slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Δύο νεκροί από μαχαιρώματα στις φυλακές Κορυδαλλού - 21 τραυματίες μετά από συμπλοκή Αλβανών και Αράβων με Πακιστανούς


- Δύο νεκροί και 21 τραυματίες από χτυπήματα με αυτοσχέδια μαχαίρια...
- Ανεπιβεβαίωτη πληροφορία κάνει λόγο και για τρίτο νεκρό - Στο σημείο έσπευσαν 10 ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες στο

Συνεργασία Ε.Κ.Α.Β, Ε.Ο.Δ και Πυροσβεστικής σε διακομιδή ζωής στην Πάρο (Βίντεο)


Με τη συνεργασία του Ε.Κ.Α.Β, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Κυκλάδων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 2 Απριλίου επείγουσα διακομιδή 75χρονης με πλοίο της γραμμής καθώς χρειαζόταν άμεση νοσοκομειακή περίθαλψη.
Η συνεργασία των μελών και των τριών υπηρεσιών της Πάρου, κρίθηκε αναγκαία καθώς η ασθενής έχρηζε ειδικής φροντίδας και μεταχείρισης προκειμένου να διακομισθεί και να

Aρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να μην αποκαθηλωθούν οι ιερές εικόνες από τα σχολεία



«Χάθηκαν οι αξίες και οι αρχές μας»

Να μην αποκαθηλωθούν οι ιερές εικόνες από τα σχολεία ζήτησε ο αρχιεπίσκοπος

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση από το Άργος ότι, δεν συμφωνεί με την «προοδευτική» αντίληψη της αποκαθήλωσης των ιερών εικόνων από τις σχολικές αίθουσες.
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που χοροστάτησε πολυαρχιερατικού συλλείτουργου, για τον πολιούχο και προστάτη του 'Αργους, Όσιο Πέτρο, επίσκοπο 'Αργους το θαυματουργό, στο κήρυγμά του, αφού αναφέρθηκε στην απομάκρυνση από τις σχολικές αίθουσες των φωτογραφιών με τους ήρωες της ελληνικής επανάστασης, από τους «προοδευτικούς» και τους «μοντέρνους», υπογράμμισε ότι, «υπάρχει σκέψη να κατέβει η εικόνα του Χριστού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί οι μουσουλμάνοι και οι άλλοι όταν μπαίνουν βλέπουν τον εσταυρωμένο. Που βρισκόμαστε ; και περιμένουμε λύση στο πρόβλημα; Όχι».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ «ΒΑΖΕΙ ΧΕΡΙ» ΣΤΟ ΑΚΑΓΕ


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την τροπολογία που βάζει χέρι στο ΑΚΑΓΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Με τροπολογία, η οποία συζητείται αύριο στη Βουλή και μάλιστα στο άσχετο Νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, η Κυβέρνηση «βάζει χέρι» στα αποθεματικά του λογαριασμού ΑΚΑΓΕ (Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών) με την αιτιολογία ότι θα καλύψει ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Η ενέργεια αυτή δημιουργεί μείζον θέμα, μιας και το ΑΚΑΓΕ που τροφοδοτείται και με εισφορές των συνταξιούχων, ιδρύθηκε και  προορίζεται για την χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων μετά το 2019 και την ομαλή συνταξιοδότηση των ερχόμενων γενεών.
Οι εισφορές των συνταξιούχων στο ΑΚΑΓΕ την περίοδο 2015-2018 είναι  κρίσιμες για τη στήριξη των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης από το 2019 οπότε και αυξάνονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι υποχρεώσεις των ταμείων.
Το ΑΚΑΓΕ εκφράζει δηλαδή την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συνταξιούχους των επόμενων ετών.
Τώρα η Κυβέρνηση ανίκανη και αδύναμη να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συστήματος υπονομεύει και το μέλλον του.
Που είναι αλήθεια οι εύκολες και ανέξοδες υποσχέσεις για τις 24 εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, για τις οποίες οι γνωστοί τηλεμαϊντανοί του Υπουργείου μας διαβεβαίωναν ότι σύντομα θα γίνουν πράξη; 
Το ΠΑΣΟΚ καλεί την Κυβέρνηση να αποσύρει τη σχετική διάταξη και να αναζητήσει τους σχετικούς πόρους από άλλες πηγές.

Βενιζέλος: Να ενημερώσει αμέσως τη Βουλή ο πρωθυπουργός


Σχόλιο του Ευ. Βενιζέλου για την πορεία της διαπραγμάτευσης


«Δυστυχώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύεται, όλον αυτό τον καιρό, με τους έξω, αλλά με τους μέσα, με τα στελέχη της και τους βουλευτές της» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προειδοποίησε «σε τρεις μήνες κινδυνεύουν να χαθούν, για τον ελληνικό λαό, θυσίες και επιτεύγματα πέντε ετών» και τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει την θεσμική υποχρέωση να ενημερώσει αμέσως τη Βουλή και -αν το κρίνει αναγκαίο- τους αρχηγούς των κομμάτων».


Ολόκληρη η δήλωση του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με την πορεία της διαπραγμάτευσης με την ΕΕ και το ΔΝΤ:

Ν. Μανιός: Πιστωτικό γεγονός σε 15 ημέρες αν δεν υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι


Σε ρόλο «λαγού»(;) ο Ν. Μανιός, προειδοποιήσεις για το ενδεχόμενο ατυχήματος από τον συντοπίτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Αν δεν υποχωρήσουν οι Ευρωπαίοι, σε 15 ημέρες θα έχουμε πιστωτικό γεγονός» προειδοποίησε την Κυριακή μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός.
Η βουλευτής του Ποταμιού, Χριστίνα Ταχιάου, σχολίασε: «Πάγωσα με το δεκαπενθήμερο για το πιστωτικό γεγονός του κ. Μανιού».
«Για την πληρωμή μισθών και συντάξεων και την πληρωμή δανειακών υποχρεώσεων μας λείπουν 2 δισεκ. ευρώ, ή θα βρεθούν από κάπου ή θα γίνει πιστωτικό γεγονός συμφωνώ με τον κ. Μανιό» δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΝΔ,  Άδωνις Γεωργιάδης.
«Αν οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί επικίνδυνα και η οικονομική και η γεωπολιτική αστάθεια διεθνώς» δηλώνει εν τω μεταξύ στην Αυγή της Κυριακής ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Με Γραβιέρα Νάξου το "Ελλάδα σ΄αγαπώ" (ΒΙΝΤΕΟ)


Έσκισε η Νάξος στο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής της Περιφέρειας

Προσθήκη λεζάντας
Το τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και η Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής βράβευσαν το Σάββατο, σε ειδική εκδήλωση -στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής- τους διακριθέντες στο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής «Ζωγραφίζω Το Νησί Μου».

Η Νάξος ήταν ένα από τα 18 νησιά της Περιφέρειας που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και κυριολεκτικά "έσκισε" με τις καλλιτεχνικές επιδώσεις των μαθητών των δημοτικών σχολείων του νησιού και κυρίως του δημοτικού σχολείου Φιλωτίου με την Ελένη Γρατσία να κατακτά την πρώτη θέση με τη ζωγραφιά της! Από τους 33 συνολικά επιτυχόντες στο διαγωνισμό τα 9 βραβεία ήρθαν στη Νάξο, πέντε εκ των οποίων στο Φιλώτι!
Στην εκδήλωση του Σαββάτου, βραβεύτηκαν οι μαθητές – δημιουργοί των 30 έργων που

Κυνίδαρος: Ανέβασαν κι εφέτος τα γαϊδούρια στις ταράτσες παρά τις καταγγελίες

Προσθήκη λεζάντας
Τα γαϊδούρια ανέβηκαν κι εφέτος στις ταράτσες στον Κυνίδαρο παρά την καταγγελία της Φιλοζωικής Νάξου, όπως μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής στο naxostimes.gr...

Το ανέβασμα των γαϊδάρων στις ταράτσες, είναι ένα "έθιμο" που κρατάει από τα πολύ παλιά χρόνια στα χωριά Κυνίδαρος και Εγκαρές Νάξου, όπου κάθε παραμονή Πρωτομαγιάς οι κάτοικοι ανεβάζουν τα γαϊδούρια του χωριού, δεμένα με σκοινιά, στις ταράτσες των σπιτιών και τα κατεβάζουν με τον ίδιο τρόπο την Πρωτομαγιά...

Προβολή ταινίας από τη Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕστο Φιλώτι Νάξου.

Προσθήκη λεζάντας


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την πρωτομαγιά η Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ σας καλεί στην προβολή της ταινίας «το Αλάτι της γης» το Σάββατο 9 Μάη στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλωτίου, στο Φιλώτι Νάξου.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

εφημεριδεεεεεεεεεεεεεςςςςςςςςςςςςςςςςςς



Διαβάστε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων.