slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ολλανδική δημοσιογραφική αποστολή στη Νάξο.






Μία ακόμη δημοσιογραφική αποστολή στη Νάξο, αυτήν τη φορά από την Ολλανδία, ολοκληρώθηκε πριν μερικές ημέρες. Αυτό το ταξίδι εντάσσεται στο πρόγραμμα φιλοξενίας δημοσιογράφων που υλοποιεί ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Οι καλεσμένοι δημοσιογράφοι παρέμειναν στη Νάξο το διάστημα 12-14 Σεπτεμβρίου και ακολούθως μετέβησαν για άλλες δύο ημέρες στην Πάρο.Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους οι δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν από το Δήμο στα σημαντικότερα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος του νησιού. Μεταξύ άλλων, επισκέφτηκαν το κάστρο και την παλιά πόλη και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δυτικές παραλίες της Νάξου, ενώ μια μέρα αφιερώθηκε στην εξερεύνηση της ενδοχώρας του νησιού μετα σημαντικά ιστορικά μνημεία και τα ορεινά χωριά.
«Το ταξίδι στη Νάξο ήταν πραγματική ευχαρίστηση για μένα», δήλωσε ο Dick van der Veen, μέλος της αποστολής των Ολλανδών δημοσιογράφων. «Έμαθα πολλά περισσότερα για την Ελλάδα. Οι άνθρωποι είναι φιλικοί και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν για οποιαδήποτε πληροφορία. Χαίρομαι που οι άνθρωποι στη Νάξο διατηρούν την εντυπωσιακή τους ιστορία, τα έθιμα τους, τις παραδόσεις και τη λαογραφία, όπως διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της εκδρομής μας στην ενδοχώρα του νησιού».

Η συνάδελφός του Frederiek Lommen εστίασε στις δηλώσεις της κυρίως στη πολυμορφία που χαρακτηρίζει τη Νάξο: «Η Νάξος με ξάφνιασε λόγω της διαφορετικότητάς της. Περίμενα ένα όμορφο, τυπικό κυκλαδικό νησί που προσφέρει απλά ήλιο, θάλασσα και παραλίες. Τώρα ξέρω ότι η Νάξος έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Είναι όντως ένα όμορφο Κυκλαδονήσι που όμως έχει πολλές δυνατότητες για άλλες μορφές τουρισμού όπως πεζοπορία, ποδηλασία, surfing, ορειβασία ή απλώς ξεκούραση».

Έχοντας επισκεφτεί τη Νάξο και στο παρελθόν, η Ολλανδή δημοσιογράφος Liesbeth van der Wal διαπιστώνει ότι το νησί απέφυγε την υποβάθμιση άλλων περιοχών της Μεσογείου. «Κατά την άφιξή μας εκπλαγήκαμε ευχάριστα βλέποντας ότι η Νάξος είναι τόσο όμορφη και παρθένα όπως πριν από 30 χρόνια. Δεν έχει χάσει τη γοητεία της. Εκείνη την εποχή, εμείς, όπως και πολλοί άλλοι νέοι από την Ολλανδία, κάναμε island hopping. Είναι σχεδόν απίστευτο το γεγονός ότι το νησί δεν γέμισε με ψηλά κτίρια και μεγάλα ξενοδοχεία, κάτι που δυστυχώς συνέβη σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι, επηρεασμένη από τη θετική ενέργεια του νησιού – και ιδίως της Πορτάρας με την ξεχωριστή αύρα – θα γράψω ένα ιδιαίτερα θετικό και "γευστικό" άρθρο για τη Νάξο».

Ερωτηθέντες για το τουριστικό σλόγκαν που θα πρότειναν στο Δήμο, οι δημοσιογράφοι έκαναν διάφορες προτάσεις. Μεταξύ αυτών η φράση της Ank Herstel «Looking for the difference? Go for Naxos» και η ιδέα της Els Spanjer να εστιάσει στο μύθο της Αριάδνης: «Naxos, a shining pearl in Ariaddne’s stellar crown».

Η φιλοξενία της δημοσιογραφικής αποστολής έγινε για άλλη μία φορά με την ενεργό στήριξη των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της Νάξου. Το Δήμο συνέδραμε το ξενοδοχείο Naxos Resort, το ξενοδοχείο Galaxy, ο Σύλλογος Μαζικής Εστίασης Νάξου και το μεζεδοπωλείο «Δεουδές», η ταβέρνα «Χίος», η ταβέρνα «Ντεμπέλης», το εστιατόριο «Flamingo», το ζαχαροπλαστείο «Ραντεβού», η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η ποτοποιΐα Βαλληνδρά, η ποτοποιία Προμπονά, το ΚΤΕΛ Νάξου και ο ξεναγός κ. Γιάννης Μαργαρίτης. Επίσης o Δήμος ευχαριστεί θερμά τόσο τον κ. Ιάκωβο Ναυπλίωτη για τη συνδρομή του στη ξενάγηση στην παλιά πόλη όσο και τον πατέρα Μανώλη Ρεμούνδο.

Επίσης ήδη υπάρχουν οι πρώτες αναφορές για τη διαφήμιση που γίνεται για τη Νάξο από τους φιλοξενούμενους δημοσιογράφους. Από την αποδελτίωση μιας σειράς άρθρων μίας και μόνο δημοσιογράφου από τη Γερμανία, η οποία συμμετείχε σε δημοσιογραφική αποστολή που φιλοξενήσαμε τον Ιούνιο του 2012, προκύπτει ότι άρθρα για το νησί μας και για άλλα κυκλαδονήσια δημοσιεύτηκαν σε μια σειρά από επαρχιακές πόλεις της Γερμανίας, το αναγνωστικό κοινό των οποίων ξεπέρασε το 1.200.000 αναγνώστες.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα συνεχίσει να προσκαλεί και να φιλοξενεί τα ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντική και άμεση προβολή για τα πέντε νησιά του Δήμου.
Ο Δήμαρχος

κ.ε.ε
Δημήτρης Λιανός

Αντιδήμαρχος
















Δεν υπάρχουν σχόλια: