slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Τι αναθεώρηση έκαναν;

Πήγε ο Γιάννης Μαχαιρίδης στη συνάντηση των 13 Περιφερειαρχών της χώρας με τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και ζήτησε αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, τονίζοντας ότι σήμερα οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες, γραφειοκρατικές και δένουν τα χέρια των αιρετών Περιφερειών που δε μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα. Και αυτό δεν το είπε μόνο ο κ. Μαχαιρίδης, αλλά το σύνολο των περιφερειαρχών που ήταν στη συνάντηση.
Είναι άξιο απορίας όμως πως μπορεί να συμβαίνει αυτό. Μία από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ήταν η αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, κατηγορώντας μάλιστα την π. κυβέρνηση της ΝΔ ότι έπρεπε να είχε προχωρήσει αυτή τη διαδικασία πολύ νωρίτερα. Μάλιστα, για ένα ολόκληρο 6μηνο (ίσως και παραπάνω), αδρανοποιήθηκε τελείως το ΕΣΠΑ και δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο στο πρόγραμμα, προκειμένου να γίνει η αναθεώρησή του και να απλουστευτούν (δήθεν;;;) οι διαδικασίες.
Σήμερα λοιπόν, έρχονται οι ίδιοι οι περιφερειάρχες, οι περισσότεροι εκ των οποίων ανήκουν στον κυβερνητικό χώρο και ζητούν νέα αναθεώρηση, τονίζοντας ότι το ΕΣΠΑ δε μπορεί να λειτουργήσει επ ωφελεία των Περιφερειών έτσι όπως έχει δομηθεί.
Οπότε… τόσους μήνες τι είδους αναθεώρηση έκανε η κυβέρνηση;
syrianospolitis

Την οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων του αναζητά ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου κ.Μάκης Συμεώνογλου


Την οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων της νεοσύστατης Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου, ζήτησε σήμερα εγγράφως να συζητηθεί ως θέμα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Δευτέρα 31/1/2011, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου, Μάκης Συμεώνογλου από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Φώτη Μαυρομμάτη.

Προτάσεις Οικολόγων Πράσινων Νάξου προς Δήμο και φορείς

Η Τοπική Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Νάξου, παρέδωσαν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011, προς τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, αλλά και προς Φορείς και άλλες πολιτικές παρατάξεις, δεκασέλιδο Υπόμνημα προτάσεων, το οποίο πρωτοκολλήθηκε, με αριθμό πρωτοκόλλου: 554, με στόχο την εξεύρεση λύσεων τόσο σε άμεσα και επείγοντα ζητήματα, όπως
αυτό των απορριμάτων και της Ανακύκλωσης, όσο και την εξοικνόμηση ενέργειας και νερού.

Παράλληλα, στο υπόμνημα αυτό γίνεται μία αρχική προσέγγιση και σε άλλα σοβαρά περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά ζητήματα του Δήμου, όπως: την Διαχείρηση αποβλήτων τηγανέλαιων από τα καταστήματα Μαζικής εστίασης (αλλά και τα οικιακά), τη Δημόσια Συγκοινωνία και τη Βιώσιμη Κινητικότητα, κ.ά.
Στο θέμα της Διαχείρισης απορριμάτων και της Ανακύκλωσης, οι Οικολόγοι Πράσινοι της Νάξου τάχθηκαν υπέρ ενός «Ολοκληρωμένου Σχεδίου Εναλλακτικής Διαχείρισης των απορριμμάτων», και πρότειναν την Ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης και Κομποστοποίησης,
και Προγράμματα εναλλακτικής διαχείρισης για ελαστικά, ορυκτέλαια και συσκευασίες τους, μπαταρίες, συσσωρευτές, τα παροπλισμένα αυτοκίνητα που ‘κοσμούν’ τους καλύτερους ελεύθερους χώρους μας, καθώς και τα άλλα άχρηστα μηχανικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, κ.ά.

Σχετικά με το επείγον ζήτημα του ΧΑΔΑ της Χώρας Νάξου, οι Οικολόγοι Πράσινοι Νάξου, εξέφρασαν προτάσεις οι οποίες είναι εφαρμόσιμες, για την άμεση επίλυση της κατάστασης, αλλά και την παράλληλη αποκατάσταση του τοπίου. Σημαντικές είναι επίσης και οι προτάσεις σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, αλλά και εφαρμόσιμες αναπτυξιακές προτάσεις, μέσα από
τη χρήση νέων τεχνολογιών και των ΑΠΕ, για τα ορεινά χωριά του Δήμου αλλά και τα μικρά νησιά.

Καταλήγοντας, στο Υπόμνημά τους οι Οικολόγοι Πράσινοι της Νάξου, εκδήλωσαν την διάθεσή τους για την παρουσία μελών τους σε μελλοντικές Περιβαλλοντικές Επιτροπές, αλλά επίσης απηύθηναν αίτηση για την παρουσίαση των προτάσεών τους στο άμεσα προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, Νάξου και Μικρών Κυκλάδω

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΓΚΑΡΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΥΦΩΝ»

ΧΥΤΑ ΝΑΞΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣΒαθιά λύπη, ανύποτη απογοήτευση, απέραντη αγανάκτηση και ασυγκράτητη οργή πλημμυρίζει τα χωριά του κάμπου των Εγκαρών στο άκουσμα της απόφασης της....
νέας δημοτικής αρχής του ενοποιημένου πια δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, που υιοθετεί απολύτως και προχωρεί ακάθεκτη, με τη συνδρομή της εταιρείας «Εγνατία Οδός ΑΕ», στη δημιουργία ΧΥΤΑ κυριολεκτικά δίπλα στα χωριά μας, ενός καθ’ όλα παράνομου και κυρίως παράλογου έργου που με αδιαφανείς, υπόγειες, αντιδημοκτρατικές και παράνομες διαδικασίες χωροθέτησαν οι προηγούμενοι τοπικοί άρχοντες του νησιού με πρωτοστάτη τη Νομαρχία και κρυφό υποστηρικτή τον δήμο Νάξου. Έχει πολλές φορές καταγγελθεί η παράνομη διαδικασία χωροθέτησης και ιδίως η ανεξήγητη εμμονή στην κατασκευή ενός αναχρονιστικού έργου, εντελώς αντίθετου στην ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία, όπως θα αποδειχθεί περίτρανα ξανά.
Υπογραμμίζουμε και καταγγέλλουμε προς τον ναξιακό λαό για πολλοστή φορά, ότι την ευθύνη για τη μη επίλυση του προβλήματος των σκουπιδιών φέρουν αυτοί οι τοπικοί «άρχοντες», που διαχρονικά εμμένουν στο παράνομο και παράλογο έργο, αγνοώντας επιδεικτικά την αγωνία μας για την επερχόμενη καταστροφή των χωριών μας, αλλά και του ίδιου του νησιού (π.χ. κίνδυνος μόλυνσης νερών), που επιφυλάσσει το συγκεκριμένο έργο. Κι αν πολλοί ναξιώτες αδιαφορούν από άγνοια, εμείς έχουμε αντιληφθεί την απειλή από την κατασκευή μιας «οργανωμένης» χωματερής δίπλα στα χωριά μας, με όλους τους κινδύνους που επισύρει η λειτουργία ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη θέση. Βλέπουμε τον κίνδυνο για την υγεία μας, την απαξίωση της ζωής του τόπου μας, αλλά και την ανυπολόγιστη ζημιά στο νησί μας.
Πικραίνει η απάθεια. Κανένας σεβασμός στα χωριά που έχουν προσφέρει τόσα και συνεχίζουν να προσφέρουν στην ανάπτυξη του νησιού. Κανένας σεβασμός στη ζωή των συνανθρώπων τους, των συντοπιτών τους. Και το μόνο επιχείρημα που προβάλλεται είναι τα πρόστιμα! Άκουσον άκουσον! Η πιο ωμή και κυνική ομολογία απάθειας, αναλγησίας και βαρβαρότητας. Κανένα ίχνος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τα χωριά μας. Αλλά συνάμα και ομολογία αποτυχίας! Οι άρχοντες, που διαχρονικά με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους έφεραν το νησί μας σε τέτοιο σημείο, επιμένουν στο έργο αυτό προφανώς λόγω του μικρού πολιτικού κόστους απ’ τα χωριά μας καθώς οι ψήφοι είναι λιγοστές...! Δυστυχώς, και οι νέοι δημοτικοί άρχοντες κρύβονται πίσω από τη διάχυση της ευθύνης, των «έτοιμων» από τους προηγούμενους αλλά σαφώς καταστροφικών «λύσεων», κοροϊδεύουν και αυτοί τον ναξιακό λαό με λογοπαίγνια του τύπου ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ (λες και αλλάζοντας ένα γράμμα αλλάζει το έργο ή ακόμα και αν αλλάξει, εξαλείφονται οι κίνδυνοι που επιφυλάσσει!). Αντί να σκεφθούν βαθύτερα, να αντιληφθούν τις συνέπειες του έργου που υιοθετούν, να ενημερωθούν για τις εναλλακτικές λύσεις, να δουν μπροστά και ξεκάθαρα τις ευκαιρίες και τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, να πάρουν μια πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση της πραγματικής επίλυσης του προβλήματος, επιμένουν και αυτοί στο παράλογο, στο αδιέξοδο.
Καλούμε τον ναξιακό λαό να αντιδράσει, να συμπαρασταθεί αλληλέγγυα στον αγώνα μας και να μην δεχθεί την προωθούμενη λύση κατασκευής ΧΥΤΑ δίπλα στα χωριά μας. Ας μη ρίξει νερό στο μύλο των «αρχόντων» που επενδύουν στο διχασμό της ναξιώτικης κοινωνίας. Υπάρχουν βιώσιμες λύσεις και έχουν πολλές φορές υποδειχθεί. Ας παλέψουμε όλοι μαζί για μια τέτοια βιώσιμη λύση, αντάξια της ιστορίας του νησιού μας, των προσδοκιών του ναξιακού λαού.
Εμείς, μη έχοντας άλλη επιλογή, έχουμε καταστήσει ξεκάθαρη την απόφαση του χωριού μας να παλέψει μέχρις εσχάτων. Σε χαλεπούς καιρούς, το οικονομικό φορτίο του αγώνα μας με το υστέρημα φτωχών ανθρώπων είναι δυσβάστακτο. Αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί πιο σκληρός. Η αίτηση ακύρωσης της έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για ΧΥΤΑ στην Κορυφή Ξύδη που έχουμε καταθέσει στο ΣτΕ είναι από τις πρώτες και πιο ήπιες αντιδράσεις μας. Θα μας βρουν μπροστά τους. Το έργο αυτό δεν θα περάσει. Δεν αποτελεί λύση για το νησί μας. Και πάνω απ’ όλα, δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή του τόπου μας από αδίστακτους προσωρινούς διαχειριστές θησαυρών, που δεν τους δημιούργησαν αυτοί, δεν τους κατάλαβαν ποτέ και έχουν βαλθεί να τους καταστρέψουν!

Απάντηση ΝΔ στον Αλαβάνο που μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας

«Ο κ. Αλαβάνος έφτασε σήμερα στην έσχατη πολιτική αθλιότητα να μοιράζει πιστοποιητικά ελληνικότητας. Προφανώς θεωρεί Έλληνα μόνον όποιον επιδίδεται σε καταστροφές, λεηλασίες και εμπρησμούς και όποιον προσφέρει πολιτική κάλυψη σε κάθε παράνομη πράξη»

Μαντέψτε ποιος είναι στην πόρτα της Νομικής και κάνει τον θυρωρό

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστα άτομα μπαινοβγαίνουν στο κτήριο ενώ δεν επέτρεψαν στο εισαγγελέα να εισέλθει στο κτήριο και να ενημερώσει τους λαθραίους. Στούς γύρω δρόμους έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ομάδες αναρχικών (στις 5 είχαν προαναγγείλει συλλαλητήριο στην Πλατεία Εξαρχείων που δεν έγινε)

Και φυσικά παρών στην είσοδο της Νομικής είναι ποιος άλλος;

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNXId5Y1GDvGiOJAsSNt5ggmcRC1sdiaInGaohSFipQKEtpZCodw


Σε λίγο και βίντεο...

dexiextrem.blogspot.com

Πρόταση αγοράς μικρού airliner για τη Νάξο από την Αεραθλητική Λέσχη Νάξου


Παρουσιάστικε τον περασμένο Μάρτιο το επιβατηγό αεροσκάφος της Τσέχικης εταιρίας Evektor.
Χωριτικότιτας εώς και 14 επιβάτες με αποσκευές, δυο κινιτήρες turboprop 536HP θεωρούμε οτι θα ήταν το πλέον κατάλληλο αεροσκάφος διασύνδεσης Νάξου με Μύκονο, Σαντορίνη, Κρήτη, Ρόδο και Αθήνα. Η τιμή του δεν έχει δημοσιευθεί προς το παρόν από την εταιρία αλλά εκτιμάται πως θα φτάσει τα 2 εκ. ευρώ.
Δεν είμαστε αισιόδοξοι πως θα γινόταν ποτέ κάτι τέτοιο στη Νάξο, αλλά δίνουμε τροφή για σκέψη!

Συνάντηση με Ραγκούση – Επαφές Περιφερειάρχη στη Σύρο

Με τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κύριο Γιάννη Ραγκούση θα συναντηθούν αύριο (Παρασκευή) στις 9 το πρωί οι δέκα τρεις αιρετοί Περιφερειάρχες της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης θα συζητηθούν θέματα διοικητικά και οικονομικά που αφορούν την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο….


Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Από χθες βράδυ, ο κ. Γιάννης Μαχαιρίδης είχε στην Ερμούπολη σειρά επαφών για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της Περιφέρειας.
Συναντήθηκε συγκεκριμένα με τα μέλη της διαχειριστικής αρχής εξετάζοντας το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και την πορεία των έργων που είναι ενταγμένα στο ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου, υπό το βάρος της επίτευξης του στόχου για απορρόφηση 40 εκ. ευρώ μέσα στο 2011.
Είχε επίσης συνεργασία με τους αντιπεριφερειάρχες κ. Πουσσαίο και Μακριωνίτη, όπως επίσης και με υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων Διοίκησης, Οικονομικών και Προγραμματισμού.

Ο κ. Μαχαιρίδης παρέστη επίσης στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Νοσοκομείου της Σύρου, όπου σημείωσε ότι οι συντονισμένες προσπάθειες έφεραν αποτέλεσμα, αποκαθιστώντας την αδικία εις βάρος των νοσηλευτικών μονάδων της Ερμούπολης και της Ρόδου, με την ένταξή τους στη β’ ζώνη.
Τόνισε επίσης ότι δρομολογείται η προμήθεια του απαραίτητου υλικού και εξοπλισμού, κάνοντας, τέλος, γνωστό, ότι μέσα στο επόμενο διάστημα από την κατανομή ασθενοφόρων που θα γίνει κεντρικά από το ΕΚΑΒ, οκτώ οχήματα θα διατεθούν στο Νότιο Αιγαίο.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο Περιφερειάρχης θα βρίσκεται στη Ρόδο, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα συμμετάσχει στην ευρεία σύσκεψη, με την παρουσία του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Σε Νάξο και Πάρο ο Χ. Κόκκινος

`Την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής των νησιών μας διαπίστωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Χαράλαμπος Κόκκινος κατά την περιοδεία του στην Παροναξίας στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2011 όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που ακολουθεί.....
Σύρος 27 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ
-ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
-ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ!!!


Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. κος Χαράλαμπος Κόκκινος περιόδευσε στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2011 στα νησιά της Νάξου και της Πάρου.
Ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις παρευρέθηκε και μίλησε
Στη Νάξο:
●Σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που αφορούσε το ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα των μελών του που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης (δράση που υλοποιήθηκε επί θητείας του κου Κόκκινου στη Γ.Γ. της Π.Ν.Α. με πόρους του Γ’ ΚΠΣ) στα νησιά Σύρο, Νάξο, Πάρο, Μήλο, Άνδρο, Τήνο και Μύκονο.
●Σε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Νέων των Τριπόδων Νάξου
●Σε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Νάξου

Στην Πάρο:
● Στη Γενική Συνέλευση και σε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αιμοδοτών Πάρου
●Σε εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Πάρου
Κατά την παραμονή του είχε συναντήσεις με τους δημάρχους των δυο νησιών κο Μαργαρίτη και κο Βλαχογιάννη, τους επικεφαλής των μειοψηφιών των δημοτικών συμβουλίων κο Μαράκη και κα Πρωτολάτη καθώς επίσης με αυτοδιοικητικούς παράγοντες , παραγωγικούς φορείς και πολίτες .
Διαπιστώθηκε η καθημερινή υποβάθμιση της ζωής των νησιωτών μας.
Η απουσία αναπτυξιακών δράσεων, η ακρίβεια, η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, δημιουργούν συνθήκες αβεβαιότητας την ώρα που η καθημερινότητα γίνεται όλο και πιο δύσκολη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τομέας της Υγείας βρίσκεται σε έκτακτη ανάγκη!!!
Στις δομές Υγείας της Νάξου και της Πάρου παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και καθημερινά διακυβεύεται η υγεία των πολιτών. Οι κυβερνητικοί παράγοντες «λάμπουν» δια της απουσίας τους και αποδεικνύουν την αδυναμία τους να διοικήσουν και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των νησιωτών.
Τους καλούμε, έστω την ύστατη ώρα, να δείξουν υπευθυνότητα και να επιληφθούν τω προβλημάτων που καθημερινά διογκώνονται.

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Αγγιδιωτών Νάξου!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Αγγιδιωτών Νάξου ''Ο Άγιος Χαράλαμπος' στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συντοπίτες μας όπως επίσης οι κ.κ.: Μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς κ. Γεώργιος Μαντζουράνης, ο Υφυπουργός Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Λάζαρος Θεόφιλος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων κ. Νίκος Μαιτός καθώς και.... άλλα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Ν.Α.Σ. όπως επίσης και αντιπρόσωποι από τα Δ.Σ. άλλων Ναξιακών Συλλόγων.


naxosfans






Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Αγγιδιωτών Νάξου!
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιανουαρίου η κοπή της πίτας του Συλλόγου των Απανταχού Αγγιδιωτών Νάξου ''Ο Άγιος Χαράλαμπος' στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συντοπίτες μας όπως επίσης οι κ.κ.: Μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδειάς κ. Γεώργιος Μαντζουράνης, ο Υφυπουργός Οικονομίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Παναγιώτης Ρήγας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ. Λάζαρος Θεόφιλος, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανόλης Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων κ. Νίκος Μαιτός καθώς και.... άλλα μέλη του Δ.Σ. της Ο.Ν.Α.Σ. όπως επίσης και αντιπρόσωποι από τα Δ.Σ. άλλων Ναξιακών Συλλόγων.






Σας περιμένουμε να ανταλλάξουμε Ιστιοπλοϊκές Ευχές

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΝΑΞΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση για το κόψιμο της Βασιλόπιτας μας, που θα γίνει το Σάββατο 29 Ιανουαρίου και ώρα 6:30 μ.μ στην αίθουσα του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης "Φιλοξενία" (Περιφερειακός Χώρας-Εγγαρών- Δίπλα στο Επιμελητήριο). Σας περιμένουμε για να ανταλλάξουμε Ιστιοπλοϊκές Ευχές για τον καινούργιο χρόνο.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Η προσωρινή Διοικούσα επιτροπή του (υπό ίδρυση) Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νάξου.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΝΝΕΔ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ

ΠΡΟΣ: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και ΘρησκευμάτωνΔήμο Σύρου Ερμούπολης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΜΜΕ Νομού Κυκλάδων

Οξύτατο κτιριακό πρόβλημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Συστημάτων και….


Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα μαθήματα και τα εργαστήρια διδάσκονται σε διάσπαρτα κτίρια, αναγκάζοντας φοιτητές και καθηγητές σε καθημερινές μετακινήσεις, με αποτέλεσμα να χάνεται σημαντικός χρόνος στις ώρες διδασκαλίας του κάθε ακαδημαϊκού έτους.
Ο π. Δήμος Ερμούπολης έχει αποφασίσει την παραχώρηση προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 35 με 40 στρεμμάτων στο χώρο του π. στρατοπέδου Σύρου, με σκοπό τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων, ικανών να προσφέρουν σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, τα υψηλότερα δυνατά στάνταρ, αλλά και τη δυνατότητα ίδρυσης και στέγασης κι άλλων τμημάτων στην Σύρο, που ήδη έχουν εγκριθεί με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Όπως επίσης, έχει εγκριθεί η ίδρυση έδρας Πολυτεχνικής Σχολής στην Σύρο, που με τη σειρά της θα στεγαστεί στο χώρο του π. στρατοπέδου.
Δυστυχώς, παρά τις αλλεπάλληλες πιέσεις της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων του νησιού και παρά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγκρίσεων από τα συναρμόδια υπουργεία (χρειάστηκε 4 ολόκληρα χρόνια για να γίνει αυτό), ο χώρος του π. στρατοπέδου δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη επίσημα στο Δήμο. Παρά το γεγονός ότι από το 2007, το υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την παραχώρηση, σήμερα προβάλει νέες απαιτήσεις για τη μεταβίβαση της έκτασης, ζητώντας οριοθέτηση των χώρων και καταβολή χρηματικών ποσών από το Δήμο.
Η ΟΝΝΕΔ, πάντα ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδείας, εκπαίδευσης και νεολαίας, και επειδή πρόκειται για θέμα μείζονος σημασίας του Πανεπιστημίου, καλεί το Δήμο Σύρου Ερμούπολης, που έχει δείξει έμπρακτα ότι στηρίζει την προσπάθεια του Πανεπιστημίου, να ολοκληρώσει τη διαδικασία οριοθέτησης το συντομότερο δυνατόν. Καλεί επίσης το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να συμβάλουν εποικοδομητικά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την άμεση μεταβίβαση του χώρου του π. στρατοπέδου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αναμένει τις απαντήσεις σας.


Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ν. Αιγαίου

Σας καλούμε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31-1-2011 και ώρα 09:00 στο Κατάστημα της Περιφέρειας (Πλ. Τσιροπινά) με θέματα:

  1. Εκλογή Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής.

Αποδοχή έκτακτης επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής…


1. Διακυβέρνησης για κάλυψη δαπανών αποκατάστασης οδικού δικτύου.
2. Άνοιγμα προϋπολογισμού οικ. έτους 2011 για τις Περιφερειακές Ενότητες Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.
3. Έγκριση προσδιορισμού ταμειακού υπολοίπου οικ. έτους 2010
4. Κατανομή μέρους ταμειακού υπολοίπου.
5. Απευθείας ανάθεση επικαιροποίησης ιστότοπου της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
6. Εγκρίσεις μετακίνησης κ. Περιφερειάρχη, κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών και Περιφερειακών Συμβούλων και έγκριση δαπανών μετακίνησης.
7. Ορισμός πληρεξούσιων δικηγόρων.
8. Λήψη απόφασης για τις εκτός έδρας Συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και παροχή εξουσιοδότησης στον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής περί ορισμού κατά την κρίση του, του τόπου των Συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΜΑΚΡΥΩΝΙΤΗΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ
Τακτικά Μέλη της Ο.Ε.
Ευαγγελία Παπατσή
Βασίλειος Μαργάρας
Αντώνιος Χατζηιωάννου
Χαράλαμπος Κόκκινος ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ
Αντώνιος Κοκιασμένος Η Γραμματέας της Οικ/κης Επιτροπής Γεώργιος Παπαμανώλης
Ευάγγελος Σιγάλας
Ειρήνη Σβύνου ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΙΑ

Αναπληρωματικά Μέλη της Ο.Ε.
Κων/νος Μπιζάς
Δημήτριος Γρυπάρης
Ζηνοβία Φάκα – Βασιλαράκη
Ματθαίος Βίλλας
Στέργος Έψιμος
Άγγελος Καλαθιανάκης
Παρασκευή – Ελευθερίας Φτακλάκη
Ιωάννης Περδικάρης

Δημοτικό συμβούλιο την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   Νάξος,  26-01-2011

 ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
                               Αρ. Πρωτ: 581
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
 Προς τον κ. Δήμαρχο και τους  κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
 
Παρακαλούμε  να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα  στις 31 Ιανουαρίου 2011,  ημέρα Δευτέρα και ώρα: 14.00  με τα παρακάτω θέματα  ημερήσιας διάταξης: 
1. Διορισμός μελών και συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία ¨Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο  Νάξου¨.
2. Συγκρότηση Επιτροπών παραλαβής και αξιολόγησης προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ.
3. Συγκρότηση επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. 
4. Καθορισμός ανώτατου ύψους προϋπολογισμού εξόδων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.
5. Λήψη απόφασης σχετικά με την καταβολή αποζημίωσης και εν γένει εξόδων των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων των Δημοτικών Ενοτήτων Κουφονησίων, Σχοινούσας, Δονούσας και Ηρακλειάς.
6. Θεώρηση πιστοποιητικού εμπειρίας για το έργο « Κατασκευή πεζοδρομίου και ηλεκτροφωτισμός παραλίας Καστρακίου Τ.Δ. Σαγκρίου»
7. Αιτήσεις - Τρέχοντα

Αλαβάνο:Η πολύ μαλακία καίει τον εγκέφαλο

http://amantomatimou.files.wordpress.com/2010/10/alavanos-cheesecake.jpg?w=200&h=224"Δεν είναι Έλληνας όποιος ζητάει την κατάργηση του ασύλου, όπως ο κ. Σαμαράς", υποστήριξε ο κ. Αλέκος Αλαβάνος μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι, υποστηρίζοντας ότι "το άσυλο είναι οργανικό στοιχείο του ελληνικού πολιτισμού".

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Νομική και στο μεταναστευτικό πρόβλημα, ο κ. Αλαβάνος είπε ότι το πρόβλημα των μεταναστών και προσφύγων έχει φτάσει πλέον σε ακραίο σημείο παραβίασης των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη ζωή, την εργασία, την αξιοπρέπεια.

Ο κ. Αλαβάνος είπε ότι είναι χρήσιμες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις για την προβολή και την επίλυση του προβλήματος και πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν να βρεθούν πιο εύστοχες κινήσεις από τη Νομική. Σημείωσε ότι "θα άξιζε να κάνουν κατάληψη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα, στο κέντρο, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας και να συνδυάσουν το θέμα των δικαιωμάτων με το ζήτημα του τερματισμού της κατάστασης όπου η Ελλάδα έχει γίνει αποθήκη ανθρώπινης δυστυχίας, αφού με βάση το Δουβλίνο ΙΙ η Ευρωπαϊκή Ένωση καθηλώνει στη χώρα μας πρόσφυγες που θέλουν να πάνε στις οικογένειες τους στη Βρετανία, τη Σουηδία ή αλλού".

Το στερεότυπο ότι η Ελλάδα γίνεται ρεζίλι γιατί προβάλλονται εικόνες από την κινητοποίηση στο εξωτερικό είναι εντελώς λάθος, είπε ο κ. Αλαβάνος και υποστήριξε ότι την Ελλάδα τη συμφέρει να γίνει γνωστό σε όλη την Ευρώπη ότι, σε στιγμή μάλιστα μεγάλης οικονομικής κρίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση την έχει κάνει αποθήκη ανθρώπινης δυστυχίας κι ότι αυτό πρέπει να σταματήσει με την κατάργηση της συμφωνίας Δουβλίνο ΙΙ.

Ρεζίλι, όμως, τόνισε, έγινε η Ελλάδα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που καταδικάζει το Βέλγιο (μαζί με την Ελλάδα) γιατί επαναπροώθησε, με βάση μάλιστα την κοινοτική νομοθεσία, αφγανό πρόσφυγα στη χώρα μας, όπου δεν δίνεται άσυλο και όπου οι συνθήκες ζωής των προσφύγων είναι εξευτελιστικές.


--
Ανάρτηση από  Δεξί Εξτρέμ

Siemens; Ποια Siemens;

Μια χαρά τα κατάφεραν πάλι οι "σταυροφόροι της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας". Ούτε ο Γκέμπελς δεν είχε τόση επιτυχία σε αυτό που έκανε, ούτε το σταλινικό καθεστώς. Εδώ μιλάμε για επαγγελματίες...

 

Ακούσατε για καμιά Siemens τις τελευταίες 2-3 μέρες, για πορίσματα κλπ; Ακούσατε για ευθύνες, για προανακριτικές; Ακούσατε ακόμη και για άλλα σοβαρά θέματα που δεν...αρέσουν στην "παρέα του Μνημονίου" όπως αυτό: Έγινε ήδη το πρώτο επίσημο ''κούρεμα'' κατά 25% ελληνικών ομολόγων!.

Σιωπή...Παρατεταμένη και εξοργιστική. Για τα δελτία των διαπλεκόμενων το μόνο θέμα είναι η κατάληψη της Νομικής(χωρίς να θέλουμε να υποβαθμίσουμε το θέμα). Η συνταγή γνωστή: "Σας φέρνουμε από τη μία έναν "Γεωργιάδη" από την άλλη έναν "Συριζαίο" ψευτοπροοδευτικό και δήθεν ανθρωπιστή, και χάζευε λαέ. Φάε το κουτόχορτό σου. Ξέχνα σκάνδαλα, κρίσεις...Γιατί; Γιατί πολύ απλά εμείς κάνουμε κουμάντο!"
Αυτό σου λένε ελληνικέ λαέ με έμμεσο τρόπο, γιατί ξέρουν πως αυτή είναι η ενημέρωσή σου. Ένα κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Και αυτό θα είναι μέχρι να επέλθει ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ! Εθνική πανστρατιά απέναντι στους δουλεμπόρους συνειδήσεων.
Η λύση είναι μία και καθολική...Αψηφίστε την προπαγάνδα, την παραπληροφόρηση και τον βιασμό της κριτικής σκέψης. Σταματήστε να στηρίζετε τα μέσα και τις φυλλάδες αυτών που σας καθοδηγούν καθημερινώς σαν μαριονέτες. Η αλλαγή θα επέλθει, αρκεί μόνο να μην είναι πολύ αργά...!

http://armageddon-news.blogspot.com/2011/01/siemens-siemens.html

 

O ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΗ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλειος Μιχαλολιάκος, ζήτησε με έγγραφό του την παρέμβαση της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πειραιά, για τα όσα συμβαίνουν στο στρατόπεδο Παπαδογιώργη.

 

Ο κ. Μιχαλολιάκος, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο χώρο συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες στο Στρατόπεδο Παπαδογιώργη έκτασης 12 στρεμμάτων που είχε παραχωρηθεί το 2005, από το ΥΕΘΑ στο Δήμο Πειραιά, διαπίστωσε ότι το χώρο και τα κτίρια έχουν καταλάβει άτομα διαφόρων εθνικοτήτων ενώ στον περιβάλλοντα χώρο και εντός του πρώην στρατοπέδου σταθμεύουν πολυτελή αυτοκίνητα και σκάφη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά ζήτησε να απομακρυνθούν άμεσα οι καταληψίες αλλά και τα αυτοκίνητα και τα σκάφη ώστε ο χώρος και τα κτίρια να αποδοθούν ελεύθερα στο Δήμο και να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως εξάλλου προέβλεπε η πράξη παραχώρησής του από το Ελληνικό Δημόσιο.