slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Πάλι μας ταΐζουν σανό με την γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή!

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr
 
Στην χώρα μας εδώ και χρόνια όποτε οι κυβερνήσεις βιώνουν την λαϊκή δυσαρέσκεια, η Παιδεία επιλέγεται και παίζει σαν θέμα πρώτης γραμμής στην επικαιρότητα.
Μεγαλεπήβολα σχέδια για ριζικές αλλαγές, που περιέργως περιλαμβάνουν πάντα την υπόσχεση για .... πιο εύκολη πρόσβαση των μαθητών στα Ανώτατα Ιδρύματα!!!
Βαρεθήκαμε πλέον αυτή την κοροϊδία γιατί αν πραγματικά είχαν σκοπό και στόχο την αναβάθμιση της θα μπορούσαν εδώ και χρόνια με διακομματική συμφωνία να έχουν πάρει σοβαρές αποφάσεις οι οποίες θα ήταν υπεράνω των κομματικών κυβερνήσεων!!!
Δυστυχώς όμως η βασική τριάδα που αποτελεί τα θεμέλια μιας χώρας δηλ. η Παιδεία, η Άμυνα και η Οικονομία ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν με την πρέπουσα σοβαρότητα.
Αντιθέτως είδαμε να γίνονται πεδία αντιπαραθέσεων στα οποία τα μεγάλα συμφέροντα είχαν πάντα τον πρώτο λόγο!!!
Θέλοντας λοιπόν και τώρα οι κυβερνώντες να αλλάξουν την ατζέντα της επικαιρότητας για να μας αποπροσανατολίσουν (μιας και την προηγούμενη ημέρα ξεπούλησαν την ΔΕΗ την ΕΥΔΑΠ κ.α) επανέφεραν για πολλοστή φορά το θέμα της Παιδείας το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι δεν αντέχει πλέον άλλους ερασιτεχνισμούς μια και τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο!!! 
Η ελπίδα μας για την συνέχεια της ύπαρξης μας πρέπει να περιλαμβάνει μια μεγάλη ανατροπή σε όλο το οικοδόμημα της με σκοπό σε λίγα χρόνια να έρθει μία άλλη γενιά που δεν θα έχει τα κουσούρια και τις αγκυλώσεις της δικής μας!
Κύριοι της κυβέρνησης αν θέλετε να αλλάξετε την επικαιρότητα πείτε μας ας πούμε ότι ... ο κ. Καλογρίτσας τώρα που έχασε την τηλεοπτική άδεια για να ζήσει θα γίνει γιδοβοσκός στις εκτάσεις του φίλου του Καραμπάτσου στην Ιθάκη ή ότι ο κ. Καμμένος στα πλαίσια της οικονομικής στενότητας και τον περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις θα πάψει τις μετακινήσει στις μονάδες με τα ελικόπτερα και θα περιφέρεται με ένα γαϊδούρι ή μάλλον με μία γκαμήλα (διπλοκάμπουρη) για να .... αντέχει το βάρος της υποκρισίας όλων σας!!!
Άι σιχτίρ πια!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: