slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Κυβέρνηση & Τρόικα βάζουν "λουκέτο" και στο κατάστημα της ΑΤΕ στο Φιλώτι;

Σφίγγει ακόμη πιο πολύ ο κλοιός της φτώχειας και της δυστυχίας γύρω μας…
Φήμες αναφέρουν ότι το κατάστημα της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στο Φιλώτι θα είναι μέσα στα 50 που θα βάλουν λουκέτο μετά τις πιέσεις της τρόικας για συρρίκνωση της ΑΤΕ με πώληση των θυγατρικών της και μείωση των καταστημάτων της.

Κλιμακούμενες κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στην ΑΤΕ όλης της χώρας από αύριο αντιδρώντας στην απάνθρωπη και εκβιαστική πολιτική.

Ένα – ένα όσα αγωνιστήκαμε να πετύχουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο χάνονται, λες και ένας κακός μάγος (βλέπε τρόικα, κυβέρνηση, κ.λ.π.) τα καλύπτει με το μαύρο πέπλο της αδιαφάνειας και τα εξαφανίζει. Η λάμψη που αφήνει πίσω του, θεωρεί ότι, θα μας μαγέψει και δε θα αντιδράσουμε…

Στο Φιλώτι, μετά από αγώνες, λειτούργησε το κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας για την εξυπηρέτηση των εκατοντάδων αγροτών της ορεινής και κεντρικής Νάξου. Είχαν και έχουν την Τράπεζα αυτή ως ένα σύμμαχο στη σκληρή εργασία τους.

Όλοι αυτοί οι αγρότες θα αναγκάζονται, πλέον, αν κλείσει το κατάστημα, να διανύουν αρκετά χιλιόμετρα για τις τραπεζικές συναλλαγές τους.

Χαμένος χρόνος, κόπος, απασχόληση από τις δουλειές τους.

Πότε η Κυβέρνηση ασχολήθηκε με τα προβλήματα των αγροτών, πότε φρόντισε να διευκολύνει τον τρόπο ζωής τους, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την παραμονή τους και την εγκατάσταση κι άλλων στην ύπαιθρο;

Και τώρα ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή. Να αφαιρέσει από τα μηχανήματα στήριξης τον «ασθενή». Να δημιουργήσει ακόμη περισσότερους άνεργους, να μειώσει κι άλλο την ποιότητα ζωής, να μας αφανίσει εντελώς…

Σκεφτείτε τους μικρομεσαίους αγρότες να ζουν με το φόβο τα χρέη τους στην ΑΤΕ να περάσουν σε ιδιωτικά χέρια – μια και η προοπτική είναι το ξεπούλημα της Τράπεζας σε ιδιωτικά κεφάλαια - ποιος ξέρει με τι συνέπειες…

Θυσιαζόμαστε στο βωμό του Δ.Ν.Τ. για λάθη άλλων…

Επιτυχία της ΟΝΝΕΔ στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Νεολαιών (IYDU)

Δελτίο Τύπου Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2010

H Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε από 30/11 έως 3/12 στο ετήσιο Εκλογικό Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Δημοκρατικών Νεολαιών (International Young Democrat Union – IYDU) που έλαβε χώρα στο Λονδίνο υπό την αιγίδα της νεολαίας του Συντηρητικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας.

Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του IYDU, που πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Βρετανού Πρωθυπουργού David Cameron, ο Υπεύθυνος Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας της ΟΝΝΕΔ, Άρης Καλαφάτης εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου με τη θετική ψήφο 35 εκ των 39 οργανώσεων που είχαν δικαίωμα στη ψηφοφορία. Mετά από αρκετά χρόνια η ΟΝΝΕΔ καταφέρνει να εκλέξει υποψήφιο με τόσο σημαντική αποδοχή στην Παγκόσμια ένωση νεολαιών κεντροδεξιών κομμάτων στην οποία συμμετέχουν συνολικά 80 οργανώσεις από 50 χώρες.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών η αντιπροσωπία της ΟΝΝΕΔ ανέπτυξε συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για την ενίσχυση της παρεμβατικότητας, και της συνεργασίας μεταξύ των κεντροδεξιών νεολαιών σε διεθνές επίπεδο που έτυχαν αξιοσημείωτης προσοχής.

Από το Γραφείο Τύπου

Κόλαφος ο Κουΐκ για τον Παναγιωτόπουλο…

“Θεωρείτε ότι έχετε επικοινωνία στη ΝΔ; Με ποιόν; Τον Παναγιωτόπουλο; Μα ο άνθρωπος δεν υπάρχει! Μπορώ να βρω στο τηλέφωνο τον οποιονδήποτε από οποιοδήποτε κόμμα, εκτός από τον Παναγιωτόπουλο. Εάν τον πετύχω ποτέ στα πεταχτά, θα μου πει: Τερενσούλη, σε παίρνω σε λίγο! Ε, δεν με παίρνει ποτέ! Μάλλον θέλετε να γλύφετε το Μέγκα σαν κόμμα. Αλλά εγω δεν ζητάω γλύψιμο αλλά να μιλήσω με τον υπεύθυνο επικοινωνίας σας!”

Μιλάμε για ξεφτίλα… και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η ΝΔ έχει αντανακλαστικά σαλιγκαριού