slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οι Ελληνικές προτάσεις προς την Τρόικα, που διαλύουν κάθε έννοια επιχειρηματικότητας

 
Τον κατάλογο των  Ελληνικών προτάσεων, που αποτελούσαν τα “ισοδύναμα” (υποτίθεται) μέτρα για την μη υιοθέτηση των “σκληρών” προτάσεων της Τρόικα διέρρευσε η Ελληνική κυβέρνηση.

Το πλέον εξοργιστικό είναι πως ως βασικό “ισοδύναμο” μέτρο της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου είναι η αύξηση της φορολογίας ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων και νέα εξοργιστικά χαράτσια στην ελεύθερη οικονομία.

Για να μπορεί ανενόχλητη η κυβέρνηση Τσίπρα Καμμένου – μου μισεί κάθε έννοια επιχειρηματικότητας– να συντηρεί τον στρατό των αργόσχολων του Δημόσιου Τομέα, της ΕΡΤ και των λοιπών ευαγών ιδρυμάτων της εκλογικής τους πελατείας.
Τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση
Ακολουθούν τα μέτρα και τα έσοδα που θα προκύψουν σύμφωνα με τον πίνακα που παρουσίασε η ελληνική πλευρά.
Συγκεκριμένα τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για να καλυφθεί το κενό αυτό :

Ψευτοδιλήμματα και Αλήθειες!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
Τα τελευταία 5 χρόνια πέρα από την οικονομική αφαίμαξη βιώνουμε και μια επικοινωνιακή τρομοκρατία από τους γνωστούς "Νταβατζήδες" της Ενημέρωσης οι οποίοι όπως όλοι γνωρίζουμε (τα τελευταία 30 χρόνια) ανέβαζαν και κατέβαζαν πέρα από μεμονωμένα πρόσωπα ακόμα και κυβερνήσεις!
Χρησιμοποιώντας τις...

Κουτσούμπας: Φανερή η προεκλογική εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον λαό


«Σήμερα διαλύονται οι αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή διαπραγμάτευση εντός των τειχών της ΕΕ και του κεφαλαίου» τονίζει σε δήλωσή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας για τις διαπραγματεύσεις.

Και συνεχίζει: «Σήμερα γίνεται πιο φανερή η προεκλογική εξαπάτηση του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ελληνικό λαό, όταν υποσχόταν ότι μπορεί να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά για τα

Νέες «ρουκέτες» Μητρόπουλου: «Κάναμε λάθη στις διαπραγματεύσεις, σε υπογραφές και σε κείμενα»


Δημοψήφισμα ή εκλογές μετά τη διακοπή των διαπραγματεύσεων ζήτησε ο Αλέξης Μητρόπουλος σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας λίγες ώρες μετά τις δραματικές εξελίξεις στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ υπεύθυνοι για την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων είναι οι δανειστές τους οποίους κατηγόρησε ότι «τορπιλίζουν τη συμφωνία».
«Με την έπαρση ότι σε έχουν δανείσει δύο...

Πως ψήφισαν οι Κυκλάδες για το νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ


Η Φώφη Γεννηματά είναι η νικήτρια στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατικής Παράταξης και στις Κυκλάδες.

Η κα Γεννηματά στο Νομό Κυκλάδων έλαβε το 56.71% των ψηφισάντων, ακολούθησε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 22.92% και μετά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος έλαβε 20,14%.  Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά νησί το οποίο  είχε ορισθεί ως εκλογικό κέντρο.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Σύρος
Νάξος
Θήρα
Τήνος
Μύκονος
Συγκεντρωτικά
Ψήφισαν
102
136
92
47
58
435
Γεννηματά Φώφη
64
97
38
31
15
245 (56.71%)
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
23
20
14
7
23
87 (20.14%)
Λοβέρδος Ανδρέας
13
18
40
8
20
99 (22.92%)
Άκυρα
0
0
0
0
0
0
Λευκά
1
1
0
1
0
3

Με μπαράζ υπουργικών αποφάσεων Ξαναπροσλαμβάνουν 6.500 «δικά τους παιδιά»


Σε περίοδο περικοπών μισθών, φουλ ανεργίας - χρεοκοπίας η κυβέρνηση αποφάσισε, με την ενεργοποίηση του νόμου Κατρούγκαλου, να προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις - Το κόστος θα υπερβεί τα 19 εκατ. ευρώ το χρόνοΕπανασυστήνει το κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που στην πιο κρίσιμη στιγμή των διαπραγματεύσεων διαβεβαιώνει τους εταίρους μας ότι δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες και κυρίως όταν το ταμείο του κράτους είναι άδειο και οι πολίτες υποφέρουν από τη σκληρή λιτότητα.
Με ένα μπαράζ υπουργικών αποφάσεων μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες, επιστρέφουν στο....

5η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά - Η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του κόμματος


Νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξελέγη από τον πρώτο γύρο η κ. Φώφη Γεννηματά μετά τις εσωκομματικές εκλογές όπου υπολογίζεται πως ψήφισαν περίπου 65.000 μέλη του κόμματος και η οποία συγκέντρωσε περί το 53% των ψηφισάντων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατικής Παράταξης.

Είναι η πέμπτη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η πρώτη γυναίκα, μετά τους Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Την κυρία Γεννηματά συνεχάρησαν τηλεφωνικώς τόσο ο απελθών πρόεδρος Ευ. Βενιζέλος όσο και οι συνυποψήφιοί της Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος.
Στις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χ. Τρικούπη, η Φώφη Γεννηματά θα συναντηθεί με τον Βαγγέλη Βενιζέλο, ενώ παρόντες θα είναι και οι κ.κ. Λοβέρδος και Κωνσταντινόπουλος.

Η ίδια προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση:
Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή.