slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η ΨΑΛΙΔΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Μιχελάκης για τη μείωση αποδοχών των εργαζομένων, τη δημόσια περιουσία, τα "κλειστά" επαγγέλματα

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων τη διετία 2010-1011, όπως παρουσιάζεται στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλαδας, εξαπέλυσε η ΝΔ.

" Η ΝΔ ζητά υπεύθυνη πληροφόρηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης. Αντί γι' αυτό όμως ο κ. Πεταλωτής κάνει πως δεν καταλαβαίνει και επιτίθεται στη ΝΔ . Για μια ακόμα φορά πετά τη μπάλα στην εξέδρα. Προφανώς τον έχει ζαλίσει το επικοινωνιακό αλαλούμ της κυβέρνησης", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, κ. Γ. Μιχελάκης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για το αν αμφισβητεί τα στοιχεία της Εκθεσης της Τράπεζας, ποιος από τους υπουργούς της λέει την αλήθεια, σε ποιούς κλάδους εννοεί η κ. Κατσέλη ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί και πόσο ζητά να μειωθούν οι μισθοί.

" Φαίνεται ότι μετά τις μεταμεσονύχτιες θεατρικές του παραστάσεις ο κ. Πεταλωτής εμφανίστηκε χθες και γνώστης σεναρίων επιστημονικής φαντασίας. Δυστυχώς, όμως, για τον ελληνικό λαό η ταινία που παίζεται με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ λέγεται " μνημόνιο" , είναι θρίλερ και δεν έχει happy end", τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

Για την πώληση της δημόσιας περιουσίας.

Για τη νομοθετικη πρωτοβουλία για το θέμα της πώλησης δημόσιας περιουσίας, ο κ. Μιχελάκης, έκανε λόγο για "άλλη μια απόπειρα εμπαιγμού, καθώς στη δανειακή σύμβαση που έχει υπογράψει η κυβέρνηση δίνεται το δικαίωμα στους δανειστές μας να προχωρήσουν μόνοι τους σε εκποίηση περιουσίας του δημοσίου", όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, μάλιστα, παρουσίασε και την απόφαση της 20ης Δεκεμβρίου του 2010 της Συνόδου Κορυφής, όπου προβλέπεται ρητά πως " έσοδα από την πώληση περιουσιακών στοιχείων (ακίνητης περιουσίας και χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων) θα χρησιμοποιηθούν για την εξόφληση του χρέους. "

"Αυτό είναι ένα πρόσθετο στοιχείο που έρχεται να ενισχύσει αυτά που λέμε. Μήπως υπάρχει ένας εμπαιγμός του ελληνικού λαού ;" διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης

Για Χρύσανθο Λαζαρίδη

"Το γεγονός ότι φτάσαμε στον Χρύσανθο Λαζαρίδη, σημαίνει ότι αφού ξεσκόνισαν ότι ομιλίες έχουν γίνει έφτασαν στους συμβούλους. Καταλαβαίνουμε το άγχος τους. Ολη αυτή η προσπάθεια έγινε για να καλυφθεί η αποκάλυψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, στην Αμερική, είχε κάνει λόγο για απευθείας πώληση δημόσιας περιουσίας", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με άρθρο του συμβούλου του Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθου Λαζαρίδη, για την πώληση περιουσίας του δημοσίου. Ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε πως διαστρεβλώθηκαν τα λόγια του κ. Λαζαρίδη ο οποίος έκανε λόγο για αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας έτσι ώστε να μπορέσει να αξιοποιηθεί.

