slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Μικρή η συμμετοχή στις εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Νάξο

 Η   αβεβαιότητα για το μέλλον , η τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες, η γενικότερη πολιτική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, είναι τα αίτια της μικρής συμμετοχής στις εκλογές των επιχειρηματιών  από τη  Νάξο πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου  οι εκλογές του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Συνολικά  από τα περίπου 3000 μέλη ψήφισαν μόνο 127 μέλη οι υπόλοιποι μάλλον δεν είχαν να δώσου τα 80€ . Αναλυτικότερα ψήφισαν  53  στο Εμπορικό τμήμα , 21 στο Μεταποιητικό, 20 στο Τουριστικό  και 33 στο Υπηρεσιών σύμφωνα  με εκτιμήσεις των επιχειρηματιών  
  

"Λουκέτο" στις Ε.Δ : Ήταν αναμενόμενο και το είχαμε γράψει από τον Ιούλιο...

Γράφαμε τον Ιούλιο Εδώ .
Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο, το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ. ευρώ, από 1.112 δις ευρώ που ήταν το 2009.
Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή θα είναι μειωμένες κατά 79 % σε σχέση με το 2009 και 69 % σε σχέση με το 2011.
Στο άρθρο μας τότε διερωτόμαστε :

Μοιράζει ευρώ ο Παναγιώτης, πάντα κατόπιν …ενεργειών του είχαμε και νέες εντάξεις έργων στις Κυκλάδες

 ΠΕΡΑΣΤΕ   ΚΟΣΜΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ   ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΙΣ                                                                                
Ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, απέστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου για την ένταξη νέων έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος: 
Επιταχύνονται οι διαδικασίες ένταξης έργων των νησιών των Κυκλάδων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτηση τους από τους αντίστοιχους Δήμους και η έναρξη υλοποίησης τους.
Τα έργα που ενταθήκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, αφού αξιολογήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου είναι τα ακόλουθα:............

Το Σαββατοκύριακο στολίζουμε μαζί την παλιά Χώρα

Απορούμε με το ΚΚΕ.

Αν είναι δυνατόν!! Το ΚΚΕ υπέβαλε ερώτηση προς τον δοτό πρωθυπουργό σχετικά με το «χαράτσι». Αναρωτιόμαστε, τι απάντηση άραγε περίμενε; Έτσι λοιπόν εμφανίστηκε ο κ. Παπαδήμος σήμερα στη Βουλή και απαντώντας στη σχετική ερώτηση του ΚΚΕ, είπε πως σωστά ελήφθη το μέτρο για να συμβάλει στη δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας. Προφανώς δεν έχει ακούσει ούτε έχει διαβάσει κάτι....

Εθελοντική Αιμοδοσία της ΟΝΝΕΔ, μπράβο στα παιδιά της ΟΝΝΕΔ

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 1, και σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας σε 16 σημεία σε όλη τη χώρα, με κεντρικό σύνθημα «δίνουμε αίμα, δίνουμε ζωή».
Ο στόχος της 2ης αιμοδοσίας ήταν να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος για νέους μέχρι 32 ετών, που δημιούργησε πέρυσι η ΟΝΝΕΔ και βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό». Πέραν αυτού, όμως, στόχος μας ήταν να ενισχύσουμε το εθελοντικό κίνημα αιμοδοσίας που έχει ανάγκη η χώρα, αλλά και να δώσουμε ένα μήνυμα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης που τόσο έχει ανάγκη η Ελλάδα στη δύσκολη αυτή περίοδο.