slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει: Πατέρας και κόρη, μέλη της Νομαρχιακής, πήραν έργο σίτισης μεταναστών ύψους 750.000 ευρώ

 

Σε σοβαρές καταγγελίες κατά κομματικών στελεχών της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, που αφορούν στην υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στις περιοχή, προέβη η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Σταμπουλή.

Η βουλευτής εξαπέλυσε τα «πυρά» της προς το μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ.

«Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι

Ο επαγγελματίας της διάσπασης εγκαλεί τον Καραμανλή για την ενότητα

Αντώνης Σαμαράς
https://kentrodexios.wordpress.com
Ο απίθανος τύπος Αντώνης Σαμαράς, χρησιμοποιεί για μία ακόμη φορά, το blog του, το antinews, για να στείλει το μήνυμα «ενότητας» στον Κώστα Καραμανλή.
Δηλαδή θα τρελαθούμε τελείως!!!
Το blog του Αντώνη Σαμαρά συγκεκριμένα γράφει:
«Ο κ. Καραμανλής πρέπει να βάλει ο ίδιος τέλος στα σενάρια περί σύμπλευσής του με τον κ. Τσίπρα και παρέα τον

Πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του Δήμου μας ότι με τον Ν. 4368/2016 και την ΚΥΑ Α3(γ)ΓΠ/οικ.25132/4-4-16 (ΦΕΚ 908/Β΄/2016) θεσπίζεται το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας για την παροχή νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Η πλέον θεμελιώδης αλλαγή που εισάγει το ανωτέρω θεσμικό πλαίσιο είναι η εξίσωση του δικαιώματος ασφαλισμένων, ανασφάλιστων και πρώην κατόχων Ατομικού Βιβλιαρίου Ανασφάλιστου (πρόνοιας) ως προς την πρόσβαση στο.....

Μια σπουδαία θεατρική παράσταση για τον Ν. Καζαντζάκη στις Λεύκες Πάρου! (Βίντεο)


Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση με θέμα τη ζωή και το έργο του κορυφαίου έλληνα λογοτέχνη, ποιητή και στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 3/8 στο Θέατρο Λευκών.
Στο κατάμεστο θέατρο όπου εκτυλίχθηκε η παράσταση, το κοινό παρακολούθησε μαγεμένο μια....

Ευχαριστήριο δήμαρχου Μ Μαργαρίτη στην οικογένεια Ευσταθίου Χωριανόπουλου


Ως Δήμαρχος οφείλω να εκφράσω δημόσια τις βαθύτατες ευχαριστίες μου στους κληρονόμους του αείμνηστου Ευσταθίου Χωριανόπουλου, κ. Ιωάννη Χωριανόπουλο, κ. Εμμανουήλ Σιδερή, κα Ειρήνη Σιδερή και κ. Ευστάθιο Σιδερή για τη δωρεά κατά πλήρη κυριότητα προς το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων της διώροφης πατρικής τους οικίας για τη στέγαση του υπό ίδρυση Μουσείου «Ιστορίας και Πολιτισμού της Κωμιακής - Ευστάθιος Χωριανόπουλος».
Η δημιουργία ενός χώρου για τον πολιτισμό και την ιστορία ενός τόπου είναι ένας...

Βανδαλισμοί στο ΓΕΛ Νάξου

Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Γενικό Λύκειο Νάξου για την παρακολούθηση των εργασιών συντήρησης και ελαιοχρωματισμού του σχολείου, με μεγάλη αγανάκτηση διαπιστώσαμε βανδαλισμούς στους φρεσκοβαμμένους τοίχους.
Δυστυχώς γινόμαστε πολύ συχνά μάρτυρες ανάλογων περιστατικών κατά της δημόσιας περιουσίας, η οποία κατ΄ επέκταση αποτελεί περιουσία των δημοτών. Καταδικάζουμε

Θα διασώσει ένας Καραμανλής τον Τσίπρα;



Είναι ηλίου φαεινότερο πως κλιμακώνεται η κατάρρευση του μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ και διαλύεται στα εξ ων συνετέθη η δημοσκοπική (και όχι μόνο) εικόνα του Τσίπρα, ο οποίοςμπορεί να κυκλοφορεί χωρίς… παρατράγουδα μόνο στο χωριό του στην Άρτα.

Εκδρομή Νικάνδρης στις 19-8-2016 σε βυζαντινούς ναούς της Νάξου

Εκδρομή της πολιτιστικής εταιρείας "Νικάνδρη"  σε βυζαντινούς ναούς της Νάξου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016 το πρωί η εκδρομή της πολιτιστικής εταιρείας "Νικάνδρη" σε βυζαντινούς ναούς της Νάξου και συγκεκριμένα στους ναούς: Παναγία Δροσιανή (στην περιοχή του χωριού Μονή) και Άγιο Γεώργιο Διασορείτη και Παναγία Πρωτόθρονη στην περιοχή Χαλκίου Τραγαίας Νάξου. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα σπουδαία αυτά θρησκευτικά μνημεία που αποτελούν τμήμα της σημαντικής ιστορίας και του πολιτισμού της Νάξου, μερικά από τα χαρακτηριστικά δείγματα των θρησκευτικών μνημείων που συνετέλεσαν ώστε οι περιοχές Τραγαίας-Μονής και Σαγκρίου-Μπαούζη να χαρακτηρίζονται ως ο Μυστράς του Αιγαίου.