slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Οδος Ι. Παπαρρηγοπούλου - Ένας δρόμος "φάντασμα" στην Χώρα της Νάξου!!!

Η οδός Ι. Παπαρηγοπούλου είναι ο δρόμος που ξεκινά από τον κόμβο του θερινού σινεμά και καταλήγει στην πλατεία πρωτοδικείου. Αποτελεί μια από της κεντρικές αρτηρίες της Χώρας αφού καθημερινά χειμώνα και καλοκαίρι τον διασχίζουν χιλιάδες αυτοκίνητα πεζοί και τουρίστες. Με τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μάλιστα ο δρόμος αυτός έχει μετατραπεί σε έναν από τους τρεις βασικούς άξονες εισόδου που οδηγούν στο κέντρο της πόλης της Νάξου.
Σε όλες τις ηλεκτρονικές εφαρμογές, στο

Από Ισπανικές ομάδες επιλέχθηκε ο Νίκος Παντελαίος του ΠΑΣ Νάξου


    Ο Π.Α.Σ Νάξου αισθάνεται ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τον αθλητή του τον Νίκο Παντελαίο. Ο Νίκος πήρε μέρος σε  δοκιμαστικά  που έγιναν από Ισπανούς προπονητές στην Αθήνα  τον περασμένο Δεκέμβριο . Μόλις πριν λίγο καιρό λοιπόν επιλέχθηκε και  του ζητήθηκε  να συμμετάσχει το καλοκαίρι σε τεστ παρακολούθησης των ομάδων Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης  Ράγιο Βαγιεκάνο και Χετάφε.
Από τις 19 Ιουνίου   βρίσκεται στην Ισπανία και συμμετέχει στις προπονήσεις των παραπάνω ομάδων . Είναι πραγματικά μεγάλη ικανοποίηση να βλέπουμε τους

Κραυγή αγωνίας Παροναξίας Καλλινίκου για την αποδόμηση αξιών


Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Νικόλαο Φίλη απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος,

όσον αφορά στην αποδόμηση αρχών και αξιών που αιώνες τώρα αποτελούν κομμάτι της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητος.
Ακολουθεί παρακάτω η επιστολή του Σεβασμιωτάτου:
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Η παρούσα επιστολή δεν αποτελεί έκφραση της εκπλήξεώς μου για μια ακόμη δήλωσή σας, που πλήττει άμεσα ή έμμεσα την Εκκλησία, ούτε φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα καταγγελτικό κείμενο προς δημιουργία εντυπώσεων.
Απλώς αποτυπώνει τον προβληματισμό μου και παράλληλα αποτελεί κραυγή αγωνίας, μπροστά στην αποδόμηση αρχών και αξιών που αιώνες τώρα αποτελούν κομμάτι της εθνικής και θρησκευτικής μας ταυτότητος.

Πρόσκληση σε εγκαίνια ΝΟ.Δ.Ε Κυκλάδων

Φίλες και φίλοι,

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 24 Ιουνίου και ώρα 20:00, στα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων και Τοπικής Οργάνωσης Σύρου - Ερμούπολης ( Ελευθερίου Βενιζέλου 14, 1ος όροφο, Ερμούπολη, Σύρος).

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Κυκλάδων  
Κωνσταντίνος Γαβιώτης

Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Σύρου – Ερμούπολης
Ευστάθιος Μπαρμπούνης 

Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε την ανάγκη του διαλόγου και της νηφαλιότητας!

Με καθυστέρηση έξι χρόνων, και αφού κατήγγειλε και ποινικοποίησε τους πάντες και τα πάντα, ο πρωθυπουργός στην χθεσινή συνέλευση του ΣΕΒ αναφέρθηκε στην ανάγκη «να ανοίξει στην Ε.Ε. ένας διάλογος που θα αφορά τις αιτίες της οικονομικής και πολιτικής κρίσης, αλλά και τις αιτίες για την έξαρση των εθνικισμών και των εθνικών διενέξεων».
Αναφερόταν στην Ε.Ε. αλλά στόχευε στο εσωτερικό. Προφανώς για τις αιτίες της ελληνικής κρίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σε αγρανάπαυση τόσους οικονομολόγους, οι οποίοι  στην συνέχεια απέκτησαν κυβερνητικές θέσεις, ώστε να διερευνήσουν τις αιτίες της, και τους τρόπους επούλωσής της.

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Με το βλέμμα της Σοφίας

Η σχολική χρονιά για το ΕΕΕΕΚ Νάξου ολοκληρώθηκε το βράδυ της 13ης Ιουνίου. Παρά τα… ψήγματα βροχής οι καλεσμένοι με καλή διάθεση παρακολούθησαν μία γιορτή που χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και καλύτερη. Η Σοφία Γρατσία, κλήθηκε από την ιστοσελίδα μας να αποδώσει τα συναισθήματα που της γέννησε η όλη εκδήλωση. Και το αποτέλεσμα; Το έχετε στα χέρια σας. Στα 14 της χρόνια η μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Νάξου απέδωσε με έναν ιδιαίτερο τρόπο αυτό που βίωσε το βράδυ της Δευτέρας.Διαβάστε προσεκτικά το κείμενο και την ευχαριστούμε για την παρθενική της εμφάνιση στο χώρο των ΜΜΕ. Είμαι σίγουρος ότι θα την ξαναδούμε σύντομα.

Δεν χρειαζόντουσαν τον Μεϊμαράκη


Δεν θέλει πολύ για να καταλάβει κάποιος… γιατί έπρεπε να κοπεί η πορεία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη...
Δεν υπάρχει κανείς να εμπνεύσει και να συσπειρώσει, απέναντι σε ένα υποταγμένο ή/και μετανοημένο Αλέξη Τσίπρα, που ακούει τη λέξη αριστερά και παθαίνει αναφυλακτικό ΣΟΚ...

"Νησιωτική Πολιτεία":Όσες αλχημείες κι αν επιχειρήσετε η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει

            Αντιλαμβανόμαστε  την  αγωνία  της  Δημοτικής  Αρχής  να  αποτινάξει  από  πάνω  της  τη  ρετσινιά  του  «τελευταίου  των  Μοϊκανών»  σε  επίπεδο  Περιφέρειας  Νοτίου  Αιγαίου  και  του  Επιχειρησιακού Προγράμματος της.  Αλχημείες,  παραπληροφόρηση,  οικειοποίηση  μελετών και χρηματοδοτήσεων άλλων Δημοτικών  Αρχών,  ένταξη  στο υποτιθέμενο  έργο  της ,  έργων  άλλων  φορέων  κλπ.
          Όσες  απεγνωσμένες  προσπάθειες  όμως  κι  αν  καταβάλλουν,  όσα  έργα  κι  αν  προσπαθήσουν  να