slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ το Σύνταγμα- Σοβαρά επεισόδια με μολότοφ- Εικόνες ΝΤΡΟΠΗΣ κάνουν το γύρο του κόσμου



Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το Σύνταγμα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα,...
την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη συγκέντρωση κατά της επικύρωσης της συμφωνίας, λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης. Την ίδια στιγμή μέσα στη Βουλή κορώνα-γράμματα παιζόταν το

Γεννημάτα:Η θετική ψήφος μας σήμερα δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα


Δεν σας δίνουμε λευκή επιταγή, συγχωροχάρτι. Δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Θα μας βρείτε αρωγούς σε ό,τι αφορά τα συμφέροντα της χώρας Θα μας βρείτε ενεργά απέναντι σε παλαιοκομματικές διχαστικές αντιλήψεις. Η χώρα χρειάζεται μια εθνική γραμμή για τη βιώσιμη λύση

Η θετική ψήφος μας σήμερα δεν είναι ψήφος εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, αλλά ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα, είπε στην ομιλία της κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πολυνομοσχεδίου η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά λέγοντας παράλληλ ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να δώσει τέλος στο θλιβερό "κυνήγι μαγισσών".
"Αυτή την ώρα που ολόκληρος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα θεωρώ ότι ο Πρωθυπουργός έπρεπε να είναι εδώ.  Είναι θεσμικό ατόπημα σε αυτό το μείζον ζήτημα που αφορά το μέλλον της χώρας ο Πρωθυπουργός o οποίος διαπραγματεύτηκε, συμφώνησε και έβαλε την υπογραφή του να μην ενημερώνει υπεύθυνα τον ελληνικό Λαό", υπογράμμισε.
"Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αναγνωρίσει την καθοριστική συμβολή των πολιτικών δυνάμεων, των 251 βουλευτών.  Οφείλει ν αναγνωρίσει την υποστήριξη των σοσιαλιστών ηγετών που ακύρωσαν σχέδια νεοφιλελεύθερων και εθνικιστικών δυνάμεων. Το ΠΑΣΟΚ πήρε εγκαίρως πρωτοβουλίες. Ενώσαμε τη φωνή μας μαζί τους και είμαι περήφανη την πολύτιμη στήριξη τους για τη χώρα" ανέφερε. 

Τσίπρας προς τον Παυλόπουλο : Μην φύγεις απο το γραφείο σου το βράδυ


Ο πρωθυπουργός πήρε τηλέφωνο τον προεδρο δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και του ζητησε να μην φύγει απο το προεδρικό Μέγαρο αν δεν ολοκληρωθεί η ολομέλεια της βουλής.Πληροφοριες αναφέρουν πως ο κ.Τσίπρας αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλια αμεσως μετα την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη συμφωνία και αναλόγως θα πράξει στην περίπτωση που εχει διαρροές απο κυβερνητικούς βουλευτες.

Σκληρή κριτική Φώφης Γεννηματά στον πρωθυπουργό

Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι και εθνικο-λαϊκιστικοί κύκλοι της Ευρώπης πάντα υπάρχουν και εκμεταλλεύονται κάθε φορά τα λάθη, τις αντιφάσεις και τις αδυναμίες των Κυβερνήσεων της Ελλάδας


Ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας στη βουλή η κ. Φώφη Γεννηματά επιτίθεται στον πρωθυπουργό Αλ Τσίπρα μέσα απο οκτω σημεία παρέμβασης. Η ίδια αναφέρει:  1. Ο κ. Τσίπρας στην χθεσινοβραδυνή του συνέντευξη ήταν αποκαλυπτικός γιατί ομολόγησε τα καθοριστικά λάθη μιας τυφλής σύγκρουσης που έφερε τη χώρα μπροστά στην άβυσσο του Grexit, μπροστά στην άτακτη χρεοκοπία, μπροστά σε μια καταστροφή. Όμως προκαλεί θλίψη και τεράστια ερωτηματικά γιατί ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με την ομολογία του, συνειδητοποίησε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, μόλις τις τελευταίες εβδομάδες, την εθνική οικονομική και κοινωνική καταστροφή που θα υποστεί ο λαός και η χώρα από μια επιστροφή στη Δραχμή.

Ως νέος Σημίτης ο Δραγασάκης Ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη διαμεσολάβησή τους

Προσθήκη λεζάντας
 Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στη συμφωνία τόνισε πως οι Ευρωπαίοι θέλησαν να εμφανίσουν την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση και πως πέρασαν από το πεδίο των επιχειρημάτων σε εκείνο του εκβιασμού, ενώ ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη διαμεσολάβησή τους.

Συγκεκριμένα ο κ.Δραγασάκης τόνισε πως

Είδαμε το χάρο με τα μάτια μας αλλά εμείς το χαβά μας…

Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου
 Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, φτωχοποιημένοι, εξαθλιωμένοι, να ξενυχτάμε μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες μας για μια θετική είδηση σχετική με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Και μετά από έξι μήνες παλινωδιών, αυτοδιαψεύσεων, δημιουργικών ασαφειών και κραυγαλέων αντιφάσεων, φάνηκε μια αχτίδα ελπίδας και σωτηρίας για τη χώρα. Μια συμφωνία, χειρότερη από ότι είχαμε φανταστεί αλλά σαφώς καλύτερη από ένα επονείδιστο grexit.
 Και πριν καλά – καλά υπογραφεί η συμφωνία, άρχισαν τα όργανα της αντίδρασης. Και πιο

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ στηρίξει τη συμφωνία


Ο βουλευτής αν και χαρακτηρίζει τη συμφωνία πολύ κακή και πραξικοπηματικού χαρακτήρα, σημειώνει ότι είναι πολύ σημαντικό να διαφυλαχθεί η ενότητα του κόμματος και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

«Η κατάσταση μετά την σύνοδο κορυφής της Κυριακής είναι ιδιαιτέρως δύσκολη και κρίσιμη. Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αντιλήφθηκαν μόνο ελαφρώς την πολιτική της Γερμανίας», δήλωσε ειδικότερα ο κ. Μανιός και πρόσθεσε:

VIDEO: Με λαμπρότητα γιόρτασε η Νάξος τον Άγιο Νικόδημο (φώτος)

 
Με λαμπρότητα γιορτάστηκε κι εφέτος στη Νάξο η εορτή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη την Τρίτη 14 Ιουλίου...

Σημαντικός αριθμός ιερέων από διάφορες Μητροπόλεις της Ελλάδας έδωσαν το παρών και εφέτος στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, προσδίδοντας μεγαλοπρέπεια στην καλοκαιρινή γιορτή του νησιού.

Δήλωση Χατζημάρκου για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές


Σε δήλωση, ενόψει της αυριανής εισαγωγής των μέτρων της συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών στη Βουλή - κατά τις πληροφορίες - σε ένα νομοσχέδιο και ένα άρθρο, προέβη σήμερα ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη σε Σύρο και Ρόδο.
Ο κ. Χατζημάρκος επιτέθηκε σε κυβερνητικά στελέχη που τάχθηκαν ανοιχτά ενάντια της νησιωτικότητας και άφησε αιχμές για όσους κορόιδεψαν με ψέματα τον λαό, προκειμένου να υφαρπάξουν την αρνητική του ψήφο στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Ταυτόχρονα, διεμήνυσε ότι

ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Χθες  14 Ιουλίου 2015 ο Τσίπρας έδωσε συνέντευξη στο ασφαλές περιβάλλον της ΣΥΡΙΖΑ TV.
Θα σταθώ σε μερικά  σημεία της συνέντευξής του.

ΣΗΜΕΙΟ ΠΡΩΤΟ: Σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξουν οι Τράπεζες ο πρωθυπουργός απάντησε:

Οργή Χατζηνικολάου για τις καταγγελίες Καμμένου! "Έρχονται αγωγές..."


Κατηγορηματικά διαψεύδει ο Νίκος Χατζηνικολάου τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου με δήλωση που εξέδωσε.

Ο γνωστός δημοσιογράφος επισημαίνει ότι... "προσωπικά δεν έχω πάρει ποτέ ούτε ένα ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ". Και συνεχίζει με μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση : όσα αναφέρονται είναι διαφήμιση δυο ετών σε εταιρείες ΜΜΕ στα οποία είμαι μέτοχος", ενώ ο Νίκος Χατζηνικολάου καταλήγει: "έρχονται αγωγές".
Διαψεύδει η ΕΣΗΕΑ τις καταγγελίες Καμμένου για χρηματισμό
Ανακοίνωση για τις καταγγελίες Καμμένου, περί χρηματικών ποσών τα οποία διατέθηκαν σε

Γ. Βλασερός: Ο λαός πρέπει να σταθεί όρθιος και η νεολαία να μπει στον αγώνα

 
Σε μήνυμά του για τη νέα δανειακή σύμβαση, ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βλασερός, επισημαίνει, ότι σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει ο λαός να σταθεί όρθιος, παρότι ταπεινωμένος, οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συστρατευθούν και, τέλος, η νεολαία να παύσει να είναι οργισμένος θεατής και να μπει στον αγώνα με στόχο το καλύτερο αύριο.
Ολόκληρο το μήνυμα του Γιάννη Βλασερού:

Απίστευτη δήλωση εν ενεργεία υπουργού στη συνεδρίαση της Αριστερής Πλατφόρμας Λαφαζάνης: Να «αρπάξουμε» 22 δισ. από την ΤτΕ μέχρι να βγάλουμε νόμισμα


Δεν θα υπερψηφίσουν τα μέτρα και δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα -Αναφέρουν ότι αυτοί είναι το ΣΥΡΙΖΑ και διαψεύδουν τα σενάρια για διάσπαση του κόμματος Την πρότασή του για Εθνικό νόμισμα παρουσίασε μιλώντας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας σε μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Ανεβαίνοντας στο βήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, παρουσίασε την πρότασή του για την επόμενη ημέρα.
«Ο οδικός μας χάρτης είναι να πάμε σε εθνικό νόμισμα, αυτό θα έπρεπε να το έχουμε κάνει ήδη, ή

ΕΡΩΤΗΣΗ στον Π.ΚΑΜΜΕΝΟ ...τα 85000 της λιστας του ΚΕΕΛΠΝΟ ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ο βουλευτης σου ΕΙΝΑΙ....???Για πες μας ΤΩΡΑ!!!