slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Σφίγει ο κλοιός: Γιατί όλοι μιλούν για χρεοκοπία – Τι απαντάει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ


Μπαράζ δημοσιευμάτων για χρεοκοπία και Grexit

Αντιμέτωπη με ένα μπαράζ δηλώσεων, δημοσιευμάτων και σεναρίων για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ βρέθηκε την Τετάρτη η κυβέρνηση Τσίπρα/Βαρουφάκη/Καμμένου, την στιγμή που επισήμως οι διαπραγματεύσεις για συμφωνία έχουν ξεκινήσει εκ νέου. Πρακτικά, στην παρούσα φάση, δεν φαίνεται πως υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις, μάλλον ούτε καν συζητήσεις, καθώς αυτό μαρτυρούν οι απανωτές δηλώσεις εκπροσώπων των εταίρων. 
Από νωρίς το πρωί η ελληνική κρίση βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνή Τύπου με τα περισσότερα δημοσιεύματα να επισημαίνουν ότι η Ελλάδα είναι πιο κοντά στην χρεοκοπία παρά στην συμφωνία με τους δανειστές.
Μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως η Telegraph, ο Economist, οι Financial Times αναφέρονται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, κάνουν λόγο για επικείμενη χρεοκοπία και ασκούν κριτική στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

SOS εκπέμπουν Άνδρος, Τήνος, Σαντορίνη, Μύκονος κ.α.: Τεράστιες δυσλειτουργίες σε νοσοκομεία και ιατρεία


Με το φόβο ενός ξαφνικού προβλήματος υγείας που δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν, ζουν οι κάτοικοι των νησιών, αφού οι δυσλειτουργίες στα νοσοκομεία και τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών παραμένουν τεράστιες.

Σύμφωνα με το «Έθνος», αν προσπαθήσει κάποιος να ομαδοποιήσει όλα τα προβλήματα που παρατηρούνται στα νησιά, θα διαπιστώσει κάποιες σημαντικές ομοιότητες. Η πρώτη είναι ότι δεν υπάρχουν αρκετά ασθενοφόρα ή, αν υπάρχουν, λείπουν τα πληρώματα. Σε πολλά νησιά, οι βάρδιες γίνονται με ένα ασθενοφόρο. Επιπλέον, τα περιφερειακά ιατρεία των νησιών υπολειτουργούν, επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί αγροτικοί γιατροί, για να τα στελεχώσουν.
Τέλος, εξακολουθεί να μένει άλυτο το χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης μόνιμων γιατρών πολλών ειδικοτήτων στα νοσοκομεία, που αναγκάζει τους πολίτες να αναζητούν λύσεις για την υγεία τους σε ιδιώτες γιατρούς ή στα έκτακτα περιστατικά, να κάνουν  υποχρεωτική τη διακομιδή τους σε μεγάλα νοσοκομεία άλλων πόλεων