"Αλλά και στην περίπτωση που ένας σύμβουλος, ένας στενός συνεργάτης έκανε λόγο για πώληση, εν τέλει αυτό το οποίο δεσμεύει κυβέρνηση και αντιπολίτευση είναι δύο άνθρωποι. Ειναι ο Γιώργος Παπανδρέου που στη Νέα Υόρκη έκανε λόγο για πωλήσεις και είναι και ο Αντώνης Σαμαράς που εδώ και καιρό είπε πως η κυριότητα πρέπει να παραμείνει στο δημόσιο. Η ΝΔ έχει τοποθετηθεί και έχει πει ότι εμείς δεν παραχωρούμε δημόσια περιουσία", τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

Για επεισόδια εις βάρος του κΜπεγλίτη

"Αυτά τα πράγματα είναι καταδικαστέα", τονισε ο κ. Μιχελάκης κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια εις βάρος του κ. Πάνου Μπεγλίτη που έγιναν χθες.

Για τουρκικό ρεύμα σε ακριτικά νησιά

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ε.Τ., όπου με την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο τουρκικές εταιρίες να παρέχουν ρεύμα στα ακριτικά νησιά μας, ο κ. Μιχελάκης επεσήμανε πως "το θέμα χρειάζεται διερεύνηση και ήδη βουλευτές της ΝΔ θα καταθέσουν σχετική ερώτηση στη Βουλή".

Για δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρωσία να αποχωρεί από την κοινοπραξία του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, ο κ. Μιχελάκης χαρακτήρισε το θέμα πολύ σοβαρό και ζήτησε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση αν τελικά τα σχετικά δημοσιεύματα έχουν βάση.

Γνωμοδότηση ΟΚΕ για κλειστά επαγγέλματα

"Εχουμε ένα κόλαφο για τον κ. Παπακωσταντίνου", τόνισε ο κ. Μιχελάκης σχολιάζοντας την έκθεση της ΟΚΕ για τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα κλειστά επαγγέλματα . "Η ΟΚΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ασαφές και κάνει λόγο για επανάληψη γενικών αρχών. Η ΟΚΕ επιβεβαιώνει τις θέσεις της ΝΔ για το νομοσχέδιο. Ο κ. Παπακωσταντίνου και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει επιτέλους να σταματήσουν το κρυφτούλι και τις επικοινωνιακές πιρουέτες. Ηρθε η ώρα να πουν την αλήθεια. Η κυβέρνηση παραχωρεί σε μια πρωτοφανή έκταση νομοθετικές αρμοδιότητες σε γραφειοκράτες, αντικαθιστώντας τη Βουλή. Θέλουν εν λευκώ πληρεξούσιο, από τη Βουλή, σε γραφειοκράτες για να αποφασίζουν κατά το δοκούν και να μετατρέπουν το νόμο σε ακορντεόν", δήλωσε ο κ. Μιχελάκης ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν επιθυμεί να γίνει διάλογος και οδηγεί τη μία κοινωνική ομάδα να συγκρούεται με την άλλη.

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΝΑΞΟΥ και ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ

YIORGOS ANOMERITIS


 
THE CASTLE OF NAXOS and its CHURCHES

A timeless active Middle – Age Settlement

Κυκλοφόρησε και στα αγγλικά το βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη

 Φωτογραφίες: Γιώργος Ανωμερίτης, Γιάννης Γιαννέλος

Ιστορικό λεύκωμα, σελ. 212, διαστάσεις: 23,5 × 24 εκ.

Γλώσσα έκδοσης: Ελληνικά

Εκδόσεις Μίλητος, 2010

ISBN: 978-960-464-165-9

Σε ένα καλαίσθητο λεύκωμα 212 σελίδων με 175 φωτογραφίες κυκλοφόρησε στα Αγγλικά από τις Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ το βιβλίο του Γιώργου Ανωμερίτη με τον τίτλο "Το Κάστρο της Νάξου και οι εκκλησίες του – Ένας διαχρονικά ενεργός Μεσαιωνικός οικισμός", με εισαγωγικό σημείωμα του φιλόλογου – παλαιογράφου Αγαμέμνονα Τσελίκα.

Το βιβλίο το οποίο εμπλουτίζεται από 13 χρησιμότατους πίνακες στοιχείων, παρουσιάζει τη Νάξο διαχρονικά από την αρχαία Καλλίπολη μέχρι τη σημερινή Χώρα, με ιδιαίτερη έμφαση στο Μεσαιωνικό Φράγκικο Κάστρο, τους οικισμούς του και τα μνημεία του.

Ο συγγραφέας, ναξιακής άλλωστε καταγωγής από πατέρα, γνωστός για την πολιτική του ιστορία, εξιστορεί λιτά τις μεταβυζαντινές εκκλησίες της Χώρας Νάξου, οι οποίες με πλούσια κινητή εικονογραφία, κοσμούν το Κάστρο, το Μπούργκος και τις νεώτερες συνοικίες της Χώρας. Ναούς, καθολικούς και ορθόδοξους, οι οποίοι είναι ταυτισμένοι με την εκπαιδευτική και πολιτιστική εξέλιξη της μεταβυζαντινής Νάξου. Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης εξάλλου και με το περυσινό του βιβλίο με τον τίτλο "Βυζαντινό Πάρκο Τραγαίας – Ένας θρησκευτικός νησιωτικός Μυστράς στην Κεντρική Νάξο" μας είχε εισαγάγει στον εκπληκτικό κόσμο της βυζαντινής Νάξου, με τις 200 βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες του νησιού από τις οποίες οι 140 είναι τοιχογραφημένες με εικόνες του 6ου έως 13ου αιώνα, τριάντα δε εξ΄ αυτών μεταξύ των οποίων και η Παναγία η Δροσιανή (6ος αι.) βρίσκονται στο πάλαι ποτέ κεντρικό και παραγωγικό τμήμα του νησιού.

Το βιβλίο εμπεριέχει επίσης σύντομες αναφορές στη Βενετία και το Δουκάτο του Αιγαίου, στη Φραγκοκρατία και την Τουρκοκρατία, για να σταθεί ιδιαίτερα στο Κάστρο, το οποίο ολόρθο δεσπόζει της Χώρας, της πρωτεύουσας της Νάξου. Ένα Κάστρο, όπως παρατηρεί και ο συγγραφέας, από τα ελάχιστα της χώρας, το οποίο από την ίδρυσή του, λίγο μετά το 1207 παραμένει σήμερα συνεχώς κατοικημένο.

Οι φωτογραφίες είναι του Γιώργου Ανωμερίτη και του Γιάννη Γιαννέλου.

Με το βιβλίο αυτό εμπλουτίζεται η ξενόγλωσση βιβλιογραφία για τη Νάξο και δίδεται η δυνατότητα στους ξένους επισκέπτες του νησιού να διαβάσουν σε μια διεθνή γλώσσα όπως τα αγγλικά για την ιστορία της Νάξου και του Κάστρου.

Κερδοφόρος ο ΟΛΠ για το 2010


Μείωση των συνολικών εξόδων της εταιρείας κατά 12%.

Στη μεσοσταθμική μείωση των συνολικών εξόδων της εταιρίας κατά 12%, οφείλεται η κερδοφορία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς για το 2010, ενώ θετικό αναμένεται και το 2011. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Γιώργος Ανωμερίτης, χαρακτήρισε «κερδοφόρα» τη συγκριμένη χρονιά, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιασθούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο στις αρχές Μαρτίου.

Η μείωση προήλθε, από τη μείωση των αμοιβών τρίτων κατά 31%, των παροχών προς τρίτους κατά 17%, της μείωσης του προσωπικού κατά 253 άτομα, γεγονός που επέδρασε σημαντικά στη μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 11%. Ο κύκλος, τέλος, εργασιών διαμορφώθηκε στα 122 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι, το 2011 θα είναι έτος θετικών εξελίξεων λόγω συμμετοχής ως leader του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο Αττικό Λιμενικό Σύστημα επέκτασης των εργασιών του με νέα αναθεωρημένα τιμολόγια, πλήρους λειτουργίας των θυγατρικών του εταιρειών και αναδιάρθρωσης του λειτουργικού του μοντέλου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η (επιστημονική) αλήθεια για το ΙΣΤΑΜΕ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η εμπλοκή του ΙΣΤΑΜΕ (Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών – Ανδρέας Παπανδρέου) στον τελευταίο (προσχηματικό) καυγά σχετικά με το πώς και από πού θα βρεθούν τα 50 δις ευρώ που ανακοίνωσε η τρόικα, δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό θέμα.
 
Διότι μπορεί το Ινστιτούτο να απάντησε χθες πως με την μελέτη (Νοεμβρίου 2010) του συνεργάτη του Βασίλη Μαγκλάρα και υπό τον τίτλο «Το πολυσύνθετο πρόβλημα της αξιοποίησης της Δημόσιας Ακίνητης Περιουσίας», δεν προτείνει πώληση δημόσιας περιουσίας, αλλά το ΙΣΤΑΜΕ, αν και χρησιμοποιεί επιστημονικά και ερευνητικά όπλα, παραμένει ένα είδος ιδεολογικού βραχίονα του ΠΑΣΟΚ. Διαφορετικά, γιατί το ΠΑΣΟΚ πληρώνει το ενοίκιο στην οδό Ακαδημίας 4, όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο; 

Αν παρακολουθήσει κανείς την δραστηριοποίηση των στελεχών του, αλλά και τις έρευνες που επιλέγει να διενεργήσει, θα δει μια παράλληλη πορεία με την κρατούσα πολιτική κατάσταση στη χώρα, αλλά και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. 

Θέλει να μας πείσει το ΙΣΤΑΜΕ, του οποίου Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Η. Μόσιαλος, πως έτσι ξαφνικά πέρσι τον Νοέμβριο αποφάσισε να διερευνήσει το «πολυσύνθετο πρόβλημα» της δημόσιας περιουσίας, να εντοπίσει τα προβλήματα και να καταγράψει με απίστευτες λεπτομέρειες τι υπάρχει και πού, ποσοστά καταπατήσεων, εκκρεμή νομικά προβλήματα, καθώς και να προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών, όπως η δημιουργία Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και Στέγασης των Δημοσίων Υπηρεσιών. 

Θέλουν να μας πουν ότι ήταν τυχαία η αναφορά σε 598 νησιά πλήρους κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

Η επικεφαλίδα του σχολίου είναι λόγια του Αβραάμ Λίνκολν.
Με αφορμή αυτό να πούμε κι εμείς δυο λόγια για τα φούμαρα που ακούμε κατά καιρούς από το ΓΑΠ και την παρέα του σχετικά με επενδύσεις και με πωλητήρια της ελληνικής περιουσίας.
ΟΛΑ μα ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ. Στο τέλος της σελίδας μας στη δεξιά πλευρά έχουμε αναρτήσει το μνημόνιο που υποθήκευσε την Ελλάδα. Μνημόνιο που υπέγραψαν το ΠΑΣΟΚ το ΛΑΟΣ και η ΝΤΟΡΑ. Τι λέει λοιπόν το μνημόνιο.

Στη σελίδα 4...

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
3) Οι Δανειστές και ο Δανειολήπτης δεν επιτρέπεται να εκχωρήσουν ή καθ’ οιονδήποτε άλλο τρόπο να μεταβιβάσουν οποιοδήποτε από τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις τους (ή, όσον αφορά τους Δανειστές, να συνάπτουν συμβάσεις με οποιοδήποτε τρίτο μέρος με σκοπό να μεταβιβάσουν το σύνολο ή μέρος της συμμετοχής τους προς το Δανειολήπτη ή το σύνολο ή μέρος των κινδύνων και των ωφελειών που απορρέουν από την συμμετοχή τους στην παρούσα Σύμβαση) χωρίς την προηγούμενη γραπτή συναίνεση όλων των Δανειστών.

4) Ανεξάρτητα από τις διατάξεις του άρθρου 2 (3) ανωτέρω, ένας Δανειστής έχει το δικαίωμα να εκχωρήσει ή/και να μεταβιβάσει:

(α) μέρος (αλλά όχι το σύνολο) των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του που απορρέουν από ένα Δάνειο στο πλαίσιο της ανακατανομής των συμμετοχών των Δανειστών (όπως ορίζεται στο Άρθρο 3 (6) κατωτέρω) μεταξύ τους όπως προβλέπεται στο Άρθρο 6 της Συμφωνίας μεταξύ των Πιστωτών, ή


Πιο κάτω στη σελίδα 21...

ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

5)Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος

Με απλά λόγια
1) δεν μπορεί η Ελληνική Κυβέρνηση να προβεί σε επενδύσεις χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών, κάτι που σημαίνει ότι όλα αυτά περί αραβικών, ισραηλινών ή άλλων επενδύσεων πρέπει να το υπογράψει το ΔΝΤ, ειδάλλως άντε γεια που λένε.
2) Ιδιοκτήτης της Ελλάδας όσο διαρκεί το μνημόνιο είναι το ΔΝΤ. Δεν το λέμε εμείς.Το λέει το άρθρο 5 της σελίδας 21 του μνημονίου. Τελεία και παύλα. Και όποιος δεν το καταλαβαίνει θέλει επειγόντως γιατρό.

Και όπως είπε ο Will Durant, Αμερικανός ιστορικός & φιλόσοφος,

Μπορεί να είναι αλήθεια ότι δεν μπορείς να εξαπατήσεις όλους τους ανθρώπους για πάντα, αλλά μπορείς να εξαπατήσεις αρκετούς από αυτούς για αρκετό καιρό, ώστε να κυβερνήσεις μια χώρα

Μανώλης εξ Απειράνθου

EKΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

                                                                

 

        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                        Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση της εφημερίδας ¨ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ¨ που θα πραγματοποιη¨ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ¨ που θα πραγματοποιηθεί την:

θεί την:

ΔΕΥΤΕΡΑ, 21 - 2 – 2011, ΩΡΑ 6,30 μ.μ.

Με θέμα:

         ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

          Κοινωνικές, εθνικές και πνευματικές διαστάσεις

 

ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ:

        Βασίλης Θεοτοκάτος, πρόεδρος Ανωτ. Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος

        Στέφανος Σωτηρίου, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ενώσεως Φίλων των Πολυτέκνων (Π.Ε.ΦΙ.Π.)

        Βαρβάρα Μεταλληνού, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.¨Η ΑΓΚΑΛΙΑ¨

        Μιχάλης Βικέντιος, γραμματέας της Χρ. Δημοκρατίας

ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ:

Ο Μανώλης Μηλιαράκης, πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας

 

                 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

                                   ΣΙΝΑ 16 & ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ (ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΡΟ)

 

                                                                                                                       ΟΡΓΑΝΩΣΗ: 15/ΜΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

                   ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ                                                            ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ¨ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ¨ ΤΗΣ ΧΡ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                                                                                                            ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 78Δ - ΤΗΛ. 2103811302 - www.xristianiki.gr

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ

Σκεφτείτε μια κουζίνα με δέκα διαφορετικές κατσαρόλες που έχουν ξεπεράσει το σημείο βρασμού.

Το καπάκι είναι έτοιμο να φύγει και το νερό να χυθεί.

Κάπως έτσι είναι αυτή τη περίοδο τα πράγματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Διάσπαρτες εσωκομματικές κινήσεις ομαδοποιούνται, συσκέπτονται και προγραμματίζουν τις επόμενες πρωτοβουλίες τους.

Ένας κομματικός μηχανισμός που χαρακτηρίζεται από έλλειψη συντονισμού και καθοδήγησης.

Φυσικά κανείς δεν υποτιμά το ένα «σύστημα» που έχει δουλευτεί στη… προπόνηση.

Και ξέρει καλά, πολύ καλύτερα από όλους πως παίζεται το παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή όμως το ΠΑΣΟΚ είναι ένα καζάνι που βράζει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ  ΕΔΩ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη Νομισματική Πολιτική και η ύφεση που αντιμετωπίζει η χώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η προαναγγελία του πρωθυπουργού για τη θέσπιση νομοθεσία που θα απαγορεύει την πώληση δημόσιας γης, είναι τα βασικά θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

"Ε": "«Παιδιά σε ξύλινα κλουβιά με μόνο ένα στρώμα»".

"Πάνω από τριάντα αθώες παιδικές ψυχές έχουν «δραπετεύσει» από το 1988 μέχρι σήμερα από το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών Ηλείας, χωρίς οι αρμόδιοι να δημοσιοποιήσουν τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου τους".

Η ΑΥΓΗ: "Αγρια ύφεση".

"Σε απύθμενα βάθη οδηγεί την ελληνική οικονομία, αλλά και την κοινωνία, η πολιτική του Μνημονίου, πριν καλά-καλά συμπληρωθεί χρόνος από την εφαρμογή της".

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σωτήριες προτάσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος"

"Σταματήστε να αυξάνετε τους φόρους, μην κόβετε τους μισθούς και τις συντάξεις, ανασυγκροτήστε το κράτος, κόψτε τις σπατάλες και πάρτε μέτρα για την ανάπτυξη».

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Αντε γεια και... καλή χρεωκοπία".

"Με τη θηλιά των μνημονιακών δεσμεύσεών του έναντι της Τρόικας να τον σφίγγει όσο ποτέ στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του και οικτρά εκτεθειμένος στο πανελλήνιο μετά το ξεβράκωμα που επιφύλαξαν στον ίδιο και την κυβέρνησή του οι λογιστές - τοποτηρητές της Διεθνούς των Τοκογλύφων με το πωλητήριο της δημόσιας περιουσίας και των εθνικών γαιών, ο Παπανδρέου εμφανίζεται να αποδέχεται καταθλιπτικά το αναπόφευκτο της κάλπης ως μόνης εξόδου κινδύνου για τον ίδιο και όσους από το ΠΑΣΟΚ αποφασίσουν να τον ακολουθήσουν στο δρόμο προς τις εκλογές, ενώ η χώρα οδεύει στον γκρεμό της χρεωκοπίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Υπουργοί τρέχουν να σωθούν από τους πολίτες".

"Ως θρυαλλίδα λειτουργεί για την κοινωνία, που βρίσκεται στα όρια της εξέγερσης, το κυβερνητικό σχέδιο για ξεπούλημα εθνικής περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ".

ΕΘΝΟΣ: "Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ για το «πωλητήριο»".

"Κύμα αναταράξεων προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η εξαγγελθείσα πώληση δημόσιας περιουσίας. Η τρικυμία, μετά τη συνέντευξη της τρόικας, πήρε διαστάσεις και χθες με παρέμβασή του ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα απαγορευθεί δια νόμου η πώληση δημόσιας γης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Φύτεψαν» τον ιό Η1Ν1 στα εποχικά εμβόλια της γρίπης!".

"Τις τελευταίες ημέρες βομβαρδιζόμαστε από «πληροφορίες» σύμφωνα με τις οποίες η νέα γρίπη «θερίζει» και πρέπει να εμβολιαστούμε άμεσα, αλλά όλοι αποκρύπτουν δυο μεγάλες αλήθειες: Η κοινή γρίπη ευθύνεται για 3.500 (τρεισήμισι χιλιάδες) θανάτους ετησίως (όταν η νέα γρίπη σκοτώνει μερικές δεκάδες) και η έξαρση της νέας γρίπης διαπιστώθηκε όταν άρχισε ο «μεικτός» εμβολιασμός (στο εμβόλιο για την εποχική γρίπη ενσωματώθηκε και αυτό κατά του Η1Ν1)".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ολα τα επιδόματα στις ένοπλες δυνάμεις ανά κατηγορία".

"Στη μείωση των επιδομάτων κινδύνου που παρέχονται στους στρατιωτικούς, έως και 10%, προχωρά η κυβέρνηση με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Αμυνας. Επιπλέον -σύμφωνα με την απόφαση- τα ποσά, τα οποία αναπροσαρμόστηκαν και εν μέρει φορολογούνται, θα παραμείνουν «παγωμένα» για την επόμενη πενταετία".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τουρκικό ηλεκτρικό ρεύμα σε ελληνικά νησιά".

"Οι δανειστές απαιτούν να απελευθερωθεί η αγορά ενέργειας και στα ακριτικά νησιά στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο του Μαρτίου. Ο Ερντογάν από τον Μάιο του 2010 έχει θέσει θέμα ηλεκτροδότησης από τουρκικές εταιρίες των... κοντινών νησιών στη Μικρά Ασία. Με μια αίτηση στη ΡΑΕ οι Τούρκοι θα μπορούν να δίνουν ρεύμα σε Σάμο, Μυτιλήνη, Χίο, Κω, Ρόδο, Καστελλόριζο κ.α.".

ΕΣΤΙΑ: "Υπονομεύεται η ανάπτυξις".

"Η έξοδος από την κρίση και η ανάπτυξις είναι μπροστά μας. Απλώς εμείς δεν την βλέπουμε. Ή δεν θέλουμε να την δούμε. Εν τούτοις η λύσις είναι απλή, σαν το αυγό του Κολόμβου".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ιδού πού πήγαν τα λεφτά, κύριε πρωθυπουργέ".

"Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ακόμη και οι πιο απίθανες, χρηματοδοτήθηκαν από τα κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών όταν υπουργός ήταν ο... Γιώργος Παπανδρέου".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Σε ύφεση χωρίς σχέδιο εξόδου".

"Στην βαθύτερη ύφεση από το 1974 έχει βυθιστεί η ελληνική οικονομία ως συνέπεια της κρίσης χρέους, της περικοπής των δημοσίων δαπανών, της αύξησης των φόρων και της έλλειψης ρευστότητας".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Μάθε παιδί μου ΔΙΑ ΒΙΟΥ... γράμματα".

"Μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες επανατοποθετώντας και την πολιτική «ατζέντα» των ημερών, απέστειλε, χθες, ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος με την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία που θα κατοχυρώνει την απαγόρευση πώλησης και μεταβίβασης δημόσιας γης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Με νόμο η μη πώληση δημόσιας περιουσίας".

"Νόμο για την απαγόρευση της πώλησης δημόσιας γης θα φέρει εντός των επόμενων ημερών ο Πρωθυπουργός, όπως προανήγγειλε κατά την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Εξαθλίωση του λαού και τσάκισμα του κινήματος".

"Νέα σαρωτικά μέτρα σε βάρος των ευρωπαϊκών λαών, στα Εργασιακά, στην Κοινωνική Ασφάλιση και στην Υγεία, για τη μείωση των δημοσίων δαπανών και την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, αποφάσισαν ΕΚΟΦΙΝ και Γιούρογκρουπ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τα «ασημικά» σε... slow track".

"Μετά το fast track, το... slow track: μειώνει την ταχύτητα η κυβέρνηση στην υπόθεση της αξιοποίησης δημόσιας γης, μετά τις αντιδράσεις. «Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της» δήλωσε χθες δημόσια ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι αυτό θα κατοχυρωθεί και με νόμο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Απαγόρευση αποκλίσεων ζητεί η Τράπεζα Ελλάδος".

"Εκ βάθρων αναδιοργάνωση του κράτους με σαρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγή νοοτροπίας ζητεί από την κυβέρνηση ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος με την ενδιάμεση έκθεση για τη νομισματική πολιτική, την οποία κατέθεσε χθες στη Βουλή".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τρομάζει η μεγάλη ύφεση ΑΕΠ -6,6%, μισθοί -9%, ανεργία 12,5%".

"Υφεση που τρομάζει και ξεπέρασε και την πλέον απαισιόδοξη πρόβλεψη ανακοινώθηκε χθες από τη Στατιστική Αρχή, ενώ ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι προβλέψεις από την Τράπεζα της Ελλάδας".

ΚΕΡΔΟΣ: "Βαθιά ύφεση που τρομάζει".

"Εγκλωβισμένη στην ύφεση παραμένει η ελληνική οικονομία, με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ να φτάνει το τελευταίο τρίμηνο του 2010 το -6,6% και να βυθίζει το ετήσιο εισόδημα στο -4,5%, έναντι πρόβλεψης προϋπολογισμού 4,2%".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η ελληνική οικονομία «βουλιάζει» στην ύφεση".

"Ισχυρότερο των εκτιμήσεων υπουργείου Οικονομικών και τρόικας, είναι το «σοκ ύφεσης» που υπέστη το 2010 η ελληνική οικονομία, από το συνδυασμό του δημοσιονομικού αδιεξόδου και των μέτρων του μνημονίου, γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για το χρόνο επανόδου της σε αναπτυξιακούς ρυθμούς".

21-2 KΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ


ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Η κατάσταση στον κλάδο μας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καθημερινά κλείνουν καταστήματα σε όλη την Ελλάδα. Μια κατάσταση που άρχισε να παίρνει την μορφή χιονοστιβάδας. Τεράστια προβλήματα μαστίζουν τις επιχειρήσεις:

· Απανωτές αυξήσεις Φ.Π.Α και ενδεχόμενο κατάργησης του μειωμένου στη περιοχή μας ενώ άλλος κλάδος επωφελήθηκε με γενναία μείωση στο 6,5%.

· Ο ληστρικός Δημοτικός Φόρος που παραμένει στα μπαρ & κέντρα Διασκέδασης στο 5%.

· Οι τεράστιες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία που δεν υπολογίζουν την εποχικότητα όταν υπάρχουν επιχειρήσεις που είναι κλειστές 7 μήνες.



• Οι δυσβάσταχτες μισθώσεις των Επαγγελματικών χώρων στις οποίες μένει αδιάφορο το Κράτος ενώ αντίθετα φρόντισε την μείωση στα ακίνητα που νοικιάζει εκείνο μέχρι 30%.
• Η κατάσταση στην Ακτοπλοΐα με την εσκεμμένη συγκάλυψη της εφαρμογής του μεταφορικού ισοδυνάμου και την επιβάρυνση του εισιτηρίου με 33% «εισφορές προς τρίτους».
Σ’ αυτά και στα τόσα άλλα προβλήματα, εν μέσω κρίσης, ήρθε να προστεθεί ακόμα ένα που έχει σαν δεδομένο , την μείωση στον ήδη μειωμένο μας τζίρο:
• Η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου
Η απαγόρευση του Πολίτη να κάνει χρήση του δικαιώματός της Επιλογής. Η μετατροπή του Επαγγελματία σε ρουφιάνο και καταδότη αυτού του ίδιου του Πελάτη του, που τόσο τον έχει ανάγκη.
Για τους λόγους αυτούς ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
• Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου να προβούμε σε 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων μας.
• Την ίδια μέρα (Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011) στις 11:00 το πρωί, να πραγματοποιήσουμε ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Κεντρική Πλατεία της Χώρας στην Παραλία και στην συνέχεια να προχωρήσουμε προς το Δημαρχείο προκειμένου να συναντήσουμε το Δήμαρχο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, με σκοπό να του επιδώσουμε το σχετικό ψήφισμα.
• Το ψήφισμα που θα εκδοθεί να επιδοθεί στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, στους αρμόδιους Υπουργούς, στους τοπικούς Βουλευτές και στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.
Το Προεδρείο του Σωματείου
Της Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων « Φιλοξενία »

ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/2/2011

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ,
ΎΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/2/2011 ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΑΝ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/2/2011 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 Μ.Μ., ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (STAGE, ΕΡΓΟΥ, ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ), ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ Ν’ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΙΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.
ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΙΘΟΥΜΕ ΑΠ’ΑΥΤΗΝ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΟΡΚΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.
ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΟΛΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ "ΑΦΗΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ".
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.