slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Απάντηση της Επιτρόπου Κορινας Κρετσου στους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 12 εβδομάδες προθεσμία για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για το σεισμό σε Λεσβο και Χίο.




 12 εβδομάδες προθεσμία για την ενεργοποίηση του Ταμείου Αλληλεγγύης για το σεισμό σε Λεσβο και Χίο
Απάντηση της Επιτρόπου Κορινας Κρετσου στους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει άμεσα για να μην χαθούν οι αναγκαίοι κοινοτικοί πόροι που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών σε Λέσβο και Χίο

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και οι ευρωβουλευτές του κόμματος Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη, Γιώργος Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης είχαν με κατεπείγουσα ερώτησή τους ζητήσει από την
Ευρωπαϊκή Επιτροπή την κοινοτική στήριξη και αλληλεγγύη για τις ζημιές που είχαν υποστεί η Λέσβος και η Χίος από το φονικό και καταστρεπτικό σεισμό της 12ηςΙουνίου.
Στην απάντησή της η Επίτροπος Κορίνα Κρέτσου αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της προθεσμία 12 εβδομάδων από την επέλευση της καταστροφής για να υποβάλλει αίτηση για οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βασική προϋπόθεση είναι ότι η συνολική ζημιά πρέπει να υπερβαίνει το 1,5% του ΑΕΠ της πληγείσας περιοχής. Η Λέσβος και η Χίος αποτελούν μέρος της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την οποία το κατώτατο όριο ζημιάς ανέρχεται   στα 38,2 εκ. ευρώ.
Παράλληλα, το 100% της χρηματοδότησης που αναφέρουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας την ερώτησή τους περιέχεται στη νομοθετική ρύθμιση της Επιτροπής σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Ο κανονισμός που εγκρίθηκε στις 4 Ιουλίου από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο προβλέπει ένα ποσοστό συγχρηματοδοτήσης 95% από το συγκεκριμένο Ταμείο για τα έργα ανασυγκρότησης ύστερα από μείζονα ή περιφερειακή φυσική καταστροφή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: