slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Blue Star Ferries: Έκπτωση 30% στα Ι.Χ. σε κατόχους κάρτας Seasmiles

Η Blue Star Ferries σας ενημερώνει ότι συνεχίζει να παρέχει στους κατόχους της κάρτας Seasmiles 30% έκπτωση στα εισιτήρια των Ι.Χ. αυτοκινήτων τους έως 31/10/2015.
Η προσφορά ισχύει για τα

Άδηλο και ρευστό μέλλον: Τα έξι σενάρια που διαφαίνονται στον ορίζοντα για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις


Σύμφωνα με τις τρέχουσες εξελίξεις αλλά και μετά από την τελευταία συνάντηση του κ.Τσίπρα με την Αγκέλα Μέρκελ στο Βερολίνο στις 23/3/2015, τα ακόλουθα έξι σενάρια διαφαίνονται στον ορίζοντα για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις: 
- «Κολοτούμπα»( Προσαρμογή στις απαιτήσεις του Βερολίνου)
Αργός θάνατος
Υποχώρηση του Βερολίνου με βελτιωμένες παραχωρήσεις
Ατύχημα ( Άναρχο Grexit λόγω έλλειψης ρευστότητας- Graccident)
Ολική ρήξη ( έξοδος από τη ευρώ και την ΕΕ και ένταξη σε Ρωσια και BRICS)
Βελούδινο διαζύγιο ( Προσωρινό Grexit με διπλό νόμισμα)

Αναλυτικά παρουσιάζονται παρακάτω τα έξι σενάρια που διαφαίνονται στον ορίζοντα για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις: 

Νew Υork Times: "Έχει τα κότσια ο Τσίπρας να τα βάλει με την πτέρυγα Λαφαζάνη;"


"Έχει τα κότσια ο Τσίπρας  ώστε να τα "σπάσει" με την ακροαριστερή πτέρυγα του κόμματος του;". 
Η τύχη της χώρας εξαρτάται από αυτή την απάντηση αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα New York Times, ο Hugo Dixon.
Οι άμεσες προοπτικές για την Ελλάδα είναι παρακινδυνευμένες και η Αθήνα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία στα μέσα Απριλίου, αν οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν δανείσουν κεφάλαια ή αν δεν βρει χρήματα μέσω άλλων πηγών.
Η κυβέρνηση έστειλε διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο για να "μεταφέρουν" το πακέτο μετά από μια εβδομάδα κατά την οποία τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα πέτυχαν ελάχιστα.
Ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να "παίξει" με την ιδέα των πρόωρων εκλογών-στις 9 Απριλίου, όταν η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που χρωστάει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο - για να ανανεώσει την υποστήριξη του ελληνικού λαού προς το πρόσωπό του, σε περίπτωση που ακολουθήσει τη σκληρή γραμμή.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΙΑΚ.ΚΑΜΠΑΝΕΛΗ

Η κυβέρνηση προσέχει τη σιλουέτα των φορολογουμένων με φόρο κατά του λίπους


Φροντίζει για τη σιλουέτα
 και των στελέχων της η Κυβέρνηση
Αύξηση τουλάχιστον κατά 1 λεπτό του ευρώ σχεδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο να επιβάλει σε προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη, αλάτι και λίπος.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η κυβέρνηση στο Brussels Group, περιλαμβάνεται και ο λεγόμενος fat tax.
Αυτός μεταφράζεται στην τσέπη του καταναλωτή σε επιβάρυνση όταν αγοράζει προϊόντα πλούσια σε ζάχαρη, αλάτι και λίπος, όπως τα αναψυκτικά, τα γλυκά και άλλα φαγητά πλούσια σε λιπαρά.
Ο φόρος λίπους είναι κάτι που έχει εφαρμοστεί σε ΗΠΑ αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης με στόχο (τουλάχιστον επίσημα) τον περιορισμό της κατανάλωσης των ανθυγιεινών προϊόντων.

Mια ακόμη τεράστια εξαπάτηση της Κυβέρνησης η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ στη Cosco


Οι κκ Δρίτσας και Λαφαζάνης διαλαλούσαν ότι το λιμάνι στο Πειραιά πρέπει να είναι κρατικό.
Οι κκ Τσίπρας, Βαρουφάκης και Δραγασάκης ξεπουλούν άρον- άρον το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του ΟΛΠ στη Cosco για να πληρώσουν μια δόση στο Δ.Ν.Τ
Είμαστε όμως μπροστά σε μια ακόμη  τεράστια εξαπάτηση, ανάμεσα σε πολλές άλλες.
Κάνουν ακριβώς τα αντίθετα από ότι υπόσχονταν προεκλογικά αφού πρώτα πήραν τις ψήφους για να αναρριχηθούν στην εξουσία.

"Καταργείται το κοιμητήριο της Χίλιας Βρύσης για εξυπηρέτηση ...πελάτη του δήμου"

 
Ο Άγιος Χαράλαμπος και
το κοιμητήριο στη Χίλια Βρύση
ΦΩΤΟ: 
naxostimes.gr
Επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπολύει ο π. πρόεδρος Κορωνίδας Ιάκωβος Μπαρδής για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να καταργήσει το κοιμητήριο της Χίλιας Βρύσης.
Ό κ. Μπαρδής ισχυρίζεται ότι η κατάργηση του κοιμητηρίου στη Χίλια Βρύση εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα "κάποιου κολλητού υποψήφιου και πολιτικού φίλου" του Μανόλη Μαργαρίτη τη στιγμή που είναι ένα ιστορικό κοιμητήριο 300 ετών, η λειτουργία του δεν έχει δυσμενής περιβαλλοντικές επιπτώσεις και δεν επιβαρύνει το δημοτικό προϋπολογισμό αφού συντηρείται από τους κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Μπαρδής ασκεί κριτική και στην τοπική κοινότητα Κορωνίδας που δεν αντέδρασε σε αυτή την απόφαση...

Η ανακοίνωση του κ. Μπαρδή, αναλυτικά:

Πρωτοσέλιδα Κυριακής 29-03-2015


Δείτε τα (κάντε κλικ στις φώτο για μεγέθυνση):

Μεγάλα θύματα είναι τα νησιά μας

AddThis Social Bookmark Button
του Φίλιππου Φόρτωμα-Υπ. Τομέα Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ΟΝΝΕΔ
Μία από τις χειρότερους περιόδους βιώνει το τελευταίο διάστημα η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Αιγαίου. Ολοένα και περισσότερα πλοία που εκτελούν δρομολόγια με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας,βρίσκονται ακινητοποιημένα λόγω επίσχεσης εργασίας των πληρωμάτων τους.

Άτυχος ο Πανναξιακός λύγισε στο τάι μπρέικ

Όχι … έτσι. Όχι με τέτοιο τρόπο. Ο αθλητισμός είναι άδικος μερικές φορές… Ο Πανναξιακός έφτασε μία ανάσα από τη 2η παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έχοντας απέναντί του τον Παναθηναϊκό αλλά δεν μπόρεσε στο τέλος και έχυσε τη καρδάρα.Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 3-2 σετ σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι με εναλλαγές στο σκορ και ανατροπές που κράτησαν ακόμη και τα …μωρά ξάγρυπνα και στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Αντίθετα, ο Πανναξιακός παίρνει το δρόμο της επιστροφής και ανανεώνει το ραντεβού του με τον Παναθηναϊκό τη Μεγάλη Τετάρτη στα πλέι οφ του πρωταθλήματος με στόχο το τελικό… Ο Πανναξιακός προηγήθηκε με 1-0 σετ, γύρισε από το 1-2 που βρέθηκε να χάνει (2-2) και στο

Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου Κώστας Ν. Μπιζάς: «Αλληλεγγύη “ασπίδα” της νησιωτικότητας»

Ο Έπαρχος Πάρου - Αντιπάρου, Κωνσταντίνος Ν. Μπιζάς παραχώρησε συνέντευξη, για τους πρώτους μήνες της περιφερειακής θητείας, στην καθημερινή εφημερίδα των Κυκλάδων «ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης...

Tην Κυριακή 29 Μαρτίου και ώρα 10.30 π.μ. το ετήσιο μνημόσυνο του Νίκου Β. Λιανόπουλου, Οδοντιάτρου - Ορθοδοντικού

Νίκος Β. Λιανόπουλος
Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας κτυπημένος από την επάρατη νόσο σε ηλικία 38 χρονών ένα κάλο παιδί ένας κάλος επιστήμονας ο ορθοδοντικός Νίκος Λιανόπουλος, γιος του Βασίλη Λιανοπουλου του Καμηλαρη. Ο Νίκος διατηρούσε ιατρεία σε Πάρο και Νάξο.Και ήταν αγαπητός σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, άλλα και σε όλους εμάς που τον γνωρίζαμε. Εκ μέρους της οικογένειας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, το ετήσιο μνημόσυνο του Νικολάου Β. Λιανόπουλου, Οδοντιάτρου - Ορθοδοντικού θα τελεσθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου και ώρα 10.30 π.μ. στο Ι.Π. Παναγία Εκατονταπυλιανή στην Παροικία της Πάρου.