slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios





ΣΥΝΔΗΜΟΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ
ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΕΙΞΑΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ




ΦΙΛΟΔΟΞΩ ΩΣ ΝΕΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΑΠΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ {σε αλλο μετεριζι απο αυτο που θελω να ασχοληθω τωρα και ισως με τη βοηθεια του κοσμου να τακαταφερω} ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ {αεροδρομειο λιμανι περιφεριακος χυτα και πολλα αλλα}ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΟΠΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ,ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΒΑΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ΑΚΟΥΩ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΑ.δηλ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΑΒΟΥΝ ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΦΩΤΕΙΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΑΔΟΙ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩΝΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΘΕΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΒΡΙΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ , ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΡΟΚΟΠΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΑΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΚΟΥΡΕΥΟΝΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΛΛΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟ ΛΟΓΟ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΜΑΝΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΕ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΠΛΟΙΑ{μηπως ειναι αλλοι λογοι????} ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ?ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΩΡΕΣ.


Ο ΚΟΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΕΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΗΚΟΥΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΥΧΡΟΝΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΖΩΗ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΑΣ

Ο Χ. Κόκκινος προσκαλεί τους συνυποψήφιους του για ανοικτή συζήτηση

Ρόδος, 19 Οκτωβρίου 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ(1)
 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
 
 
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ
 ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (DEBATE)
 
Αγαπητοί συνυποψήφιοι Περιφερειάρχες,
 
Είμαστε όλοι έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση των Αυτοδιοικητικών Εκλογών της 7ης Νοεμβρίου. Εκτιμώ ότι όλοι μας θα αγωνιστούμε σε ένα κοινό «στίβο», έχοντας ένα κοινό όραμα: Την αναγέννηση του Νοτίου Αιγαίου.
 Η Περιφέρειά μας είναι μια ιδιαίτερη περιοχή, αποτελούμενη από 48 κατοικημένα νησιά, που το καθένα έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες, τις δικές του βασικές προτεραιότητες και ταυτόχρονα κοινή αναπτυξιακή πορεία. 
Κατανοώντας τη μεγάλη ανάγκη των πολιτών για πληροφόρηση αλλά και για απαντήσεις στα βασικά ερωτήματα που τους απασχολούν, σας προσκαλώ σε ένα κοινό βήμα με τη μορφή ανοιχτής συζήτησης (debate), στα δύο μεγάλα κέντρα της Περιφέρειας, Σύρο και Ρόδο.
Πιστεύοντας στη δύναμη του ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου, της δημιουργικής «αντιπαράθεσης» και των πολιτικών επιχειρημάτων στα  πλαίσια του πολιτικού μας πολιτισμού , καλώ όλους μας να τοποθετηθούμε και να προβάλουμε τις θέσεις μας πάνω στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους νησιώτες μας, έχοντας ως άξονα τουλάχιστον πέντε (5) θεματικές ενότητες τις οποίες μπορούμε να διευρύνουμε :
1. Καθημερινότητα στο Νότιο Αιγαίο ( Υγεία, Παιδεία, Ανεργία, Ακτοπλοΐα κ.τ.λ)
2. Αναπτυξιακή πορεία των Νησιών (Μεγάλα Έργα, Υποδομές, Επιχειρηματικότητα)
3. Την προστασία των Φυσικών Πόρων και του Περιβάλλοντος
4. Τουρισμός (Προβολή Τουριστικού προϊόντος - Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού)
5. Πολιτισμός – Αθλητισμός 
Για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών της Περιφέρειας μας, πιστεύω και  ελπίζω πως αυτή μου η πρόταση θα γίνει αποδεκτή.
 
Με εκτίμηση
 
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Ι. Βρούτσης για την κατάργηση από το ΠΑΣΟΚ του Εθνικού Ταμείου για την φτώχια

«Η Φτώχια και οι Κοινωνικές Ανισότητες, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας, αποτελούν κεντρικά ζητήματα και απαιτούν λύσεις βιώσιμες και αποτελεσματικές.

Οι Δημογραφικές Αλλαγές, με επίδραση στην Απασχόληση και στις οικογενειακές δομές, οι αλλαγές στην Οργάνωση Εργασίας και τα υψηλά επίπεδα Ανεργίας, αποτελούν προκλήσεις που δημιουργούν νέους κινδύνους για την επέκταση της Φτώχιας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού.

Η χώρα μας, εκτός από τις παραπάνω προκλήσεις, αντιμετωπίζει -τα πολλά τελευταία χρόνια- τη μειωμένη αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών.

Έτσι, παρά το γεγονός, ότι οι κοινωνικές δαπάνες, ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ελλάδα, είναι σχεδόν ισοδύναμες με το μέσο ευρωπαϊκό επίπεδο, μόλις το 13% των ατόμων που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της Φτώχιας καταφέρνει να υπερβεί τη γραμμή της Φτώχιας μετά τις Κοινωνικές Μεταβιβάσεις (αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 38,5%).

Βασικός λόγος για την αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών, είναι το γεγονός ότι οι δαπάνες αυτές δεν στοχεύουν αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη, δημιουργούν αλληλοεπικαλύψεις που εντείνουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα και δεν υπάρχει ο αναγκαίος διυπουργικός συντονισμός.

Για την άμβλυνση των προβλημάτων αυτών, δημιουργήθηκε το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχή (Ν.3631/2008). Με διυπουργική σύνθεση (Υπουργείο Οικονομίας, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Υγείας).

Στόχος του, η χρηματοδότηση και η προώθηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων στοχευμένης εισοδηματικής ενίσχυσης σε κατηγορίες δικαιούχων, βάσει συγκεκριμένων αντικειμενικών κριτηρίων.

Επειδή, οι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε το Ταμείο, όχι μόνο δεν εξέλιπαν, αλλά σήμερα έχουν αποκτήσει και επείγοντα χαρακτήρα.

Επειδή, η αποτελεσματικότητα των κοινωνικών μεταβιβάσεων, πρέπει να μπει σε υψηλή προτεραιότητα.

Επειδή, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών καταργεί το ΕΤΑΚΣ, χωρίς να μεταβιβάζει τις κρίσιμες αρμοδιότητες του σε άλλο Φορέα, καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τη διάταξη που αφορά στην κατάργηση του ΕΤΑΚΣ.

Όχι μόνο δεν πρέπει να το καταργήσει, αλλά αντίθετα να το ενεργοποιήσει και να το ενισχύσει.

Το ζήτημα του συντονισμού των δράσεων κοινωνικής προστασίας, η διαφανής και αποδοτική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, κυρίως όμως, η αποτελεσματικότητα των μέτρων κοινωνικής στήριξης, συνδέονται στενά με την ύπαρξη και λειτουργία του ΕΤΑΚΣ.

Η άμβλυνση των κοινωνικών επιπτώσεων του Μνημονίου, απαιτεί κοινωνικά αντίβαρα για τους ασθενέστερους συμπολίτες μας.

Η μείωση της Φτώχιας, ο περιορισμός των κοινωνικών ανισοτήτων και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, χαρακτηρίζουν την ποιότητα της Δημοκρατίας μας».

Παρουσίαση Συνδυασμού «Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»

Νάξος 19 Οκτωβρίου 2010
Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Δελτίο Τύπου
Παρουσίαση Συνδυασμού «Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων»
Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20:00, θα πραγματοποιηθεί, εν όψει των επερχόμενων εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010, παρουσίαση του συνδυασμού «Συμπαράταξη Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου «Ιάκωβος Καμπανέλλης».
Από το Γραφείο Τύπου

Συνάντηση του συνδυασμού «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

19-10-2010

 

Συνάντηση του συνδυασμού

352579-enotita.jpg

 

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του «Αρχίλοχου» συνάντηση του συνδυασμού «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης έκανε εισήγηση για την γενική πολιτική κατάσταση στο νησί και τις εξελίξεις όπως διαμορφώθηκαν μέχρι τώρα. Παράλληλα όλοι οι υποψήφιοι σύμβουλοι ενημερώθηκαν για διάφορα θέματα και επακολούθησε γενική συζήτηση κατά την οποία έλαβαν το λόγο πάρα πολλοί υποψήφιοι.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης διαπίστωσε ότι από τους τέσσερις συνδυασμούς που θα διεκδικήσουν το Δήμο ο συνδυασμός «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» είναι ο μοναδικός που συμμετέχει με πλήρες ψηφοδέλτιο (73 υποψηφίους) και με σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά και με έντονο το στοιχείο της ανανέωσης. Η διαπίστωση αυτή του κ. Βλαχογιάννη ήταν ομόθυμη από όλους τους παρισταμένους.

Στη συνάντηση προτάθηκε από τον κ. Βλαχογιάννη και έγινε ομόφωνα δεκτό να συγκροτηθεί 5μελής επιτροπή επικοινωνίας.

 

Την πρώτη του ομιλία θα πραγματοποιήσει αύριο Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 20:00 στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού στην πλατεία Αλυγαριάς ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Βλαχογιάννης και θα διανεμηθεί το πρόγραμμα του συνδυασμού.

Η παρουσία των πολιτών είναι απαραίτητη για να ενημερωθούν για πολλά ζητήματα στα οποία θα αναφερθεί στην ομιλία του ο κ. Βλαχογιάννης καθώς θα παρουσιάσει όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού.

 

Το γραφείο Τύπου

του συνδυασμού

«ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ψηφοδέλτιο για Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες από την

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

«ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»

Κίζη – Χατζηανδρέου Θέκλας του Κωνσταντίνου,

υποψηφίου Δημάρχου Νάξου

Δημοτική Κοινότητα Απεράθου

1.     Πρωτονοταρίου Μαρία του Μιχαήλ

2.     Φραγκίσκος Αντώνιος του Νικολάου

3.     Φραγκίσκου Μαρίνα του Φραγκίσκου

Δημοτική Κοινότητα Νάξου

1.     Βασαλάκης Εμμανουήλ του Λεωνίδα

2.     Περιστεράκη Παναγιώτα του Δημητρίου

3.     Ρώτας Γεώργιος του Χρυσοστόμου

Δημοτική Κοινότητα Φιλωτίου

1.     Μανιός Ιωάννης του Νικολάου

2.     Προμπονά Ειρήνη του Εμμανουήλ

3.     Χριστοδουλάκης Χρήστος του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Γαλανάδου

1.   Κατσούρης Φραγκούλης του Μιχαήλ

Τοπική Κοινότητα Δαμαριώνα

1.     Δέτσης Ανδρέας του Γεωργίου

Τοπική Κοινότητα Κινιδάρου

1.     Κουνάδης Νικόλαος του Ευριπίδη

Τοπική Κοινότητα Χαλκείου

1.      Γεωργιάδου – Νικολάκη Μαρία του Γεωργίου  

Ο πράσινος Παπασπύρου έκανε τη δήλωση της ημέρας...

Σε συνάντηση που είχε με τον υποψήφιο περιφεριάρχη Αττικής κ. Μητρόπουλο πρότεινε να καταψηφίσουν οι πολίτες το Μνημόνιο! Και συνέχισε για να το αμβλύνει λίγο...

Είμαστε σε μια πραγματικότητα που πλήττονται ευρύτερα δικαιώματα και πλήττονται μέσα από την στόχευση, προσβλητική και απαράδεκτη, σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων η οποία θέλει να μειώσει το ρόλο των δημοσίων υπηρεσιών, να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των δημοσίων αγαθών. Εμείς δίνουμε έναν αγώνα, δεν δίνουμε γραμμή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ο κάθε πολίτης – κι εκεί έχουμε σεβασμό και εμπιστοσύνη – θα πρέπει να δει τις θέσεις που εκφράζει ο κάθε συνδυασμός, γιατί είναι η ώρα η δικιά του,

θα πρέπει να προασπίσει εργασιακά, μισθολογικά ασφαλιστικά, αλλά πρώτα απ' όλα κοινωνικά δικαιώματα. Αυτά που δημιουργούν τον αρμό αλληλεγγύης στην κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων με τον συνδυασμό «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» που έχει ανθρώπους και από το μαζικό κίνημα και από τους κοινωνικούς αγώνες και θεωρούμε ότι όλες αυτές οι δυνάμεις στην ευρύτερη προσπάθεια, στον ευρύτερο αγώνα αναχαίτισης της πτώσης του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών, δηλαδή με ανάγκες του 2010 να πορευόμαστε στη ζωή με όρους της δεκαετίας του '70, είναι σημαντικές , ήταν αλληλέγγυες το προηγούμενο διάστημα, θα είναι αλληλέγγυες και στο επόμενο.

Αν το έλεγε ας πούμε ένας άλλος από άλλο κόμμα (ο νοών νοείτω), τι θα γινόταν απόψε στα διεφθαρμένα ΜΜΕ.

10 μέρες ασχολούνταν με τις δηλώσεις του "δρακουμέλ". Για αυτή τη δήλωση τσιμουδιά παντού...
Ετσι είναι τα καθεστώτα, δε μας κάνει καμμία εντύπωση.

Υπάρχει βέβαια και κάτι άλλο. Μήπως του είχαν τάξει κάτι του ανθρώπου και δεν το πήρε; Το μέλλον θα δείξει. Που ξέρεις όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες "καταντούν" στη χειρότερη, Υπουργοί.

ypotheto.blogspot.com

Ανακοίνωση ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στη ΔΕΗ η Λαϊκή Συσπείρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διήμερη περιοδεία στην Μύκονο θα πραγματοποιήσουν η υποψήφια περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Λίλα Καφαντάρη και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Βαγγέλης Σιγάλας την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20  Οκτώβρη 2010.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 19 Οκτώβρη θα μιλήσουν σε συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 μμ στην Δημοτική Αίθουσα Πολιτισμού ενώ την Τετάρτη 20 Οκτώβρη θα πραγματοποιήσουν περιοδεία σε χώρους εργασίας, συνοδευόμενοι από του υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην εκλογική περιφέρεια Μυκόνου.

Από την Γραμματεία

Το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της Λαϊκή Συσπείρωση

 

 

Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Υποψήφια Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

 

Καφαντάρη Λίλα  

 

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων

 

Σιγάλας Βαγγέλης

 

Υποψήφιοι Περιφερειακοί  Σύμβουλοι

Ν. Κυκλάδων

 

Εκλογική Περιφέρεια Άνδρου

 

 Γιαννίτση Κατερίνα

Ιωαννίδης Χάρης

Μανδαράκα Ειρήνη

 

Εκλογική Περιφέρεια Θήρας

 

Λεωτσάκος Γιώργος

Σταματόπουλος Γιώργος

Χάλαρη Θεοδώρα

 

Εκλογική Περιφέρεια Κέας – Κύθνου

 

Κουτεμοίρη Καίτη

Μπίθαρης Δημήτριος

 

Εκλογική Περιφέρεια Μήλου

 

Κορακάκης Βαγγέλης

Κυρίτσης Μανώλης

Λιβάνιος Αντώνης

 

 

 

Εκλογική Περιφέρεια Μυκόνου

 

Γαρυφάλλου Γαρύφαλλος

Θεοχάρης Ανδρέας

Σιμιτσοπούλου Μαρία

 

Εκλογική Περιφέρεια Νάξου

 

Γεράκη Κατερίνα

Ζευγώλης Νικόλαος

Καλογείτονας Μιχάλης

Κορρές Νίκος

Λεβογιάννη Ελισάβετ

 

Εκλογική Περιφέρεια Πάρου

 

Γκίκα Παρασκευή

Φρατζής Ανδρέας

 

Εκλογική Περιφέρεια Σύρου

 

Ζεπάτος Χάρης

Κοροδήμος Παναγιώτης

Συλιβάνη Ελένη

Χατζαντώνης Αντώνης

 

Εκλογική Περιφέρεια Τήνου

 

Μαραβέλια Άννα

Πρωτοπαπά Φρατζέσκα

Η Μάκρη έκοψε τον Τράγκα από το Alter

tragkas_h_633_451.jpg

Πρόβλημα έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες στην συνεργασία του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm και τον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Αφορμή; Τα όσα υποστήριξε το πρωί στην ραδιοφωνική του εκπομπή ο Τράγκας. Μεταξύ των άλλων έπαιξε ένα απόσπασμα που έλεγε τον σημερινό πρωθυπουργό ως άνθρωπο των Αμερικάνων. Ο γνωστός δημοσιογράφος ενημερώθηκε ότι δεν θα βγει στο Δελτίο του Alter. Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά του Μαξίμου.

To όμορφο ταξίδι που διανύσαμε συζητήσαμε έλαβε τέλος

Νάξος 18 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πληροφορούμε τους συμπατριώτες μας ότι η «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ» δεν θα συμμετάσχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη λόγω αδυναμίας συγκρότησης ΠΛΗΡΟΥΣ συνδυασμού που θα αποτελούσε αξιόπιστη αυτοδιοικητική πρόταση και θα έδινε λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα που έχει ο τόπος.




Συμπατριώτες:

Στο όμορφο ταξίδι που διανύσαμε συζητήσαμε με όλους τους πολιτικούς χώρους, κινήσεις πολιτών, ομάδες και μεμονωμένους πολίτες με διαφορετικές απόψεις και ιδεολογία. Η προσπάθεια για σύνθεση
πραγματικής ανεξάρτητης κίνησης από πολίτες του Δήμου μας, αγκαλιάστηκε από μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας ,όμως πολεμήθηκε άγρια από πολιτικούς μηχανισμούς και παράγοντες που έριξαν στη μάχη όλα τους τα όπλα, ξεπερνώντας κάθε ηθικό φραγμό και αναιρώντας κάθε ίχνος εντιμότητας, στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα «κεκτημένα» τους. Αντισταθήκαμε γενναία, αλλά ο συνδυασμός που δημιουργήσαμε αλώθηκε τελικά εκ των έσω.
Γνωρίζαμε ότι απαιτούνται «αρετή και τόλμη» για τη δομή της ελεύθερης συνείδησης που προορίζεται να γίνει ανατροπέας αυτής της ιδιότυπης
«κομματικής δημοκρατίας» που μας επέβαλαν. Όμως αρκετοί συναγωνιστές και συνεργάτες που εθελοντικά συνοδοιπόρησαν μαζί μας, έχοντας έλλειμμα τόσο αρετής όσο και τόλμης, λειτούργησαν ως συντροφικοί δολιοφθορείς.
Δεν θέλαμε να γίνουμε σοφότεροι. Τέτοιες συμπεριφορές και παραδείγματα υπάρχουν πολλά στη σύγχρονη και παλαιότερη ιστορία της πατρίδας μας.
Είμαστε όμως οργισμένοι και αντίθετοι.
Οργισμένοι για το μέγεθος της αποδοχής, μιας πρωτόγνωρης κοινωνικής διάβρωσης και πολιτικής διαφθοράς, με βάση την πελατειακή σχέση και τον κομματισμό και
Αντίθετοι σε κάθε είδους εκπτώσεις αρχών και αξιών, με παζάρια καρεκλών εξουσίας και σε «γιουρούσια – πλειοψηφίες» δίχως αρχές και όραμα.
Αισθανόμαστε βαριά την ευθύνη σε όσους μας πίστεψαν και μας ενίσχυσαν όλη αυτή την περίοδο. Η μαζική στήριξη που γνωρίσαμε, μας συγκίνησε και μας απέδειξε ότι οι πολίτες προβληματίζονται και σκέπτονται ώριμα και αξιοκρατικά. Οι «καιροί» φαίνεται πως αλλάζουν σταδιακά.
Ο στόχος μας ήταν και είναι η λειτουργία ενός νέου Δήμου που θα κάνει πράξη
τη δημοκρατία, τη διαφάνεια και την ισοπολιτεία.
Ένας Δήμος δίπλα στο πρόβλημα της νέας γενιάς που σέβεται το περιβάλλον και τη πολιτισμική μας κληρονομιά.
Ένας Δήμος Κυκλαδίτικος .
Η πολιτική μας αγωνία ήταν και είναι ο μετασχηματισμός της κοινωνίας μας σε κοινωνία ίσων πολιτών με ένα Δήμο που θα σέβεται ΟΛΟΥΣ τους δημότες.
Ελπίδα μας ήταν και είναι, ο αγώνας μας για την ανατροπή του κομματικού κατεστημένου και της πελατειακής σχέσης να αναδειχθεί σε συλλογικό όραμα.
Με το όπλο «παρά πόδα», προτείνουμε στους πολίτες και ειδικά στην όχι άδικα οργισμένη και αποστασιοποιημένη νέα γενιά, τη γενιά που θα αξιολογήσει αυστηρά, ΟΛΩΝ μας την πολιτική διαδρομή, να επιλέξει εκείνους τους κοινωνικούς αγωνιστές, που είναι έτοιμοι από καιρό για υπέρβαση και ανατροπή.
Όλους εκείνους που θα κάνουν ρίξεις με ότι προσβάλει τις αρχές τις ισονομίας
και με όσους προκαλούν με τις πρακτικές τους, τους δημοκρατικούς θεσμούς, τη πολιτισμική μας παράδοση και τις ελεύθερες συνειδήσεις.
Συμπατριώτες:
Ο Ανδρέας Κάλβος αγναντεύοντάς μας 200 χρόνια πριν, μας θύμιζε ότι:
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,
ζυγόν δουλείας ας έχουσι.
Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»