slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προσωπικές ευθύνες

 
του Γιώργου Βακόνδιου*
Πριν από λίγες μέρες ήταν η πρώτη επέτειος από τις εκλογές μέσω των οποίων (επανα)κατέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά....
Η επέτειος αυτή ολοκληρώθηκε με την ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων του σχετικού νόμου για τα 15 προαπαιτούμενα, μέσω του οποίου ολοκληρώθηκε η δημιουργία του «υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων».

Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ολοκλήρωσε την υπαγωγή σε καθεστώς εποπτείας από τους εταίρους-δανειστές της Ελλάδας, το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της Ελληνικής Δημοκρατίας για τα επόμενα 99 χρόνια.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος της καταστροφής που έχει επιφέρει στη χώρα ο κ.Τσίπρας θα πρέπει να θυμηθούμε ότι μετά την πτώχευση επί Καποδίστρια, συνεστήθη το 1898 ο «Διεθνής Οικονομικός Έλεγχος» που διήρκησε 80 χρόνια (ο Τσίπρας σπάει όλα τα ρεκόρ) και που προς εξυπηρέτηση των οφειλόμενων στους δανειστές αποδόθηκαν οι εισπραττόμενοι φόροι από μία μικρή ομάδα προϊόντων όπως αλάτι, τράπουλες, σπίρτα, φωτιστικό πετρέλαιο, σμύριδα, κλπ.

Στις ημέρες μας ο κ.Τσίπρας παραδίδει προς πώληση το σύνολο της κρατικής περιουσίας συμπεριλαμβανομένων ΔΕΚΟ, μετοχές, ακίνητα, υποδομές και ότι άλλο ανήκει στον Έλληνα φορολογούμενο.

Η κυβέρνηση για να κρατήσει ένα φύλλο συκής υποστηρίζει ότι πρόκειται για αξιοποίηση και όχι ρευστοποίηση.

Δυστυχώς την διαψεύδουν τα κείμενα που υπέγραψε και οι πράξεις της.

Πιο συγκεκριμένα ανεξάρτητα του τι λέει, το περασμένο καλοκαίρι μετά την «εξαντλητική δεκαεπτάωρη διαπραγμάτευση» ο κος Τσίπρας υπέγραψε κάτω από τη λέξη «ρευστοποίηση». Και για να ρευστοποιηθεί κάτι πρέπει να πουληθεί.

Εξάλλου πρόσφατα «αξιοποίησαν» την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Δηλαδή την πούλησαν για τα μισά λεφτά από όσα πήρε πρόσφατα νεαρός Έλληνας αθλητής του μπάσκετ για συμβόλαιο τριών χρόνων!

Μπροστά σε αυτό το γεγονός, το να θυμίσουμε σήμερα στον κόσμο τι έλεγε ο Τσίπρας για ΕΝΦΙΑ, μισθούς, συντάξεις, ΦΠΑ, μνημόνια και κάθε άλλη φαιδρή εξαγγελία έχει μικρή σημασία.

Οι λογαριασμοί, τα σημειώματα της εφορίας και τα ΑΤΜ των τραπεζών μας υπενθυμίζουν καθημερινά την τραγικότητα αυτής της κυβέρνησης.

Μιας κυβέρνησης η οποία στηρίζεται σε 153 βουλευτές.

Δηλαδή ο νομός Κυκλάδων δια των τριών εκπροσώπων του κράτα στην εξουσία αυτή την Κυβέρνηση.

Καλοπροαίρετα θα μπορούσαμε να δεχθούμε ότι κάποιοι είχαν αυταπάτες. Όμως από το καλοκαίρι του 2015 και μετά το δημοψήφισμα της απάτης, κανείς δεν μπορεί να έχει τέτοιες δικαιολογίες.

Θυμάμαι κυβερνητικό βουλευτή να συμμετέχει σε διαδήλωση υπέρ του ΟΧΙ στην παραλία της Σύρου.

Ζητούσε από τους πολίτες να απορρίψουν την τότε προσφερόμενη συμφωνία από τον Γιούνκερ (που ήταν το αποτέλεσμα της Βαρουφακιάδας).

Είπε σε κανέναν τότε ότι πρόκειται να ψηφίσει όλα αυτά τα μέτρα που ακολούθησαν και τα οποία θίγουν περισσότερο από όλους τους νησιώτες;

Ανέφερε ποτέ την πρόθεσή του να ψηφίσει την υπαγωγή σε ξένο έλεγχο προς ρευστοποίηση του συνόλου της περιουσίας του Ελληνικού λαού;

Δέχομαι επίσης καλοπροαίρετα ότι κάποιοι δεν είχαν τις απαραίτητες γνώσεις για να κρίνουν τότε τις αερολογίες, τις φρούδες υποσχέσεις και τις γελοίες εξαγγελίες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα όμως δεν μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν το σύνολο των ψεμάτων της ηγεσίας τους, την βουλιμική αγκίστρωση στην καρέκλα της εξουσίας, την προσπάθεια εγκαθίδρυσης ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος και την καταστροφή που προκαλούν στο σύνολο της Ελλάδας, αλλά κυρίως την υποβάθμιση του τρόπου ζωής και την εξάλειψη κάθε ελπίδας για το μέλλον των Ελλήνων πολιτών.

Οι τρεις εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν συλλογική και προσωπική ευθύνη (όπως ο κάθε ένας από τους 153) που υπάρχει αυτή η Κυβέρνηση για να καταστρέψει την Ελλάδα.

Βεβαίως ο ένας δεν πρόκειται να διαβάσει αυτό το κείμενο. Το πιθανότερο είναι να απασχοληθεί για να διαβάσει το βιβλίο του Κουφοντίνα.

Ο δεύτερος πρόσφατα μας είπε ορθά κοφτά ότι κατέλαβαν την εξουσία γιατί ήταν στον αφρό του κύματος. Επίσης μας δήλωσε ότι ψηφίζει τα μέτρα για να μην κάνει το χατίρι της Ν.Δ.

Τέτοιες δηλώσεις που να δείχνουν τη βουλιμία για την καρέκλα δεν πρέπει να έχει κάνει ούτε ο Τσίπρας.

Ο τρίτος όμως; Τι ανάγκη έχει να συμβάλει σε αυτό το έγκλημα;

Είναι επιστήμονας και έχει επάγγελμα (συνδυασμός σχεδόν απαγορευτικός για τους συντρόφους του), είναι αξιοπρεπής και κυρίως καλών προθέσεων.

Μήπως θα έπρεπε να σκεφθεί να κάνει το πρώτο βήμα για την απελευθέρωση της χώρας;

Διότι εάν πιστεύει ότι υπάρχει ένας τρόπος να μείνει (λέμε τώρα…) ένα «αριστερό αποτύπωμα» στην ελληνική κοινωνία, θα ήθελα να θυμίσω ότι η ΑΥΓΗ, προ ολίγου καιρού, στα πλαίσια μιας μεγαλειώδους κωλοτούμπας έγραψε:

«Το αριστερό αποτύπωμα της κυβέρνησης θα αφορά τρία θέματα:

α. Την απλή αναλογική
β. Τις τηλεοπτικές άδειες
γ. Το μάθημα των θρησκευτικών»

Και στα τρία είδαμε τα αποτελέσματα.

* Ο Γιώργος Βακόνδιος είναι πολιτευτής της ΝΔ στις Κυκλάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια: