slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ι. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: "Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις είναι γεγονός"

«Το σχέδιο νόμου για την υπερίσχυση των Επιχειρησιακών Συμβάσεων έναντι των Κλαδικών, επιβεβαιώνει την κριτική μας για το Μνημόνιο και τη θέση μας για την προχειρότητα, τη σπουδή συμβιβασμού και την άνευρη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης.

Οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις είναι γεγονός με πολλές Κοινωνικές και Οικονομικές παρενέργειες.

Ό,τι γνωρίζαμε, μέχρι σήμερα, για τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, τις Κλαδικές Συμβάσεις και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ανήκουν πια στο παρελθόν.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσυπέγραψε ρυθμίσεις που δεν αντιστοιχούν στις πραγματικότητες και τις αναγκαιότητες της Ελληνικής αγοράς εργασίας.

Ενοχοποιεί τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, που διαχρονικά είναι αποτέλεσμα συλλογικών συμφωνιών των κοινωνικών εταίρων.

Νομοθετεί για τη μείωσή τους, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η επίπτωση του εργασιακού κόστους στην ανταγωνιστικότητα είναι περιορισμένη.

Οι Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις (που εισάγονται με το σχέδιο νόμου), υπερισχύουν όλων των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών. Χωρίς αιτιολόγηση, χωρίς κριτήρια, χωρίς περιορισμούς.

Δημιουργούν νησίδες χαμηλού εργασιακού κόστους, με επιχειρήσεις που αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι άλλων που δεν μπορούν να πετύχουν «φθηνές» Ειδικές Επιχειρησιακές Συμβάσεις.

Αυτό σημαίνει στρέβλωση και υπονόμευση του υγιούς ανταγωνισμού.

Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ωθούνται μετά από αυτές τις εξελίξεις σε μια πρωτοφανή ισοπέδωση προς τον κατώτατο μισθό.

Οι εργαζόμενοι χάνουν εισόδημα, μειώνεται η ζήτηση στην αγορά, τροφοδοτείται η ύφεση και αυξάνονται οι Δείκτες της Φτώχειας.

Περιορίζονται τα κίνητρα για αποδοτική και παραγωγική εργασία.

Οι ρυθμίσεις αυτές αδυνατίζουν και μακροπρόθεσμα οδηγούν σε ουσιαστική κατάργηση τις κλαδικές συμβάσεις.

Η μάχη που προσπαθούσε να μας πείσει η κυβέρνηση ότι έδινε για να μην ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, είχε τελειώσει πριν ακόμη ξεκινήσει, εδώ και 6 μήνες.

Η ρητορική της Υπουργού Εργασίας, για επαναδιαπραγμάτευση βασικών όρων του Μνημονίου, εξυπηρέτησε πρόσκαιρους επικοινωνιακούς σκοπούς.

Δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από την τρόικα και αφήνει σοβαρά εκτεθειμένη, όχι μόνο την κυβέρνηση και την αρμόδια Υπουργό, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό».

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Επιτροπή Κατοίκων Τραγαίας Νάξου

                                                                   Προς: κ. Γιάννη Μπαρδάνη

                                                                              κ. Μανώλη Μαργαρίτη

                                                                              κ. Βασίλη Κορρέ

                                                                              κ. Θανάση Γρυλάκη

                                                                              κ. Διοικητή Α.Τ. Φιλωτίου

                                                                              κατοίκους της ευρύτερης περιοχής

                                                                              της Τραγαίας

Θέμα: Ενημέρωση – συζήτηση για τον επαρχιακό δρόμο Χαλκί – Φιλώτι

 

    Σας καλούμε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 7 μ.μ., στο χώρο διεξαγωγής των Δημοτικών Συμβουλίων Δρυμαλίας (Λύκειο Τραγαίας) για ενημέρωση - συζήτηση σχετικά με το σοβαρό θέμα της επικινδυνότητας του επαρχιακού δρόμου Χαλκείου – Φιλωτίου.

   Η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

Την ώρα που Διαγράφουν χρέη 24 δις ευρώ από τους φοροφυγάδες ζητούν από τα κοροΐδα μισθωτούς και συνταξιούχους να ξελασπώσουν το κράτος

Σοκάρουν τα νέα μέτρα στα εργασιακά, αλλά σοκάρει και η φοροαπαλλαγή των… φοροφυγάδων στους οποίους χαρίστηκαν συνολικά 24 δις ευρώ, σύμφωνα με το νέο πολυνομοσχέδιο.

 Τα νέα δεδομένα στην φορολογία, όπως αποφασίστηκε κατά το υπουργικό:

 -Διαγράφονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, ύψους 24 δις ευρώ. Όσα δηλαδή θα γλυτώναμε από τις περικοπές μισθών και συντάξεων αποφασίστηκε ότι έπρεπε να χαριστούν στους «ξύπνιους» φοροφυγάδες, με την δικαιολογία ότι είναι «ανεπίδεκτα είσπραξης»!!!

 -Αυξάνεται ο χαμηλός συντελεστής του ΦΠΑ από το 11% στο 13%. Η αύξηση φέρνει ανατιμήσεις σε τρόφιμα, λογαριασμούς ρεύματος, ύδρευσης κ.λ.π.

 -Μείωση συντελεστή ΦΠΑ από 11% στο 6,5% σε φάρμακα και υπηρεσίες διαμονής σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

 -Αύξηση στις τιμές των τσιγάρων (0,20 έως 0,30 ευρώ) από το νέο έτος.

 -Αναστολή για δύο χρόνια της εφαρμογής του «πόθεν έσχες» για αγορά ή ανέγερση πρώτης κατοικίας μέχρι 120 τ.μ. (μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012)

 -Απαλλαγή από τον φόρο για δωρεές ή γονικές παροχές χρηματικών ποσών έως 200.000 ευρώ που διατίθενται για την ανέγερση βασικής κατοικίας

ΠΗΓΗ

Μαχαίρι στην ΑΤΕ και ακύρωση προσλήψεων

ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΦΙΛΩΤΙΟΥ

Μαχαίρι στην Αγροτική με περικοπές μισθών και θέσεων εργασίας βάζει η κυβέρνηση. Στο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπονται για την Αγροτική:

* Μείωση των αποδοχών κατά 10% για αμοιβές άνω των 1.800 ευρώ, το επίδομα «περιποίησης πελατείας» καταργείται, ενώ συνεχίζει να καταβάλλεται το ποσό ενίσχυσης χαμηλόμισθων.

* Ακύρωση των 700 προσλήψεων που είχαν οριστεί έπειτα από διαγωνισμό της ΑΤΕ.

* Οι κενές θέσεις που θα πληρώνονταν με αυτές τις προσλήψεις καταργούνται.

* Οι προσληφθέντες θα μεταφερθούν στο ΙΚΑ για την πλήρωση θέσεων για την κάλυψη των αναγκών προσωπικού του Ταμείου.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ανοίγει πλέον και ο δρόμος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΤΕ κατά 1 δισ. ευρώ, στην οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα συμμετάσχει μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

  Από τον Δεξί Εξτρέμ

Αλλαγή ημερομηνίας εκδήλωσης "Ρακιτζού"

Η εκδήλωση του "Ρακιτζού", στη Μονή "μεταφέρεται", λόγω κακών καιρικών συνθηκών, από το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.

ΑΠΑΙΧΤΟ: Γ. Παπανδρέου: Δεν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις!!!!!!!!!

«Με το νέο πλαίσιο ούτε καταργούνται, ούτε αναιρούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ούτε μειώνονται γενικευμένα οι μισθοί (!!!)», ανέφερε ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της γ.γ. του ΚΚΕ

«Δίνεται», πρόσθεσε, «η δυνατότητα να υπάρξει μία από κοινού διευθέτηση εργαζομένου εργοδότη στο δίλημμα απόλυση ή συγκράτηση μισθών».

Ακόμη, απευθυνόμενος στην Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε και στις απολύσεις που έγιναν στην Τυποεκδοτική και στο ρ/σ 902, για να λάβει από τη γ.γ. του ΚΚΕ την εξής απάντηση: «Με μικροπρέπεια μιλήσατε απέναντι στο ΚΚΕ, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί».

Η κ. Παπαρήγα εκτίμησε πως «πάμε για γενικευμένη ισοπέδωση προς τα κάτω της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και πως «αν ο λαός δεν αντεπιτεθεί, τότε η ατομική και η εθνική συλλογική σύμβαση θα συμπίπτουν προς τα κάτω».

«Δεν σας λέω ότι είσαστε επανασταστική, είστε συντηρητική», απάντησε στη γ.γ. του ΚΚΕ κατά τη δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός.

«Δεν ξέρετε πώς θα αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», πρόσθεσε και κατέληξε: «Είναι ένα δύσκολο τούνελ όπου υπάρχουν αναγκαστικά θυσίες και κόπος αλλά από το οποίο θα βγούμε πιο ισχυροί».

factorx

Αγρίεψαν ακομα και οι φλώροι...

Ομάδα νεαρών διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για το νόμο της κυβέρνησης του Ντείβιντ Κάμερον για την εκπαίδευση επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρίγκιπα Κάρολο και τη σύζυγό του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης. Πρωτοφανή επεισόδια νωρίτερα στο κέντρο της πόλης.

Το πρωτοφανές για τη Βρετανία περιστατικό συνέβη στην οδό Ρίτζεντ, στο κέντρο του Λονδίνου.Σύμφωνα με μαρτυρίες κάποιοι κλότσησαν το αυτοκίνητο και πέταξαν λευκή μπογιά. Ένα τζάμι του αυτοκινήτου ράγισε. Το όχημα αμέσως επιτάχυνε και απομακρύνθηκε.

Το γραφείο του πρίγκιπα επιβεβαίωσε το γεγονός. Στο αυτοκίνητο του πρίγκιπα και της συζύγου «επιτέθηκαν διαδηλωτές καθ' οδόν για υποχρέωση στο (θέατρο) London Palladium». Η ανακοίνωση υπογραμμίζει ότι δεν έπαθαν απολύτως τόποτα.

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους σε διαμαρτυρία για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Κάμερον για την ανώτατη εκπαίδευση που προβλέπει μεγάλη άυξηση των διδάκτρων και άλλες διατάξεις που κρίνονται αρνητικά από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πρωτοφανή επεισόδια

Αν και στο μεγαλύτερο μέρος της ήταν ειρηνική σημειώθηκαν και σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Σε μία κίνηση που θυμίζει έντονα την Αθήνα του 2008, Βρετανοί διαδηλωτές προσπάθησαν να κάψουν το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στη πλατεία Τραφάλγκαρ αλλά η φωτιά έσβησε γρήγορα.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο βρετανικό Κοινοβούλιο και συγκρούστηκαν με αστυνομικούς. Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν, στους 20 φτάνουν οι τραυματίες, ορισμένοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο. Επτά άτομα έχουν συλληφθεί.

Διαδηλωτές –πολλοί φορούσαν μαύρες κουκούλες– έσπασαν το παράθυρο κτιρίου κοντά στο κοινοβούλιο στο Ουέστμινστερ και ζωγράφισαν γκράφιτι στους τοίχους του κτιρίου, πριν κατορθώσει η αστυνομία να τους διασκορπίσει.

Ακόμη εκσφενδόνισαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό μπροστά στο Κοινοβούλιο.


Εργασιακός μεσαίωνας

Από factorx
Mεγάλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις φέρνει το νομοσχέδιο που πήρε το πράσινο φως από υπουργικό συμβούλιο. Θεσμοθετείται η

“Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας”, που ανοιγει το δρόμο για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικο τομέα με κατώτατο όριο τα 740 ευρώ τη σύμβαση της ΓΣΕΕ. Ταυτόχρονια για πρώτη φορά....


θεσμοθετείται δοκιμαστική περίοδος εργασίας χωρίς αποζημίωση στην περίπτωση απόλυσης.

Βασικά σημεία διατάξεων για ειδικές επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας

” Στο πλαίσιο του συστήματος των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, που προσδιορίζεται με τον νόμο 1876/1990, εισάγεται στο συλλογικό Εργατικό Δίκαιο νέα μορφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, η “Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας” (ΕΕΣΣΕ), που κύριο σκοπό έχει τη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας, καθώς και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

” Οι όροι της ΕΕΣΣΕ προσδιορίζονται από τους κοινωνικούς εταίρους στο επίπεδο της επιχείρησης σε ετήσια βάση, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όλες τις συλλογικές συμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτών των ΕΕΣΣΕ, είναι δυνατόν οι μισθοί να αποκλίνουν από την αντίστοιχη κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας, μέχρι το κατώφλι της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και να προσδιορίζεται ο αριθμός των θέσεων εργασίας, καθώς και λοιποί όροι, όπως μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, διαθεσιμότητα, διάρκεια εφαρμογής, περιλαμβανομένων τυχόν όρων για τη διαδικασία επανόδου στην κανονική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

” Λόγω του ειδικού τους χαρακτήρα, οι ΕΕΣΣΕ δεν καλύπτονται από την αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, ούτε εφαρμόζονται σε αυτές τυχόν επεκταθείσες κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

” Οι ΕΕΣΣΕ μπορούν να συναφθούν και σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 50 εργαζόμενοι, όπου αν δεν υπάρχει επιχειρησιακό σωματείο, οι εργαζόμενοι εκπροσωπούνται από την κλαδική οργάνωσή τους ή την αντίστοιχη ομοσπονδία .

” Προκειμένου να συναφθεί ΕΕΣΣΕ, τα ενδιαφερόμενα μέρη, με κοινή αιτιολογημένη έκθεσή τους καταθέτουν αυτή στο Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΚΕΕ) που διατυπώνει απλή γνώμη, για τη σκοπιμότητά της.

” Τα αποτελέσματα εφαρμογής των ΕΕΣΣΕ στους μισθούς, στην απασχόληση, στη παραγωγικότητα και στην ανταγωνιστικότητα θα εξαρτηθούν από την ωριμότητα και την ενεργό συμμετοχή των συμβαλλομένων μερών. Η από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων με πνεύμα καλόπιστου διαλόγου, αντικειμενικότητας στην πληροφόρηση και συμμετοχή στην ευθύνη αποτελούν προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων τους.


Διατάξεις για την ευελιξία της αγοράς εργασίας και την απλούστευση εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας

” Επανακαθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της αμοιβής όσων εργάζονται με μερική απασχόλησης, ώστε η αμοιβή τους, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής από τυχόν πρόσθετη εργασία, πέρα από αυτή που έχει συμφωνηθεί, να είναι ανάλογη με της αμοιβή του συγκρίσιμου εργαζόμενου (δηλαδή του εργαζόμενου πλήρους απασχόλησης σε ανάλογη θέση εργασίας), χωρίς προσαυξήσεις.

” Επεκτείνεται ο χρόνος της διαθεσιμότητας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα από 6 σε 9 μήνες.

” Επανακαθορίζεται η διάρκεια της απασχόλησης εργαζομένων σε έμμεσο εργοδότη (με τυχόν παρατάσεις) στους 36 μήνες από 18 που είναι σήμερα. Μετά την πάροδο των 36 μηνών ο εργαζόμενος θεωρείται ότι έχει σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου με τον έμμεσο εργοδότη.

” Ρυθμίζεται για πρώτη φορά με νόμο η δοκιμαστική περίοδος εργασίας, στο πλαίσιο της σύμβασης εργασίας αορίστου χρόνου. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι η δοκιμαστική περίοδος θα έχει διάρκεια έως 12 μήνες, και η σύμβασή εργασίας μπορεί να καταγγελθεί χωρίς προειδοποίηση και χωρίς αποζημίωση απόλυσης, εκτός κι αν έχει συμφωνηθεί από τα συμβαλλόμενα μέρη κάτι άλλο.

” Επανακαθορίζεται ο χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση εργαζόμενου με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, διάρκειας εργασίας από 12 μήνες έως 24 μήνες, σε ένα μήνα. Σε περίπτωση μη προειδοποίησης, τότε προβλέπεται αποζημίωση απόλυσης ενός μηνός.

” Ρυθμίζονται διαδικασίες για την απλούστευση των τρόπων ανακοίνωσης στοιχείων στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, και γενικά διευκολύνεται η εποπτεία της τήρησης της εργατικής νομοθεσίας

Βασικά σημεία Διαδικασίας Επίλυσης Συλλογικών Διαφορών

” Το σύστημα επίλυσης συλλογικών διαφορών με τη μεσολάβηση και τη διαιτησία, που προβλέπεται στο Ν. 1876/1990, βελτιώνεται με βάση την εμπειρία 18 ετών λειτουργίας του θεσμού.

” Προβλέπεται ρητά η εφαρμογή της αρχής της ορθής κρίσης, της αντικειμενικότητας και της αμεροληψίας κατά τη διαδικασία μεσολάβησης και διαιτησίας.

” Προβλέπεται ρητά η μεσολάβηση και η διαιτησία να λαμβάνει υπόψη την οικονομική κατάσταση και την εξέλιξη της ανταγωνιστικότητας της παραγωγικής δραστηριότητας, στην οποία αναφέρεται η συλλογική διαφορά.

” Η προσφυγή στη διαιτησία μπορεί να γίνεται σε οποιοδήποτε στάδιο των διαπραγματεύσεων με κοινή συμφωνία των μερών ή μονομερώς στις εξής περιπτώσεις:

α) από οποιοδήποτε μέρος, εφόσον το άλλο μέρος αρνήθηκε τη μεσολάβηση , ή

β) από οποιοδήποτε μέρος μετά τη υποβολή της πρότασης μεσολάβησης, εφόσον και τα δύο μέρη προσήλθαν και συμμετείχαν στη διαδικασία μεσολάβησης.

” Η προσφυγή στη διαιτησία περιορίζεται στον καθορισμό βασικού ημερομισθίου ή/και βασικού μισθού. Για τα λοιπά θέματα μπορεί να συνεχιστεί οποτεδήποτε η συλλογική διαπραγμάτευση προκειμένου να συναφθεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

” Ενισχύεται ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων στη διοίκηση του ΟΜΕΔ και την επιλογή και αξιολόγηση των μεσολαβητών- διαιτητών.

” Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΜΕΔ από 11μελές γίνεται 7μελές, με 6 εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (3 εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ και από ένας εκπρόσωπος από τον ΣΕΒ, την ΓΣΕΒΕΕ και την ΕΣΕΕ) και έναν Πρόεδρο, ο οποίος επιλέγεται με ομόφωνη απόφαση των 6 μελών του Δ.Σ. Στο Δ.Σ. προβλέπεται η συμμετοχή, ως παρατηρητή χωρίς δικαίωμα ψήφου, ενός εκπροσώπου του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. λαμβάνονται με την ομόφωνη απόφαση και των 7 μελών του.

” Οι κοινωνικοί εταίροι που συμβάλλονται για την κατάρτιση της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, μετά την παρέλευση 3 ετών από τη ισχύ του νέου νόμου, αξιολογούν την αποτελεσματικότητα του θεσμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας, και προτείνουν προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τη διατήρηση, κατάργηση ή τροποποίηση των ρυθμίσεών του.

Έφυγε απροειδοποίητα η Σοφία Γιαννακά από το δελτίο του Κόντρα!

Αποχώρησε απροειδοποίητα η βουλευτής και δημοσιογράφος Σοφία Γιαννακάαπό το δελτίο του Κόντρα, ενώ είχε πάει κανονικά και ήταν προσκεκλημένη.

Ο Κουΐκ ενημερώθηκε από το κοντρόλ και την πύλη ότι η κυρία Γιαννακά μπήκε σε ένα smart και έγινε …καπνός!

Ελπίζουμε και εμείς να μην της έτυχε κάτι προσωπικό και άσχημο.

Υπάρχει όμως πιθανότητα κάποιος να της τράβηξε το αυτί κάποιος από τα υψηλά κλιμάκια για να μην βγει στο κανάλι του Κουρή;;

Όπως και να ‘χει, προφανώς ο λόγος δεν θα μείνει κρυφός.

olympiada