότερη και ψύχραιμη ενημέρωση, που σε περιόδους κρίσης, όπως αυτή που ζούμε σήμερα, αποτελεί το οξυγόνο για την επιβίωση της πατρίδας μας.

Ελπίζω να προσθέσετε την «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ» (www.elzoni.gr) στα «Αγαπημένα» σας.

Με εκτίμηση και αγάπη

Σοφία Βούλτεψη


Σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων

Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη συγκρότηση Τοπικών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ στα νησιά Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Σύρος και Τήνος, η σύνθεση της Νομαρχιακής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων διαμορφώνεται ως εξής:

Πρόεδρος: Φίλιππος Φόρτωμας

Αντιπρόεδρος: Μιλτιάδης Πελοποννήσιος

Γραμματέας: Λευτέρης Βιδάλης

Υπεύθυνη Ειδικών Θεμάτων: Ελένη Σαρρή

Υπεύθυνος Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης: Κωνσταντίνος Κουκάς

Υπεύθυνη Νέων Γυναικών: Μαρία Αϊβαλιώτη

Υπεύθυνος Οργανωτικού: Κωνσταντίνος Γαβιώτης

Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Τύπου: Πέτρος Χαλάς

Σχετικά με τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Νοεμβρίου και ειδικότερα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Χαράλαμπου Κόκκινου.

Θεωρούμε, ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα αλλά και για τα νησιά μας, ο κ. Κόκκινος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία αλλά και τις ικανότητες να χειριστεί τα σοβαρά ζητήματα του Νοτίου Αιγαίου.

Άλλωστε, κατά την περίοδο 2004 – 2009, ως γενικός γραμματέας της ίδιας περιφέρειας, ο κ. Κόκκινος επέδειξε πλούσιο αναπτυξιακό έργο, τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα, βγάζοντας τα νησιά μας από τη στασιμότητα πολλών ετών και οδηγώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις πρώτες θέσεις απορροφητικότητας των κοινοτικών προγραμμάτων.

Επιπρόσθετα, ο Χαράλαμπος Κόκκινος αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη υποψηφιότητα, καθώς έχει αποδείξει ότι μπορεί να συνθέτει, σε μια ομολογουμένως δύσκολη Περιφέρεια, όπου κυριαρχούν οι μεγάλες ανισότητες και τα δυσεπίλυτα προβλήματα.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες των Κυκλάδων αλλά και των Δωδεκανήσων θα επιλέξουν με γνώμονα το συμφέρον των νησιών μας.

Ο ανασχηματισμός απο άλλη οπτική γωνία

www.politizo.gr Επικοινωνία 3η.

Ο εκτεταμένος, και αρκετά τεταμένος, σχολιασμός τού ανασχηματισμού τής Κυβέρνησης , απο τούς δημοσιογράφους, γέμισε πολλές έντυπες στήλες και συζητήσεις και πολλά ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά ρεπορταζ.

Αυτό που παρέλειψαν όλοι να σχολιάσουν είναι το απόλυτο δικαίωμα τού Πρωθυπουργού να αναδομεί, κατά την κρίση του, όχι μόνο τούς Λειτουργούς τής Πολιτείας, αλλά και τα ίδια τα Οργανα τής Πολιτείας.

Δικαίωμα, που δυστυχώς τού δίνει το Σύνταγμά μας, θεωρώντας τον φεουδάρχη Ελλήνων υπηκόων και οχι Πρόεδρο Δημοκρατίας Ελλήνων πολιτών.

Ας αναρωτηθούμε όλοι, τι είδους δημοκρατικό Πολίτευμα έχουμε, όταν ...


η μεν τήρηση τού Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό τών Ελλήνων, αλλά η δομή τής ίδιας τής Πολιτείας τους, αφήνεται στην αυθαίρετη κρίση τού αρχηγού τής όποιας κομματικής περαστικής πλειοψηφίας.
Ο εκάστοτε Πρωθυπουργός μπορεί να αλλάζει εκ βάθρων, χωρίς καμμιά έγκριση απο τον δήθεν Κυρίαρχο Λαό, με την ελεγχόμενη απο τον ίδιο πλειοψηφία τού 42%, όχι μόνο τα πρόσωπα τών κρατικών Λειτουργών, αλλά τα ίδια τα Οργανα τής Πολιτείας (Υπουργεία, Οργανισμούς, Περιφέρειες, , Νομούς, Δήμους, κ.λ.π).
Τι είδους Πολιτεία είναι αυτή που όλο το διοικητικό της σύστημα είναι μόνιμα αναδιαρθρώσιμο, που δεν αλλάζει μόνο η πολιτική ηγεσία, αλλά και οι κορυφές τής δημοσιουπαλληλικής ιεραρχίας. ( Για 10.000 άτομα είχε μιλήσει ο Βύρων Πολύδωρας και το ειρωνεύθηκαν, αλλά είχε πεί την αλήθεια). Διορίζονται αυθαίρετα νέοι επικεφαλής, απολύονται εκλεγμένοι, αναδιαρθρώνεται η δημόσια και ιδιωτική οικονομία, και ό,τι άλλο θεωρηθεί κομματικά χρήσιμο, λες και πρόκειται για σύνολο σκηνών νομάδων που αλλάζει συνεχώς μορφή και τόπο.
Πως είναι δυνατόν να προοδεύσει ένας Λαός, όταν είναι ρευστή η κρατική δομή, και οι Νόμοι αλλάζουν συνεχώς, ανάλογα με τις επιδιώξεις, την διάθεση και τίς ιδιοτέλειες τών εκάστοτε κυβερνώντων..
Ασχολήθηκαν όλοι με το ο,τι ο Πρωθυπουργός υποσχέθηκε μικρό ευέλικτο υπουργικό σχήμα, ενώ τώρα επέβαλε ένα πολυπληθές, αλλά δεν ανέδειξαν το γεγονός τής συνεχούς αναστάτωσης τής κρατικής μηχανής, την οποία οι πολιτικοί απέφυγαν να δομήσουν αξιοκρατικά, με σταθερή ιεραρχία, (μέχρι και υπηρεσιακούς υφυπουργούς θα μπορούσαν να καθιερώσουν). Την θέλουν συνεχώς μεταβαλλόμενη, ώστε να είναι υποχείριο τού εκάστοτε πλειοψηφούντος κόμματος.
Δεν επισημάνθηκε, ακόμη, το οτι το πλήθος τών αναπληρωτών και υφυπουργών δεν ορίσθηκαν για να προωθηθούν διαδικασίες παραγωγής, αλλά για να διευκολυνθεί η συγκέντρωση και παροχή στοιχείων στούς ξένους επιτηρητές τής οικονομίας μας.

Στο www.politizo.gr προτείνονται όλοι εκείνοι οι θεσμοί που θα επιτρέψουν στον Ελληνα να νιώσει οτι είναι κυρίαρχος πολίτης σε μια Πολιτεία με πάγια δομή και σταθερούς νόμους, ώστε να μπορεί να παράγει και να συμβάλει στο να αποπληρώνονται τα δάνεια, χωρίς στερήσεις και θυσίες, και οχι περιθωριοποιημένος υπήκοος, που ξεζουμίζεται για να πληρώνονται οι τόκοι στα χρωστούμενα.
Η συμμετοχή και η συναπόφαση τών πολιτών, στην διαχείριση τής εξουσίας, είναι ο μόνος δρόμος που θα μάς οδηγήσει στην ανάπτυξη και θα φέρει την πρόοδο..

Καραμανλής – «Με φαντάζεστε εμένα με τρόικες πάνω από το κεφάλι;»

«Εμείς τον Οκτώβριο θα παίρναμε μέτρα και δεν θα αντιμετωπίζαμε πρόβλημα δανεισμού. Τα είχαμε συμφωνήσει με την Κομισιόν και τον Αλμούνια», λέει σήμερα σε συνομιλητές του ο Καραμανλής και προσθέτει: «Αυτοί όμως,....

αντί να πάρουν μέτρα, πήγαν μετά τις εκλογές στις Βρυξέλλες και πουλούσαν τσαμπουκά! Ψήφισαν μέχρι και παροχές. Παρά ταύτα, οι αγορές τούς έδιναν δανεικά στις αρχές του 2010 αλλά εκείνοι δεν τα πήραν». Κατά τον τέως πρωθυπουργό, είναι θέμα ερμηνείας να εξηγήσει κανείς την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει την Ελλάδα…. στην αγκαλιά του ΔΝΤ αν και είχε, όπως πιστεύει, ακόμη διακριτική ευχέρεια κινήσεων.

«Πρόκειται για ερασιτεχνισμό, για κακή εκτίμηση της κατάστασης; Το έκαναν επίτηδες; Τους το υπέδειξαν κάποιοι άλλοι;» Ο ίδιος λέει ότι δεν ξέρει, ωστόσο η μετεκλογική συμπεριφορά της κυβέρνησης Παπανδρέου, σε όλα τα επίπεδα πολιτικής, τον οδηγεί σε σκέψεις. Διάβασε μάλιστα –όπως λένε οι συνεργάτες του– με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το δημοσίευμα των γερμανικών Financial Times που χαρακτήριζαν τον πρωθυπουργό, λόγω της τόλμης του να προχωρήσει σε γενναίες μεταρρυθμίσεις, ως «τον άνθρωπό μας». Όσο για την κατάσταση της οικονομίας και την εφαρμογή του προγράμματος του ΔΝΤ, δείχνει απαισιόδοξος:
«Δεν πάει καλά το πράγμα» παρατηρεί και φοβάται δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον. Κι όταν ερωτάται αν θα μπορούσε να μοιραστεί ως πρωθυπουργός την εξουσία του με το ΔΝΤ, εγκαταλείπει για λίγο το μονίμως σκυθρωπό ύφος που έχει τελευταία και ρωτά: «Με φαντάζεστε εμένα με τρόικες πάνω από το κεφάλι;».

http://citypress-gr.blogspot.com/2010/09/blog-post_5685.html

Ο κ. Καρατζαφέρης έχει πάει στην ΠΑΣΟΚΙΚΗ πολυκατοικία πλέον

«Η κ. Μπακογιάννη έφυγε μόνη της και στηρίζει τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη συνέντευξη τύπου. Για στήριξη των επιλογών του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, σχετικά με όσα έχει υποστηρίξει για την «πολυκατοικία». «Ο κ. Καρατζαφέρης έχει φύγει από αυτήν την πολυκατοικία και έχει πάει σε αυτήν με το ΠΑΣΟΚ» δήλωσε, ενώ ανέφερε και ότι «δεν το βλέπει» για πιθανή μελλοντική συνεργασία της ΝΔ με ΛΑΟΣ και Ντ. Μπακογιάννη. Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι «συμφωνίες κορυφής» αλλά προτιμά να προσεγγίσει τους πολίτες που υποστηρίζουν τα προαναφερόμενα πολιτικά πρόσωπα.

Ρεσιτάλ βλακείας από τον Πάγκαλο: «Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες»

Από την Σμύρνη όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μνημονίου δήλωσε σχετικά με την απόπειρα τέλεσης λειτουργίας στην Αγιά Σοφιά: «Ο κ. Σπύρου έχει πει τα σχέδιά του εδώ και αρκετό καιρό και έχει αποδοκιμαστεί τόσο από τον ελληνικό Τύπο όσο και από Έλληνες πολιτικούς. Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει ούτε στους Τούρκους ούτε στους Έλληνες. Ανήκει στον πολιτισμό της ανθρωπότητας και γι΄ αυτό έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UΝΕSCΟ. Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι.» Είπε και άλλες… παγκαλιές βεβαίως όπως ότι πρέπει να αποφεύγεται η δαιμονοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και ότι όταν επισκέπτεται την Τουρκία καταλαβαίνει πόσο μεσογειακός λαός είναι ο τουρκικός, καθώς και όταν επισκέπτονται οι Τούρκοι την Ελλάδα καταλαβαίνουν πόσο ανατολίτες είναι οι Έλληνες.

Λυκόφως

Βίντεο με υποσχέσεις Παπανδρέου αντί εισήγησης από Σαμαρά


Στο

βίντεο

περιλαμβάνονται

όλες οι

προεκλογικές προεκλογικές υποσχέσεις Παπανδρέου -

«ατάκες» Παπανδρέου -

όπως τις είχε διατυπώσει ο ίδιος ο σημερινός πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως

το «λεφτά υπάρχουν», οι επικρίσεις του στο προτεινόμενο πάγωμα μισθών από τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, αλλά και οι προειδοποιήσεις για την τυχόν εμπλοκή ΔΝΤ στον δανεισμό της χώρας. «Το ΔΝΤ κόβει το μέλλον της χώρας»εμφανίζεται να δηλώνει χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του.

Μετά την προβολή του βίντεο κ.

Αντώνης Σαμαράς δήλωσε : «Οι λέξεις μιλούν από μόνες τους. Αυτό που είδατε σ

το βίντεο

λέγεται “πολιτική εξαπάτηση”».

Η ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ,ΠΑΝΙΚΟ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ.ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΘΟΥΜΕ!!!!!!!!

Τυχαίο? Δε νομίζω...

