slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ευχαριστήρια Επιστολή της εκπαιδευτικής κοινότητας του ΓΕ.Λ. Νάξου Δήμο


Ο Διευθυντής, ο σύλλογος καθηγητών, το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  και το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του ΓΕ.Λ. Νάξου ευχαριστούν θερμά:

Απάντηση του Φ. Ζαννετίδη στον Ν. Σαντορινιό: «Την ώρα της μάχης δεν πρέπει να υπάρχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ μας»


 Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φ. Ζαννετίδη σε Δελτίο Τύπου του βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ν. Σαντορινιού, σχετικά με τις κατανομές του ΠΑΑ:

"Την ώρα της μάχης για την διεκδίκηση πόρων δεν πρέπει να υπάρχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ μας. Κρίνεται θετικό, μεταξύ άλλων, το ότι και ο κ. Σαντορινιός ασχολήθηκε για το εν λόγω θέμα.

Ο Γ. Χατζημάρκος εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ στην Εθνική Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας


Να επανεξεταστεί η πρόταση κατανομής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητά από το Υπουργείο η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος
Την ανάγκη επανεξέτασης της κατανομής των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ 2014 – 2020) στις Περιφέρειες, επισήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος έθεσε το ζήτημα στην σημερινή συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, στην Αθήνα, μετά

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ



Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μετά από πρόταση του μπλόκου της Νίκαιας, συγκαλεί πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων, την Κυριακή 21 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, στη Νίκαια της Λάρισας, (αίθουσα Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου).

ΚΑΛΟΥΜΕ 

Αποκατάσταση ΧΑΔΑ: στο φουλ οι μηχανές

Η μεγαλύτερη χωματερή της Νάξου έχει πάρει πλέον οριστικά το δρόμο της αποκατάστασης, καθώς έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αναδιευθέτησης του απορριμματικού ανάγλυφου. Η τοποθέτηση της ειδικής μεμβράνης είναι γεγονός στον πυθμένα της εκσκαφής ως τμήμα των στεγανωτικών στρώσεων του ΧΑΔΑ. Και πλέον έχουμε περάσει στο δεύτερο στάδιο που δεν είναι άλλο από τη μεταφορά των απορριμμάτων που....

Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου η 2η συνάντηση και διαδρομή της ομάδας εθελοντών για μονοπάτια της Νάξου


Η 2η Συνάντηση και διαδρομή της ομάδας εθελοντών για τη συντήρηση των μονοπατιών (επιλεγμένων Διαδρομών Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος) στη Νάξο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου...

Ομιλία του Νίκου Μανιού στη Διάσκεψη Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2016


Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Μανιός, συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Κοινοβουλευτικής Εβδομάδας που διεξήχθη στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ενότητα με θέμα «Ένας Ευρωπαϊκός Πυλώνας για τα Κοινωνικά Δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των μηχανισμών καθορισμού μισθών».
Στην εισήγησή του σημείωσε ότι στο γενικότερο πλαίσιο της Οικονομικής Διακυβέρνησης και

Νίκος Συρμαλένιος: Προτείνει ενοποίηση των περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και για τον ΦΠΑ στα νησιά απλός συνηγορεί

Την πρόταση για ενοποίηση των δύο Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου σε μια ενιαία Περιφέρεια, με αυξημένη ισχύ και διευρυμένες αρμοδιότητες, ένα είδος «επιτελικής κυβέρνησης» για όλο το Αρχιπέλαγος, που θα χαράσσει στις γενικές της γραμμές τους άξονες των πολιτικών στα θέματα ανάπτυξης, ακτοπλοΐας, υγείας, παιδείας κ.ά., κατέθεσε στην Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος.

Συνάντηση Μανώλη Κεφαλογιάννη με το προεδρείο του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες» στο οποίο ανήκει και ο Δήμος Χερσονήσου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με το προεδρείο του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες» στο οποίο ανήκει και ο Δήμος Χερσονήσου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση του Έλληνα ευρωβουλευτή από τους κ.κ. Καπεντζώνη και Αντωνόπουλο για τη δημιουργία του «Δικτύου Πόλεων με

Σεμινάριο FOOD & BEVERAGE Κοστολόγηση με.Νου! στη ΝΑΞΟ


Σεμινάριο FOOD & BEVERAGE Κοστολόγηση με…Νου!
Λίγα Λόγια για το Σεμινάριο:
Το άκρως επίκαιρο σεμινάριο με τίτλο "FOOD & BEVERAGE Κοστολόγηση με...Νου" έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πολύτιμη θεωρητική αλλά και πρακτική γνώση κοστολόγησης τροφίμων και ποτών στους συμμετέχοντες καθώς και να τους διευκολύνει στην εργασία τους σε καιρούς που ο αυστηρός οικονομικός έλεγχος είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες...

Σήμερα η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ για το Πρόγραμμα «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (CLLD)


Καλούμε τους φορείς των νησιών του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο και πολίτη την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20:00 στον χώρο της Κίνησης (Πλατεία Δημάρχου Χ. Φραγκουδάκη, στενό Τζιμπλάκη) σε μια επί της ουσίας ενημέρωση για το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD)
Στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Αρχή στην αίθουσα του

Ο Εμποροεπαγγελματικός Νάξου κόβει τη πίτα του


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου σας προσκαλούν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 18.30 μ.μ, στη φιλόξενη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου - Ιερού Ναού Παντανάσσης, με..

Οι καταστροφές του Απόλλωνα Νάξου πρώτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο VIDEO



Με την παρουσία φορέων και κατοίκων της Κωμιακής και του Απόλλωνα, συζητήθηκε εκτάκτως στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την Τετάρτη, το θέμα των καταστροφών από την κακοκαιρία στον Απόλλωνα.

«Τρώνε» τελικά τον Σφακιανάκη για να σώσουν τον Τόσκα



Μια... απίστευτη λύση βρήκε η κυβέρνηση με την υπόθεση του Μανώλη Σφακανάκη που πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις.
Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

«Τρώνε» τελικά τον Σφακιανάκη για να σώσουν τον Τόσκα

Ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων του Απόλλωνα και της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου, σε έκτακτη συνεδρίαση στις 17-2-2016 πήρε την παρακάτω απόφαση:
Μετά τις καταστροφές που προκάλεσε στον Απόλλωνα η κακοκαιρία τον Φεβρουάριο του 2015, ήρθε μία νέα κακοκαιρία στις 6-2-2016 , η οποία προκάλεσε επιπλέον ζημιές στον κυματοθραύστη αφήνοντας τον οικισμό εκτεθειμένο στα καιρικά φαινόμενα.
Ο Σύλλογος Κορωνίδας Νάξου στηρίζει τα αιτήματα των κατοίκων του Απόλλωνα και της Τοπικής Κοινότητας Κορωνίδας και ζητάει από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και κάθε αρμόδιο φορέα να επισπεύσουν κάθε ενέργεια που απαιτείται για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών καθώς η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργικότητα της παραλίας, του οικιστικού ιστού και της οικονομικής ζωής του Απόλλωνα .
Οι κάτοικοι του Απόλλωνα δεν μπορούν να ζουν με την αγωνία ενός νέου καιρικού φαινομένου και για το λόγο αυτό πάγιο αίτημα του Συλλόγου Κορωνίδας Νάξου είναι η κατασκευή λιμενικού έργου στον Απόλλωνα το οποίο θα συμβάλλει στην προστασία του οικισμού και στην αναζωογόνηση και ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.
Προς: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Τοπικό Συμβούλιο Κορωνίδας
Σύλλογος Γυναικών Απόλλωνα «Άπελλος»
Κοινοποίηση: Μανιός Νικόλαος, Βουλευτής Κυκλάδων
Συρμαλένιος Νικόλαος, Βουλευτής Κυκλάδων
Βρούτσης Ιωάννης, Βουλευτής Κυκλάδων
Γαλάτσι, 17-2-2016
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ Μανώλης Μουστάκας
. O Γραμματέας Στέφανος Ανδρής
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΝΑΞΟΥ Έτος Ίδρυσης 1911
Ανταίου 47, 111 47 ΓΑΛΑΤΣΙ
Τηλ: 210 29133369 ● Fax: 210 2913367