slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδηλώσεις στο Σαγκρί Νάξου για τον επαναπατρισμό της Ιεράς Λειψανοθήκης της Μονής Αγίου Ελευθερίου



Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο στο Σαγκρί Νάξου για τον επαναπατρισμό της Ιεράς Λειψανοθήκης της Μονής Αγίου Ελευθερίου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το Σάββατο με την υποδοχή της Λειψανοθήκης και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με τη μεταφορά των λειψάνων στον Άγιο Ελευθέριο Σαγκρίου. Όπως ανακοίνωσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης όσων επιθυμούν να μετέχουν στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα πραγματοποιήσει ειδικά δρομολόγια.

Αναλυτικότερα ο δήμος αναφέρει:

Ιδιαίτερα αποτελεσματική η προβολή του Νοτίου Αιγαίου στην WTM London


Ιδιαίτερα αποτελεσματική αποδεικνύεται η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “WTM LONDON” το διάστημα 2 έως 5 Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει η διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας, η στρατηγική προβολής που ακολουθήθηκε ήταν πρωτοποριακή και στοχευμένη, ενώ αφήνει πίσω πολλά βήματα τον διεθνή ανταγωνισμό και ανοίγει παράλληλα νέες προοπτικές για την τουριστική ανάπτυξη στα νησιά μας.

Ουσιαστικά παίρνει πλέον σάρκα και οστά ο στόχος της Διεύθυνσης Τουρισμού της ΠΝΑΙ για την ανάδειξη της δυναμικής και της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου μέσα από τη συνεργασία με

Μάκης Μαυρογιάννης : η μάχη μας με την αφίσα στις κολόνες στα δένδρα και σε άλλους κοινοχρήστους χώρους της πόλης μας έχει αρχίσει..

Στην  σελίδα της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Νάξου στο facebook.com, ο πρόεδρος της Μάκης Μαυρογιάννης προχώρησε στην ακόλουθη ανάρτηση: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η μάχη μας με την αφίσα στις κολόνες στα δένδρα και σε άλλους κοινοχρήστους χώρους της πόλης μας έχει αρχίσει..Έχουν ήδη ενημερωθεί εγγράφως τα τυπογραφεία της πόλης να

Απίστευτη τούμπα του Λευτέρη Ελευθερίου από την πολυθρόνα στο Πρωινό ΣΟΥΚΟΥ!

Έπεσε με το κεφάλι! Κόκκαλο
Μουτσινάς - Μπεκατώρου!
Ήταν ποτέ δυνατό μια επίσκεψη του Λευτέρη Ελευθερίου στην εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου και του Νίκου Μουτσινά να μην είχε ...απώλειες; Με το καλημέρα σας ο ηθοποιός έδειξε τις διαθέσεις του, αλλά αυτό που συνέβη δευτερόλεπτα αφού κάθισε στην πολυθρόνα του καλεσμένου, δεν το περίμενε κανείς.
Τραμπα-τραμπαλιζομαι, πέφτω κι ευτυχώς δεν τσακιζομαι... τραγούδησε ο ηθοποιός που με μια ξαφνική κίνηση βρέθηκε ανάποδα με το κεφάλι στο πάτωμα και την πολυθρόνα ντελαπαρισμένη! Ο Νίκος και η Μαρία δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που είχε συμβεί!Δείτε τι ακριβώς έγινε:

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ 24ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ – «Αθώος αυτός που συνέλαβαν για την επίθεση στον Κουμουτσάκο», υποστηρίζουν – Στον εισαγγελέα αυτή την ώρα ο νεαρός – Έρευνες και για άλλους τέσσερις δράστες


Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε πριν από λίγο ο 24χρονος ο οποίος συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου στο Σύνταγμα, ενώ θέμα χρόνου είναι ο εντοπισμός άλλων τεσσάρων ατόμων (τριών ανδρών και μιας γυναίκας) που φέρονται να συμμετείχαν στο άγριο επεισόδιο.
Ο 24χρονος που συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα στα χέρια από την Αστυνομία, λίγο πριν τη λήξη του αυτοφώρου, όπως φαίνεται και στα επίμαχα βίντεο, είναι ο άνθρωπος που πλησιάζει τον κ. Κουμουτσάκο με «κεφαλοκλείδωμα» και το έκανε όπως είπε «για να τον προστατεύσει» από το

Διατήτηρη του ΕΤΕΑ με μειώσεις συντάξεων και αύξηση εισφορών


ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
Μεσοσταθμικές μειώσεις στις υψηλές επικουρικές συντάξεις έως 6%, αύξηση των εισφορών κατά 0,5% για τους εργοδότες και 0,5% για τους εργαζόμενους, καθώς και άμεση εφαρμογή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών, που θα οδηγήσει σε νέες σημαντικές περικοπές στο σύνολο των καταβαλλόμενων παροχών του ταμείου, εξετάζουν στο υπουργείο Εργασίας, με στόχο τη διατήρηση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) ως αυτόνομο επικουρικό ταμείο, ενιαίο για όλους τους

Ολοι θα πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας - Μείωση στο επίδομα θέρμανσης


Ανατροπές στα τέλη κυκλοφορίας έρχονται με το σχέδιο που προωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, καθώς όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να καταβάλουν τέλη ενώ θα υπάρξουν και μειώσεις στο επίδομα θέρμανσης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα εκδοθούν δύο υπουργικές αποφάσεις που αφορούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας και το επίδομα θέρμανσης. Σχετικά με τα τέλη, τα οποία πρέπει να καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους, το σχέδιο προβλέπει την ένταξη των οχημάτων που αποκτήθηκαν από το 2010 και μετά στο καθεστώς των τελών κυκλοφορίας. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 100.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, που απαλλάσσονταν μέχρι σήμερα, θα πληρώσουν τέλη.

Επί της ουσίας, όλοι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών θα πληρώσουν φέτος τέλη κυκλοφορίας. Ειδικότερα, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει:

Σε άνοδο ο στίβος, πρώτος ο Πανναξιακός


Γράφτηκε από τον ΝΙΚΟΔΗΜΟ ΛΙΑΝΟ
Πέρυσι, για πρώτη φορά στα χρονικά ο στίβος των Κυκλάδων ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της αξιολόγησης και βρέθηκε στην 21η θέση ανάμεσα σε όλες τις ΕΑΣ της χώρας, αφήνοντας πίσω της Περιφέρειες όπως η Ανατολική Στερεά, η Χίος- Σάμος, η Λέσβος, η Ανατολική Πελοπόννησος και η Καβάλα.
Σε επίπεδο σωματείων, ο Πανναξιακός βρέθηκε στην 76η θέση με 1.562 βαθμούς, ο ΑΟ Μυκόνου στην 90η (1.313), ο Ναξιακός 2003 στην 150η (567), ο Παμμηλιακός στην 226η (101), ο Ζεύς Φιλωτίου στην 232η (82) και ο

ΠΑΣ Νάξου: Παρουσίαση παικτών-προπονητή | συν. τύπου [vid]


Γράφτηκε από τον Σπύρος Μάκαρης
Ούτε ένα, ούτε δύο... αλλά μία 11αδα ποδοσφαιριστές που ήρθαν να ενισχύσουν το ανδρικό τμήμα του συλλόγου παρουσίασε χθες ο ΠΑΣ Ναξου στα νέα γραφεία του συλλόγου που στεγάζονται στο ΔΑΚ Νάξου.
Ο Γενικός αρχηγός της ομάδας Σταύρος Τερζίδης, παρουσία της διοίκησης, ανέλαβε την παρουσίαση των παικτών, όπως του νέου προπονητή του ανδρικού τμήματος Μανόλη Σέργη, ενώ στην συνέντευξη τύπου ο κ. Τερζίδης μίλησε για τους στόχους της ομάδας και την