Χθες Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου ήταν η ομιλία του Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη.Λίγα λεπτά πριν ο Σαμαράς μπει στο Βελίδειο, έφτασε ο Καραμανλής.Και ω του θαύματος η κρατική τηλεόραση, την στιγμή που έμπαινε ο Καραμανλής στην αίθουσα, έκοψε την απ΄ευθείας σύνδεση και δεν είδε κανείς πλην των παρόντων την υποδοχή που του έγινε. Μέχρι και η αντικειμενική(λέμε τώρα) Σπυράκη του πρασινοκάναλου, σε ζωντανή σύνδεση εκείνη τη στιγμή έλεγε...δεν μπορούμε να δούμε την είσοδο του Καραμανλή γιατί η ΝΕΤ έριξε μπάρες όπωε λέμε στην τηλεοπτική γλώσσα...
Τυχαίο? Δε νομίζω.

Υ.Γ. Πάνε 21 και πλέον χρόνια που έκανε το ίδιο η κρατική τηλεόραση.Και τότε ΠΑΣΟΚ ήταν στην εξουσία.Συμπτώσεως επαναλαμβανομένης παύει να είναι σύμπτωση.

Μανώλης εξ Απειράνθου

Έκοψαν την αποθεωτική υποδοχή Καραμανλή στο Βελλίδειο τα φασιστοειδή της ΕΡΤ

Με φασιστικό τρόπο η ΠΑΣΟΚΙΚΗ ΕΡΤ και τα επί πληρωμή δημοσιογραφικά όργανα του συστήματος

Απίστευτο και όμως αληθινό η "κρατική" τηλεόραση για άγνωστο λόγο δεν μετέδωσε την αποθεωτική υποδοχή του Κ.Καραμανλή στο Βελλίδειο αλλά έδειξε μπάρες αποφεύγοντας να δώσει την εικόνα στα υπόλοιπα κανάλια!!!!!
Αυτή η φασιστική ενέργεια της ΕΡΤ δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε μια εποχή που επικρατεί η παραπληροφόρηση η δημαγωγία και το ψέμα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι τα ΜΜΕ είναι όργανα και υπηρετούν επί πληρωμή το σύστημα και τα αφεντικά του.

Αυτά που δεν είδατε στην τηλεόραση...

Δείτε στα Video που ακολουθούν την ιδιαίτερα θερμή και ενθουσιώδη υποδοχή του τέως Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.
Δείτε τις επευφημίες του κόσμου τόσο έξω όσο και κατά την είσοδο του στο Βελλίδειο.
Δείτε αυτά που δεν μετέδωσε η ΝΕΤ και δεν έδειξε κανένα κανάλι...
Τυχαίο δεν νομίζω ;;;


naxosfan.blogspot.com

Μη μιλάς...Μη μιλάς!


Με το σύνθημα Μη μιλάς...μη μιλάς μέλη της ΟΝΝΕΔ αλλά και στελέχη της ΝΔ υποδέχθηκαν τον Κώστα Καραμανλή στο βελλίδειο συνεδριακό, ο οποίος δεν έκρυψε την συγκίνησή του.
Τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες συνεχίστηκαν και όταν μπήκε στην αίθουσα του Βελλίδειου συνεδριακού κέντρου.
Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά τον Κώστα Καραμανλή που παρόλα τα λάθη του κατά την διακυβέρνηση της χώρας δεν υπέκυψε στους ντόπιους και ξένους νταβάδες,τόλμησε να "κουνηθεί" λίγο και να διεκδικήσει μια μικρή, ελάχιστη, πολιτική αυτονομία.
Κανείς δεν θα επιτρέψει σε αυτούς που ενόχλησε ο Καραμανλής να τον....
διασύρουν ηθικά καλύπτοντας την εσχάτη προδοσία κατά του λαού και του έθνους μας.
Οι αχυράνθρωποι, τα αυθάδη ανδρείκελα, όπως ο Σημίτης, μένουν στο απυρόβλητο, αν και επί της δικής του κυβερνητικής θητείας στέριωσαν τα θεμέλια των σημερινών συμφορών μας.
(citypress-gr)

Γενέθλια στη Νάξο θα κάνουν τα καλυντικά "KORRE"

Την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο, επέλεξε ο Ιδιοκτήτης και δημιουργός της πιο δημοφιλούς μάρκας καλλυντικών στον κόσμο, Γιώργος Κορρές, για να γιορτάσει τα 15α γενέθλια της εταιρίας.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου στον Πύργο του Μπαζαίου και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παραβρεθούν 50 δημοσιογράφοι απ' όλο τον κόσμο!!
Μεταξύ άλλων το μενού θα περιλαμβάνει και απόσταξη ρακής με τον παραδοσιακό Ναξιώτικο τρόπο. Όπως είναι γνωστό τα προϊόντα "KORRE" βασίζονται σε φυσικές πρώτες ύλες.
Η ρακή πρόκειται να αποτελέσει βασικό συστατικό σε πολλά από τα προϊόντα του μιας και το πρώτο του προϊόν ήταν καραμέλες για το λαιμό με μέλι και γλυκάνισο, ιδέα που βασιζόταν στο θερμαντικό ρακόμελο που έφτιαχνε ο παππούς του, Γιώργος Κορρές, στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Νάξο.
H υψηλή ποιότητα, τα φυσικά συστατικά οι καλές τιμές, και η συνέπεια είναι μερικά από τα μυστικά της τεράστιας επιτυχίας του Ναξιώτη επιχειρηματία.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1996 από τον Γιώργο Κορρέ, ο οποίος ήδη από τη δεκαετία του 1980 εργαζόταν στο πρώτο ελληνικό ομοιοπαθητικό φαρμακείο που λειτουργούσε στο Παγκράτι ο πρωτοπόρος σε θέματα ήπιας ιατρικής Τζιβανίδης. Το 1992 ανέλαβε εξ ολοκλήρου τη διαχείρισή του και μέσα σε πέντε χρόνια δημιούργησε ένα εργαστήριο παραγωγής ομοιοπαθητικών σκευασμάτων στο πρότυπο των αντίστοιχων ευρωπαϊκών.

Η ΝΑΞΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ

Η εταιρεία Ι. Σκληράκης-Ι. Γιακουμής Ο.Ε. με τον διακριτικό τίτλο ΜΟΝΟΛΙΘΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, και έδρα την Δημοτική Κοινότητα Απεράθου Νάξου, ανακοινώνει με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ένταξη του έργου «Βελτιστοποίηση της Απόδοσης Νησιωτικών Φωτοβολταϊκών Πάρκων που χρησιμοποιούν Διαξονικούς Ηλιοστάτες» στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SMILIES: Βελτίωση και Υποστήριξη Μικρών, Ελαφριών, Μεσογειακών, Νησιωτικών Βιομηχανιών που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Επίκουρος Καθηγητής Αζαριάδης Φίλιππος). Η επιχειρηματική ιδέα επιλέχθηκε ως….



κεντρικό έργο γιατί, μεταξύ άλλων, πληρούσε το κριτήριο: Ποιότητα και Καινοτομία της Επιχειρηματικής Ιδέας και εντάχθηκε στην κατηγορία: Παραγωγή και Διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Ο νησιωτικός χαρακτήρας των περιοχών που εντάσσονται στο SMILIES: Σικελία, Κύπρος, Αιγαίο, Κρήτη δημιουργεί προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των καινοτόμων επιχειρήσεων που εδρεύουν στις περιοχές αυτές. Προγράμματα σαν το SMILIES υποστηρίζουν επιστημονικά, καινοτόμες νησιωτικές επιχειρήσεις με σκοπό την μετατροπή της νησιωτικότητας από μειονέκτημα σε ευκαιρία μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας, εμπειριών και καλών πρακτικών. Ήδη συμφωνήθηκε, στα πλαίσια του Προγράμματος, η επιχείρησή μας να συνεργαστεί με τον Ινστιτούτο Ενέργειας της Περιφέρειας Κρήτης για την πραγμάτωση του σκοπού αυτού.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να συγχαρούμε τον Σύλλογο Μαζικής Εστίασης «Νάξος Φιλοξενία» για την ένταξή του στο SMILIES ως πιλοτικού έργου υψηλού ενδιαφέροντος, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η Νάξος έχει όλα τα εχέγγυα για να καινοτομήσει επιχειρηματικά και τουριστικά, αρκεί να κινητοποιηθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις του τόπου προς αυτήν την κατεύθυνση. Επίσης, η ένταξη των δύο αυτών έργων από την Νάξο στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SMILIES καταδεικνύει ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση ώστε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να ιδρύσει Τμήματα ή Ινστιτούτα Εναλλακτικού Τουρισμού (όπως η γαστρονομία) και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Νάξο.
Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Οι διαχειριστές:

Σκληράκης Γιάννης και Γιακουμής Ιάκωβος