slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Tι κρίνεται στις 7 Νοεμβρίου;

Ήδη διαφαίνεται από τις πρώτες δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου ότι οι επερχόμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελούν δύσκολο "άθλημα" για τα κόμματα που πρωταγωνιστούν στο πολιτικό σκηνικό.
Χωρίς να παραγνωρίζεται η προσωπικότητα των υποψηφίων αλλά και τα ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά κάθε περιφέρειας, η "μάχη" των εκλογών αυτών εξελίσσεται σε πεδίο αντιπαράθεσης με ευθεία αναφορά στο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από την κεντρική πολιτική σκηνή. Το εύρος των αρμοδιοτήτων, η πρωτόγνωρη γεωγραφική έκταση, η διάχυτη αντίληψη ότι οι νέοι περιφερειάρχες θα επέχουν θέση ανώτερου του υπουργού μιας κυβέρνησης, καθιστούν καταρχάς εξ ορισμού τις συγκεκριμένες εκλογές περισσότερο πολιτικές από οποιαδήποτε άλλη φορά. Όμως στη σημερινή συγκυρία προστίθεται επιτακτικά το ερώτημα της γενικότερης κατεύθυνσης της χώρας όπως αυτή ορίζεται από τις επιλογές της παρούσας κυβέρνησης.
Δεν είναι μόνο το θέμα των δεσμεύσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο ή η χάραξη μιας διαφορετικής οικονομικής ...

πολιτικής εντός των γραμμών που μας έχουν θέσει τρόικα και ΔΝΤ.
Εκείνο που στην ουσία "κρίνεται" στις ενδιάμεσες αυτές εκλογές είναι το μήνυμα που θέλει να επιδώσει ο λαός στους κυβερνώντες για τη κατεύθυνση της χώρας:
Θέλει αόριστες υποσχέσεις επενδύσεων από τους πλούσιους Άραβες που μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα συνήψαν τη μεγαλύτερη συμφωνία στην ιστορία τους για την προμήθεια σύγχρονου στρατιωτικού εξοπλισμού;
Θέλει "συμμαχία" με το Ισραήλ, όπως αυτή δρομολογήθηκε έπειτα από τις επαφές του πρωθυπουργού αλλά και με τίμημα την άμεση αντίδραση παραδοσιακών φιλικών δυνάμεων που ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε χτίσει; Η Συρία, για παράδειγμα, έσπευσε να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα λίγες ημέρες μετά την προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ.
Θέλει "συνεκμετάλλευση" του Αιγαίου, πράγμα που θα φάνταζε λογικό σε μια άλλη εποχή, σε μια άλλη περιοχή, όπου οι σύμμαχοι θα ήταν και φίλοι;
Θέλει μια Ελλάδα μόνιμα εξαρτημένη με παρατάσεις του Μνημονίου και της "βοήθειας", όπως μας υπόσχονται οι καλοί μας φίλοι;
Ή θέλει να δοκιμάσει ένα διαφορετικό δρόμο;
Την οδό της ανεξαρτησίας, την οδό που προϋποθέτει στήριξη στις δικές μας δυνάμεις; Που δεν αρνείται οτι ζούμε σ' ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, αλλά που βλέπει το μέλλον μέσα από συνέργειες και συνεργασίες. Που δεν αποβλέπει στο όφελος που πιθανόν θα προκύψει μέσα από την υποτέλεια, αλλά στην πληρότητα και στην αξιοπρέπεια που θα προκύψει μέσα από την ισότιμη σχέση.
Οι προσεχείς εκλογές θα είναι δημοψήφισμα για την πορεία της χώρας και του λαού της. Και μπορεί το αποτέλεσμα να δώσει δύναμη στην κυβέρνηση να αντιτάξει εναλλακτικές πολιτικές και λύσεις απ' αυτές που συμφώνησε και μας επέβαλαν. Άλλωστε, τελικοί αρμόδιοι για να κρίνουν είναι οι εκλογείς που είτε θα επιβραβεύσουν είτε θα απορρίψουν διά του ηχηρού μηνύματός τους την πορεία του τελευταίου έτους.
(Eπίκαιρα -editorial )

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ


Κύθνος 1 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στη περιοχή της Νότιας Ρόδου, ο Κος Χαράλαμπος Κόκκινος διακόπτει την περιοδεία του σε Κύθνο και Κέα και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια (εξαιτίας των περιορισμένων ακτοπλοϊκών γραμμών στην περιοχή) να φτάσει το συντομότερο δυνατόν στο νησί της Ρόδου.

Ζητά να γίνουν από την πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η οικολογική και δασική καταστροφή και να μην κινδυνέψουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές.

Τα στελέχη της παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» στη Ρόδο, βρίσκονται ήδη στην περιοχή της πυρκαγιάς και συνδράμουν για την κατάσβεση της.

Επίσης ζήτησε από όλους τους πολίτες να προσφέρουν ενεργά την βοήθεια τους, όπου αυτή ζητηθεί, για την καταστολή της πύρινης λαίλαπας.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΗΡΑΣΙΑΣ : ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ Κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Την Ελλάδα της Διά Βίου Μάθησης και του Καλλικράτη πληρώνουν τα παιδάκια της Θηρασιάς που περιμένουν ακόμα ν'ανοίξει για φέτος το Νηπιαγωγείο... Τη διά βίου μάθηση την συνεχίζουν, λοιπόν, αφού κάθονται ακόμα κοντά στη μαμά, μαζί με το μπαμπά στη δουλειά και γενικώς κοντά στη φύση και στη θάλασσα, αφού αυτά τουλάχιστον δε λείπουν απ 'το νησί... Τον Καλλικράτη τον μαθαίνουν, αφού όπως είπε στους γονείς ο Προϊστάμενος «υπήρχαν νησιά με περισσότερα παιδιά να καλυφθούν! Κάντε υπομονή!». Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και στη Θηρασιά, τη Δευτέρα το ημερολόγιο θα δείχνει 4 Οκτώβρη! Μέσα στο Νηπιαγωγείο βέβαια θα δείχνει ακόμα Ιούνιο... αφού από τότε έχει να λειτουργήσει. Ευτυχώς δε χρησιμοποιείται η αίθουσα του Νηπιαγωγείου ως εκλογικό κέντρο και ευτυχώς πήγαν Νοέμβριο οι αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλιώς θα βλέπαμε τους δικαστικούς εκπροσώπους να ξεσκονίζουν, κιόλας, τη σκόνη του καλοκαιριού...Στη χώρα όπου οι υπεύθυνοι προτρέπουν τους γονείς να κάνουν αίτηση για νά' ρθει νηπιαγωγός, οι πολίτες, όπως αυτοί της Ηρακλειάς, αναγκάζονται να καλούν το μπαμπούλα που λέγεται «κανάλια» ώστε να συντονιστεί η Υπηρεσία και να στείλει άμεσα δασκάλα! Έτυχε (ή όχι) κάποια παιδιά να ζουν ακόμα σ' αυτό το νησί. Θα στείλετε Νηπιαγωγό το συντομότερο;

Το Δημοτικό Σχολείο είναι 2θέσιο! Θα στείλετε δεύτερη δασκάλα;Νέο Σχολείο λοιπόν. Πρώτα ο μαθητής! ΟΚ! Η νηπιαγωγός κι ο δάσκαλος πότε θα φτάσουν ρε παιδιά;

ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ


Πραγματικά αηδία κατάντησε αυτή η ιστορία με την καραμέλλα του ελλείμματος που δήθεν παρουσίασε ο Καραμανλής. Άκουγα χθες (30-9-2010) τον Πεταλωτή στο πρασινοκάναλο να γλύφει την ίδια καραμέλλα.Και να κάθεται ο Μαρκόπουλος της ΝΔ να τον ακούει.Γιατί δεν το ρωτήσατε κύριε Μαρκόπουλε ευθέως, είχε ενημερώσει ο Προβόπουλος τον Παπανδρέου και τον Παπακωνσταντίνου, ναι ή όχι; Απλό είναι κύριοι της ΝΔ, εξαιρετικά απλό. Δείτε παρακάτω σε δυο βίντεο τη συνέντευξη του Προβόπουλου στο ΣΚΑΙ το Μάιο του 2010 μπας και ξυπνήσετε εκεί στη ΝΔ.και όλοι οι υπόλοιποι.Ή μήπως υπάρχει κάποιος λόγος που αυτά δεν ακούγονται και εξακολουθούν εκεί στη Ρηγίλης να κωφεύουν στην καραμέλλα του ΠΑΣΟΚ περί ελλείμματος που στοχεύουν στον Καραμανλή;






Μανώλης εξ Απειράνθου

Ο τζόγος!... η νεολαία!... και η βουβαμάρα της Πνευματικής οικογένειας!!!

Σχολιάζει ο Γιάννης Πρεβενιός

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η είδηση ….

 

Τζόγο διδάσκουν στη Β' Γυμνασίου 
Η κυβέρνηση επιχειρηματολογεί υπέρ της προώθησης των τυχερών παιχνιδιών για
να αυξήσει τα ελλειμματικά της έσοδα.
Και φτάνει στο ανήκουστο σημείο να ωραιοποιεί το θέμα μέσα από το σχολείο. 
Σε βιβλίο της Β΄ Γυμνασίου (Νεοελληνική Γλώσσα, σελ. 117, Το παιχνίδι του εύκολου κέρδους) υπάρχει κείμενο, στο οποίο γίνεται μια «γοητευτική παρουσίαση» του τζόγου!
Το γνωρίζει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου;

 

Ο σχολιασμός ….

 

Διάβασα την είδηση και ομολογουμένως απόρησα με την ερώτηση αν η

κ. Διαμαντοπούλου γνωρίζει!

Θεωρώ ότι γνωρίζει πολύ καλά μια και η φιλοσοφία και οι πρακτικές της κυβέρνησης εδώ και καιρό έχουν στραφεί προς την κατεύθυνση να περικόψουμε αλλά και να πάρουμε όσα και όπως μπορούμε περισσότερα για να φανούμε αρεστοί και συνεπείς προς τους δανειστές μας!!!

Σίγουρα θα σκαρφιστούν πολλά και ένα από αυτά είναι η διαφήμιση του τζόγου ακόμα και στα σχολικά βιβλία.

Το λυπηρό για μένα είναι ότι ειδικά στο θέμα αυτό αλλά και σε άλλα σοβαρότερα που ταλανίζουν εδώ και καιρό την Ελληνική κοινωνία δεν ακούσαμε και ούτε είδαμε καμία σοβαρή αντίδραση από την λεγόμενη Πνευματική Κοινότητα της χώρας μας!!!

Πέρα από τον Μίκη Θεοδωράκη και κάποιους λίγους μετρημένους στα δάκτυλα οι υπόλοιποι έχουν λουφάξει και παρακολουθούν ήσυχοι και αμίλητοι τα δρώμενα. Άλλοι στις Πανεπιστημιακές τους έδρες τις οποίες πολλοί εξ αυτών πήραν με το κατάλληλο βισματάκι! … και άλλοι ειδικά της καλλιτεχνικής οικογένειας παιανίζοντας το εμβατήριο της μουγκαμάρας ξεκοκαλίζουν τις παχυλές επιχορηγήσεις που λαμβάνουν κατά διαστήματα  από το υπουργείο Πολιτισμού και όχι μόνο!!!

Μέσα σ' αυτό λοιπόν το νοσηρό κλίμα όπου εδώ και καιρό έπαψαν να υπάρχουν πνευματικά και καλλιτεχνικά πρότυπα προωθείτε και ο τζόγος!

Προωθείτε σε μια νεολαία  η οποία καθηλωμένη μπροστά στο χαζοκούτι κάνει ζάπινγκ βλέποντας και ακούγοντας τα ευφυολογήματα του Ψινάκη, τις αρπάχτες  της Τζούλιας, το νέο ειδύλλιο της Μακρυπούλιας και την απύθμενη τρέλα της Αννίτας!!!                          Έτσι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες των νέων μας για ένα καλύτερο αύριο αφήνονται στην θεά τύχη, για άκοπο πλουτισμό και περίσσιο ζαμανφουτισμό και όχι στην προσπάθεια και στην πορεία μέσω της γνώσης που οδηγεί στην πνευματική καλλιέργεια, την οξυδέρκεια και στην κριτική σκέψη η οποία  πιστέψτε με!… ουδόλως τους συμφέρει!!!


Ερωτηματικό (άλλα !) η στάση του τέως

Όπως διαβάζουμε στο Βήμα της Νάξου ο μέχρι πρωτινός υποστηρικτής του Θανάση Γρυλλάκη, και στέλεχος της ηγετικής ομάδας, τέως Δήμαρχος Δρυμαλίας φέρεται να επανεξετάζει την υποστήριξή του στο συνδυασμό, επικαλούμενος τις πιέσεις που δέχτηκε από ανθρώπους που κινούνται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.Ο Θανάσης Γρυλλάκης και συνεργάτες του, σύμφωνα πάντα με το Βήμα της Νάξου ,συνομίλησαν με τον τέως το βράδυ της Δευτέρας στο Φιλώτι. Εκεί διαπιστώθηκε η διαφορετική αντίληψη στο θέμα του σχεδιασμού της εκλογικής τακτικής. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι οδηγεί σε διάσταση τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με την ιδία πηγή, και πριν προηγηθεί η συνάντηση Γρυλλάκη- Βασιλάκη, ο τέως είχε ήδη συνομιλήσει με ανθρώπους – ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Α.Σ. ΝΑΞΟΥ Δ. ΚΑΠΟΥΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ - από την πλευρά Μαράκη για το ενδεχόμενο συνεργασίας. Αυτό το τελευταίο φαίνεται πως επηρέασε τις σχέσεις των δύο πλευρών και οδήγησε στην στάση αυτή του τέως και την προσέγγιση με το στρατόπεδο του Ν. Μαράκη, κάτι που κάνει κάποιους να μιλούν για αυτομόληση.

Υ.Γ. :Εκρηκτική προβλέπεται η συγκατοίκηση στο ίδιο συνδυασμό των Μανωλιτο , μικρού Νικόλα και του ΤΕΩΣ.