slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μιχελάκης για τη γαργάρα Ρέππα να μην αναφερθεί στα καταγγελόμενα ρουσφέτια

«Στη 40σέλιδη απολογία του ο κ. Ρέππας δεν λέει ούτε μια κουβέντα για όσα καταγγέλλονται ο ίδιος και η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ούτε για τις παράνομες προσλήψεις που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και επισημαίνονται στην έκθεση της Ε.Ε.,
ούτε για τις μεθοδεύσεις που εμπνεύστηκαν, για να εξαιρέσουν από την εφεδρεία κομματικούς τους φίλους.

Ρόμπα τους έκανε ο Ζησιάδης ! Καμία συζήτηση με Ελβετία για συμφωνία για φοροφυγάδες όπως λέει ο Βενιζέλος

 Κάθε τρεις και λίγο ο Βενιζέλος μας λέει ότι από μέρα σε μέρα υπογράφει συμφωνία με την Ελβετία, προκειμένου να φορολογηθούν χρήματα που δεν έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα. Διαβάστε λοιπόν τι γράφει ο Έλληνας βουλευτής της Ελβετίας, σε επιστολή του προς τον Πετσάλνικο:


Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων,

ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΞΗ και ΔΕΗ

Ο Παπαδόπουλος με τα τανκς κι ο Παπαδήμος με τις μπανκς...

Μιχελάκης για το κουκούλωμα Ρέππα και τα ρουσφέτια ΠΑΣΟΚ (Δείτε τα ΦΕΚ από 8 ρουσφέτια του ΠΑΣΟΚ)

«Ο κ. Ρέππας, αντί να προστατεύει κομματικές μεθοδεύσεις, οφείλει να ανακαλέσει τα αποτελέσματά τους. Αντί να συγκαλύπτει παράνομες πράξεις που προκαλούν βλάβη του δημοσίου συμφέροντος, να αναλάβει άμεσα τις επιβαλλόμενες πρωτοβουλίες, για την αποκατάσταση της νομιμότητας.
Επειδή, όμως, προσποιείται άγνοια και αμνησία, του θυμίζουμε:
Ξεκίνησε η λειτουργία του πρώτου Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων και συγκεκριμένα στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Το ΚΤΕΟ έχει δυνατότητα να  ελέγχει οχήματα μέχρι 3.5 τόνους, ενώ δημιουργείται υποδομή ελέγχου και δικύκλων.

Ο έλεγχος των οχημάτων από ΚΤΕΟ κρίνεται απαραίτητος για την οδική ασφάλεια και την αποφυγή ατυχημάτων, αλλά και για τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων των οχημάτων.

Πλέον και στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων υπάρχει η δυνατότητα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων, όπως συμβαίνει ήδη στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από την αρχή της λειτουργίας του ΚΤΕΟ, ο αριθμός των οχημάτων που προσέρχονται για έλεγχο προσεγγίζει στο 100% της δυναμικότητάς του.

3 Δεκεμβρίου 2011: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία


    Στις 3 Δεκεμβρίου καθιερώθηκε να εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς στις 3/12/1992 η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας του Ο.Η.Ε. είναι η προώθηση δράσεων υποστήριξης...

Τα σημαιάκια του «Αντιμνημονίου» και η «Προδομένη Αλλαγή»

*Της Γιούλας Σαρούκου *
«Όποιος είν’ έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρει», λέει ο λαός. Εντούτοις, δεν το λέει μόνο ο λαός αλλά το λένε και τα κόμματα εξουσίας στα κόμματα της θορυβώδους μεν, απλής δε, παρουσίας. Επί της ουσίας έχουν δίκιο καθώς η κριτική του επιβλέποντα, σε αυτόν που έχει λάβει τη δικαιοδοσία να πράττει, είναι εύκολη και κυρίως ανέξοδη. Αρκετά τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που εγκατέλειψαν το κίνημα μόλις αυτό ανήλθε στην εξουσία το ’81 καταγγέλλοντας την αναντιστοιχία ρητορικής και πολιτικών επιλογών, έκαναν λόγο για την «προδομένη Αλλαγή».....

Η δικαιοσύνη θα επέμβει ποτέ;

dikaiosiniΣε πολιτειακό και οργανωτικό επίπεδο το Σύνταγμα διακρίνει τρεις εξουσίες: τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική.
Την νομοθετική (Βουλή) και την εκτελεστική (κυβέρνηση) τις παρακολουθούμε και τις σχολιάζουμε καθημερινά. Στη δε συνείδηση μας, στην ουσία αποτελούν μία εξουσία αφού η νομοθετική έχει εκφυλιστεί μπροστά στην εκτελεστική.
Από την δικαστική εξουσία όντως περιμένουμε πολλές φορές να «βρούμε το δίκιο μας». Να νοιαστεί για τον ανήμπορο, τον φτωχό, τον αδύναμο. Αποστολή δε της δικαστικής εξουσίας είναι να προασπίζει τη λειτουργία του Συντάγματος.
Σήμερα, πολλοί αρθρογράφοι ισχυρίζονται ότι η σημερινή κυβέρνηση κινείται στα όρια του Συντάγματος. Δεκάδες νομοσχέδια έχουν περάσει και έχουν χαρακτηρισθεί ως αντισυνταγματικά από σύσσωμη την αντιπολίτευση. Πολλές σοβαρές υποθέσεις και καταγγελίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας και περιμένουν απαντήσεις.
Αν υπάρχει κράτος και δικαιοσύνη περιμένουμε απαντήσεις στα εξής Θέματα:

Ζητούμενο η Επανεκκίνηση της Οικονομίας

Η συζήτηση του προϋπολογισμού πραγματοποιείται τη στιγμή που τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας συνεχίζουν, δυστυχώς, να κινούνται σε αρνητική τροχιά. Ταυτόχρονα και οι προβλέψεις, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για το μέλλον είναι ζοφερές. Αποτελεί πλέον κοινή διαπίστωση, εντός και εκτός της χώρας, ότι η αποτυχία της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής είναι παταγώδης.
Όλες οι βαρύγδουπες διαβεβαιώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των υπουργών της των Οικονομικών για σύντομη ανάκαμψη και αναστροφή της καθοδικής πορείας της ελληνικής οικονομίας διαψεύστηκαν με τον πλέον δραματικό τρόπο. Αποδεικνύοντας ότι ούτε κατανοούσαν τι έκαναν, ούτε γνώριζαν τι έλεγαν.

Κράξιμο στο Βερολίνο σε βουλευτές της ΤΕΡΑΤΟΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΕ




Οι βουλευτές Χρ. Μαγκούφης, Σάββας Εμινίδης και Γιώργος Φραγκίδης (ΠΑΣΟΚ) Ευ. Αντώναρος (ΝΔ) και Θ. Πλεύρης (ΛΑ.Ο.Σ.) σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο την Τετάρτη το βράδυ.

Ο Πειραιώς Σεραφείμ λέει αλήθειες


Παρακαλώ διαθέστε 5 λεπτά από το χρόνο σας και διαβάστε το άρθρο του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, που συνηθίζει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ αν αυτά που γράφει ο Μητροπολίτης είναι αλήθεια ή όχι.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΤΕ το περιεχόμενο του άρθρου που γράφτηκε στις 3 Ιουνίου 2011.


Πειραιώς Σεραφείμ κατά της λέσχης Μπίλντεμπεργκ
Καθώς βαθαίνει η κρίση και η ύφεση συγκλονίζει την χώρα μας οι εκβιασμοί της Κυβέρνησης δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών αποδεικνύουν εναργέστατα την βασιμότητα της γνωστής δήλωσης του πρ. Διευθύνοντος Συμβούλου του ΔΝΤ περί «προεκλογικών υπογείων διαδρομών» δια την οικονομική υποδούλωση και εξαθλίωση της χώρας με στοχοθεσία την απομείωση των οικονομικών της αξιών και μεγεθών και την αρπαγή του φυσικού της πλούτου και των βασικών υποδομών της σε εξευτελισμένες τιμές εφαρμόζοντας την γνωστή μέθοδο των αρπακτικών του διεθνιστικού συστήματος.....

Νέο άδειασμα Παπακωνσταντίνου από την Κομισιόν

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποτέ δε ζήτησε να προστεθούν στο έλλειμμα του 2009 όλα τα χρέη των ελληνικών νοσοκομείων, απάντησε ο επίτροπος για φορολογικά και τελωνειακά θέματα Αλγκίρντας Σεμέτα. Ο Λιθουανός επίτροπος αποκάλυψε ότι η Κομισιόν δεν είχε υποβάλλει αίτημα για να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα όλες οι νοσοκομειακές δαπάνες.

Ν. Χουντής: ο νόμος για την εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων παραβιάζει και την κοινοτική νομοθεσία

·          Ν. Χουντής: ο νόμος για την εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων παραβιάζει και την κοινοτική νομοθεσία

·          Ερώτηση Νίκου Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Παραβίαση της Κοινοτικής νομοθεσίας στην υπόθεση της εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων διαπιστώνει και υποδεικνύει με κατεπείγουσα ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής.

e-επιλογές 1/12/2011

Ρε καλώς τον κύριο Ρήγα....

ΓΙΩΡΓΟ ΦΥΓΕ
Με επιστολή τους 6 βουλευτές του ΜΠΑΤΣΟΚ, ζητούν την αλλαγή του Γιώργου μας.
Οι 6 βουλευτές είναι οι Κώστας Καρτάλης, Δημήτρης Καρύδης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Σοφία Γιαννακά, Νάντια Γιαννακοπούλου και ο δικός μας (Κυκλαδίτης εκ Καλαμάτας)Παναγιώτης Ρήγας.
Οι βουλευτές ζητούν «να ξεκινήσει μία προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ πριν από τις εθνικές εκλογές», να επαναπροσδιορίσει το κόμμα την ταυτότητα του και «να τολμήσει την ανανέωση των ιδεών και των προσώπων».
Αναλυτικά το άρθρο έχει ως εξής:

Άλλο Ευρωκοινοβούλιο άλλο Ελληνική Βουλή...

Άρθηκε η ασυλία τoυ Έλληνα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γεώργιου Τούσσα 
Την 1η Δεκεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να άρει την ασυλία τoυ Έλληνα ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γεώργιου Τούσσα, κατόπιν αιτήσεως του Πρωτοδικείου Πειραιά του Πρωτοδικείου για υπόθεση απάτης.
Το δικαστήριο δεν ήταν μέχρι τώρα σε θέση να ασκήσει ποινική δίωξη κατά του κ. Τούσσα, λόγω της βουλευτικής του ασυλίας. Είχε κατηγορηθεί ότι εν γνώση του έγινε μείωση και ζημιώθηκε η περιουσία του Ταμείου του NAT στο συμβούλιο του οποίου συμμετείχε.
Ο κ.Τούσσας υποστήριξε ενώπιον της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων ότι η ποινική διαδικασία εναντίον του έχει πολιτικά κίνητρα, αλλά η επιτροπή δεν βρήκε κανένα λόγο να αποδεχθεί το αίτημα αυτό και συνέστησε ότι η ασυλία του πρέπει να αρθεί.

Να συμμετάσχουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου καλεί τους επαγγελματίες- μέλη του ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών καλεί τους επαγγελματίες- μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων από το νησί της Νάξου,  να συμμετάσχουν στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, οι οποίες θα διεξαχθούν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011, στο γραφείο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στον Περιφερειακό Χώρας – Εγγαρών. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων τα οποία έχουν τακτοποιήσει ή διακανονίσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις για το 2010.

Η συμμετοχή στίς εκλογές δεν έχει καμία άλλη πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση.
Οι υποψήφιοι για το νησί της Νάξου είναι οι εξής:
• κ. Βαλληνδράς Βασίλειος  του Μάρκου (Τμήμα Τουρισμού)
• κ. Κιουλαφής Γεώργιος του Ηλία (Τμήμα Υπηρεσιών)
• κ. Παγώνης Κωνσταντίνος  του Στυλιανού (Τμήμα Εμπορίου)
• κ.Σπυριδωνόπουλος Παναγιώτης του Χρήστου (Τμήμα Μεταποίησης)
Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011  και από ώρα 9 π.μ. μέχρι 8 μ.μ.

Οι δικοί μας επαγγελματίες της Εστίασης ανήκουν και ψηφίζουν στον τομέα των υπηρεσιών όπου μοναδικός υποψήφιος Ναξιώτης  είναι ο συνάδελφος μας κ.  Γιώργος Κιουλαφής ιδιοκτήτης του εστιατορίου "Παλάτια" στην Αγία Άννα.