slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ

Ήταν το 88΄ λεπτό όπου η ομάδα του Φιλωτίου βρίσκονταν στην επίθεση και ο επιθετικός της ομάδας Στρατούρης Ν. έκανε το σπριντ για να προλάβει την  μπάλα. Ο τερματοφύλακας της φιλοξενούμενης ομάδας   Σαρούκος  είχε βγει από την περιοχή του και συγκρούστηκε με τον αντίπαλο επιθετικό. Αμέσως ο τερματοφύλακας έπεσε στο έδαφος και ακούστηκε ένα ηχηρό ΩΧ από όλους που ήταν στο γήπεδο . Ο ιατρός μπήκε απευθείας  μέσα στο γήπεδο και έδωσε τις πρώτες βοήθειες στο ποδοσφαιριστή της Λάβας. Στο σημείο αυτό ο Πρόεδρος του Φιλωτίου κάλεσε το ασθενοφόρο το οποίο άκουσον άκουσον έφτασε μετά από.....

ΔΕΗ: Πληρωμή λογαριασμών χωρίς το τέλος ακινήτων

Η διοίκηση της ΔΕΗ ενημέρωσε σήμερα τα κατά τόπους υποκαταστήματα της επιχείρησης ότι μπορούν να δέχονται την πληρωμή λογαριασμών χωρίς την επιβάρυνση από το τέλος ακινήτων, για όσους καταναλωτές το επιθυμούν, σύμφωνα με το....

Έρευνα για τα μυστικά κονδύλια στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας


Στα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας προκειμένου να ερευνηθεί ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν μυστικά κονδύλια από το 2006 και μετά... επεκτείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, την έρευνα του ο οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.
Για το λόγο αυτό, ο οικονομικός εισαγγελέας ανέθεσε ήδη στην .....

Πανπαριανός ξεσηκωμός για το Κέντρο Υγείας του νησιού


Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων σε όλα τα χωριά της Πάρου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίαση φορέων του νησιού με θέμα «Απολογισμός -- Προγραμματισμός δράσης για την τραγική κατάσταση στο Κέντρο Υγείας»
    
Ολο το άρθρο εδώ

Νίκος Συρμαλένιος: "Το Υπουργείο Υγείας απαξιώνει συστηματικά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες"


Για μια ακόμα φορά το Υπουργείο Υγείας με πρόφαση κώλυμα παρουσίας του υπουργού, μας ειδοποίησε ότι δεν θα παραστεί στην Επίκαιρη Ερώτηση μας για τη δραματική κατάσταση της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες, ακυρώνοντας έτσι τη συζήτηση της, την επόμενη Πέμπτη στη Βουλή. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αποφεύγει να εμφανιστεί, το κάνει ήδη συστηματικά με τις συνεχείς  δεκάδες αναπάντητες Ερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ από τις εκλογές μέχρι σήμερα. Έτσι, η απουσία της πολιτικής ηγεσίας από την Επίκαιρη Ερώτηση μας, έρχεται σαν συνέχεια της μη απάντησης της για τα θέματα των νεφροπαθών, για τη μη χρηματοδότηση των Κέντρων Πρόληψης κατά των εξαρτήσεων, για το Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας της Νάξου, για το Κέντρο Υγείας της Πάρου. Θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι τυχαίο. Προφανώς έχει να κάνει με τις δραματικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών στον ευαίσθητο χώρο της υγείας, για τις οποίες είναι απόλυτα υπεύθυνη και η σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας.
Σας κοινοποιούμε την Επίκαιρη Ερώτηση για τα θέματα της δημόσιας υγείας στις Κυκλάδες:

ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΒΡΟΥΤΣΗΣ...

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί σήμερα  Τετάρτη, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των υπουργών Απασχόλησης, με βασικά θέματα συζήτησης την εφαρμογή της ... 
στρατηγικής '' Ευρώπη 2020 '' στο πεδίο της απασχόλησης και της κοινωνικής πολιτικής καθώς και τις προοπτικές για στενότερη συνεργασία μεταξύ των Δημόσιων Υπηρεσιών Απασχόλησης.
Την ....

3ος αγώνας δεξιοτεχνίας στη Νάξο [video-photos].


DSC01108
Δείτε εικόνες από τον 3ο αγώνα δεξιοτεχνία, που έγινε στη Νάξο την προηγούμενη Κυριακή.
Αξίζουν πολλά-πολλά συγχαρητήρια στη Λέσχη Μηχανοκινήτου Αθλητισμού Νάξου που ήταν διοργανωτής των αγώνων, γιατί πραγματικά όσοι βρέθηκαν στην πίστα των "Καρτ" στη Νάξο διαπίστωσαν ότι, οι αγώνες ήταν άψογα διοργανωμένοι και πρόσφεραν πολύ θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στον χώρο.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τους αγώνες παρακολούθησαν πάνω από 300 θεατές, πράγμα που δείχνει πως ο κόσμος της Νάξου βρίσκετε όλο και πιο κοντά στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο ΟΛΠ Α.Ε. τιμάει το Νικηφόρο Βρεττάκο με μια ποιητική και μουσική βραδιά σήμερα 5.12.2012

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο ΟΛΠ Α.Ε. τιμάει το Νικηφόρο Βρεττάκο με μια ποιητική και μουσική βραδιά,
την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή του γιου και ποιητή Κώστα Βρεττάκου και της Αλίκης Καγιαλόγλου.

Τον ποιητή Νικηφόρο Βρεττάκο αποφάσισε να τιμήσει το Ιστορικό Αρχείο ΟΛΠ σε ειδική ποιητική βραδιά, η οποία θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε., την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 19:00. Η εκδήλωση γίνεται σε στενή συνεργασία με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Σπάρτης και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).
Όπως είναι γνωστό το 2012 έχει ανακηρυχθεί από το ΕΚΕΒΙ ως “έτος Βρεττάκου”, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.
Η απόφαση για την τιμητική αυτή εκδήλωση ελήφθη λόγω.....

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η είδηση αφορά μόνο ΔΥ και ...........: Τι ποσά θα πάρουν 70.000 δικαιούχοι [αναλυτικοί πίνακες]

Με την εκταμίευση της δόσης του Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει και η καταβολή του εφάπαξ για 70.000 δικαιούχους από το Δημόσιο, τη ΔΕΗ και το ΙΚΑ, με το συνολικό κονδύλι να φτάνει τα 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με το Εθνος επιταχύνονται οι ρυθμοί των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών προκειμένου να προχωρήσει η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών Ταμείων προς τους ιδιώτες και περίπου 70.000 δικαιούχους από το Δημόσιο, τη ΔΕΗ και το ΙΚΑ να πάνε στο ταμείο.

Τα ποσά που θα πάρουν οι δικαιούχοι

Οι πολιτικοί γυρολόγοι της αριστεράς: Μποτιλιαρισμένος ο δρόμος από ΠΑΣΟΚ προς ΣΥΡΙΖΑ


Πριν από πολλά χρόνια, η μεταπήδηση από το ένα κόμμα στο άλλο εθεωρείτο πράξη ατιμωτική. Η δίκη γινόταν με συνοπτικές διαδικασίες και η ετυμηγορία των ενόρκων βαριά και ασήκωτη: άρνηση και απεμπόληση των αρχών και των ιδεών. Ο κατηγορούμενος αποκηρυσσόταν και ριχνόταν στην πυρά με το ανάθεμα του αφορισμού, της αποκήρυξης. Ηταν το μίασμα της πολιτικής ζωής, κουβαλώντας τη ρετσινιά του αποστάτη για μια ζωή.
Σήμερα, η αυτομόληση στις τάξεις ενός άλλου κόμματος δεν αντιμετωπίζεται με την ίδια φόρτιση. Μπορεί αυτός που αλλάζει κόμματα σαν τα.....

Προφυλακίσεις και δραματικές εξελίξεις με το οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου Μυκόνου

Δραματικές είναι οι εξελίξεις με το οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου Μυκόνου.
Πίσω απόν τα σίδερα της φυλακής βρίσκονται δύο υπάλληλοι του Δήμου που εμπλέκονται με την υπόθεση. Πρόκειται για τον π. προϊστάμενο των Οικονομικών Υπηρεσιών και τον εισπράκτορα του Δήμου που κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές της Χίου.
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο π. δήμαρχος Χρήστος Βερώνης. Η απόφαση για τον π. δήμαρχο ελήφθη την Τρίτη 4/12 με τους περιοριστικούς όρους να αφορούν χρηματική εγγύηση ....

Μοιράζουν υπουργεία στον ΣΥΡΙΖΑ

«Το κόμμα είναι πλέον ενωμένο και έτοιμο να κυβερνήσει», έλεγε χθες στο καφενείο της Βουλής στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη». Και για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, είπε μάλιστα ότι «όταν γίνουμε κυβέρνηση, που δεν θα αργήσει αυτό να γίνει, ο Λαφαζάνης προορίζεται για ένα ισχυρό υπουργείο».

Τι απάντησε ο κ. Λαφαζάνης; «Δηλαδή, δεν καταλαβαίνω, αρχίζουν και μοιράζουν από τώρα υπουργεία; Τους λέω, λοιπόν να μη βιάζονται γιατί ενίοτε οι κυβερνήσεις δεν σχηματίζονται. Πώς λέμε ότι οι παραιτήσεις ενίοτε γίνονται αποδεκτές; Ε, κάτι τέτοιο»!

Πηγή: Βηματοδότης
 

Το καταδικασμένο λαμόγιο του ΠΑΣΟΚ στην ΕΡΤ, έκοψε την ομιλία Σαμαρά

Να τους χαίρεται ο Κεδίκογλου και όσοι διόρισε στην ΕΡΤ. Μόλις 5 λεπτά πριν ξεκινήσει η χθεσινή ομιλία Σαμαρά στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο, η ΠΑΣΟΚική, και νυν ΣΥΡΙΖΑίϊκη (υποθέτω) ΠΟΣΠΕΡΤ, αποφάσισε να μην μεταδώσει εικόνα στα υπόλοιπα κανάλια, κάνοντας στάση εργασίας! Πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι το λαμόγιο Παναγιώτης Καλφαγιάννης που έχει καταδικαστεί...

Αριστίνδην ο Κοτσακάς, υπουργός του βαθέος ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Άκη

Εκτός της λίστας των αριστίνδην τέθηκε τελικά ο πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιώργος Ραυτόπουλος, κάτω από τις αντιδράσεις και αποδοκιμασίας μεγάλης ομάδας στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως ως αριστίνδην ορίστηκε...

Προφυλακίσεις για το οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου Μυκόνου

http://www.cyclades24.gr/index.php/component/k2/item/2281-profylakiseis-kai-dramatikes-exelixeis-me-to-oikonomiko-skandalo-tou-dhmou

e-Επιλογές της 04/12/2012



Πολεμώντας το καθεστώς

Το νέο βιβλίο του καταξιωμένου δημοσιογράφου Νίκου Χιδίρογλου.
  Σκιά του παλιότερου εαυτού της ήταν η Αθήνα. Βία, έγκλημα, ελευθεριότητα, πολυπολιτισμός, ανεργία. Ηθική κατάρρευση... Πόρνες παντού. Και απόγνωση. Ναι, απόγνωση. Δελτία για τα πάντα και ουρές. Μαύρη αγορά... Πήγαινες επίσκεψη; Τους πήγαινες μια κονσέρβα, ένα σαλατικό, κάτι φαγώσιμο και σε λάτρευαν. Άλλαξε το νόμισμα και η...

Βραβείο πιο καινοτόμου Νέου Αγρότη

Την Πέμπτη, 6 Δεκ 2012, στις 09.30, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, κατά το 1ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νέων Αγροτών, που οργανώνει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, θα απονεμηθούν τρία Βραβεία στους πιο καινοτόμους Νέους Αγρότες από όλη την Ευρώπη.
Η Ελλάδα εκπροσωπείται από την μόνη θεσμοθετημένη (με τον Νόμο 3147/2003, άρθρο 20) Αγροτική Συνδικαλιστική Οργάνωση για Νέους Αγρότες, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ, η οποία οργάνωσε, μετά από πρόσκληση του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθ. Γεώργιου Παπαστάμκου, 26μελή αποστολή για να υποστηρίξει τόσο τους 5+1 υποψήφιους από την Ελλάδα, όσο και την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Νέων Αγροτών το 2014, για .....

Σαμαράς: Δεν υπάρχει φόρος 45%


"Είναι έξω από τις ιδέες μου" τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο
Σύμμαχος της μεσαίας τάξης εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και με ομιλία του το βράδυ της Τρίτης στο συνέδριο του .....

35 παιδάκια του ΠΙΚΠΑ Πεντέλης χρειάζονται παπούτσια και ρούχα.


ΜΗ ΓΥΡΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ...ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.

35 παιδάκια από 4 μηνών έως 12 ετών στο ΠΙΚΠΑ Πεντέληs, για υιοθεσία, ζητούν παπούτσια και ρούχα, δείτε τι χρειάζονται ακριβώς στη λίστα.

ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΟ ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ
Α/Α Όνομα Ηλικία Νο Παπουτσιού
1. Πέτρος 20 μηνών No 21....

Αφού είναι γαϊδούρι και δεν παραιτείται μήπως πρέπει να απαντήσει κάτι για να μην ξεφτιλίζει τον Σαμαρά;


...και να μην αναγκάζεται να αυτογελοιοποιείται ο Χατζηδάκης που τον υπερασπιζόταν χθες με μεγαλύτερη θέρμη απ' ότι υπερασπιζόταν τον Μητσοτάκη;
Ρόλο συνηγόρου του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου, ανέλαβε τα «παίξει» κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκπομπής, «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη, ο υπουργός Απασχόλησης Κωστής Χατζηδάκης. Αφορμή;
Τα όσα είχε υποστηρίξει λίγη ώρα πριν ο πρόεδρος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος. Ο Χατζηδάκης, βλέποντας την δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει το ...