slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Προχωρούν οι διαδικασίες για το εμπορικό λιμάνι της Νάξου– Ολοκληρώθηκε η α΄ φάση του master plan



Κανονικά προχωρούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία του εμπορικού λιμανιού στη Νάξου, καθώς υποβλήθηκε στις 9 Νοεμβρίου η α’ φάση του master plan και ελέγχεται πλέον από τις σχετικές υπηρεσίες, το Λιμενικό Ταμείο και την Περιφέρεια.

«Η πρώτη φάση ολοκληρώθηκε. Αν δεν έχουμε παρατηρήσεις πάνω στην υποβολή τότε θα γίνει η παρουσίαση. Θα πούμε δηλαδή τι έχουμε κάνει, ποια τα συμπεράσματά μας και σε ποιους στόχους έχουμε καταλήξει» σημειώνει στο naxostimes.gr ο εκπρόσωπος της εταιρείας CNWAY, Αλβέρτο Παύλο Γιαμίν που έχει αναλάβει και το master plan του κεντρικού λιμανιού του νησιού.


«Οι στόχοι μας δεν μπορούν να παρουσιαστούν νωρίτερα, ωστόσο δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτά που είχαμε προβλέψει χωρίς να κάνουμε καν τις αναλύσεις» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαμίν το εμπορικό λιμάνι θα πρέπει να απομακρυνθεί, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει το νησί. «Οι οχλούσες δραστηριότητες θα απομακρυνθούν από το λιμάνι και αυτό είναι καλύτερο και για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον».

Όπως τόνισε στο naxostimes.gr έχουν γίνει οι ενέργειες για να γίνει η χωροθέτηση του νέου εμπορικού λιμένα και ένας από τους στόχους είναι ότι θα πρέπει να μεταφερθεί και η ακτοπλοΐα εκτός της πόλης της Νάξου.

«Θα γίνουν παρεμβάσεις και στο ήδη υπάρχον λιμάνι μεσοβραχυπρόθεσμα. Αυτές όμως είναι προτάσεις που θα τεθούν στη β’ φάση» προσθέτει.
Κάνοντας μια εκτίμηση για το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα για το νέο εμπορικό λιμάνι ο κ. Γιαμίν τονίζει: «Αν και είναι πολύ πρώιμο το στάδιο για να κάνουμε εκτιμήσεις, το χειρότερο σενάριο είναι να ξεκινήσουν τα έργα σε τρία χρόνια από σήμερα. Το πιο αισιόδοξο σενάριο είναι στα δύο χρόνια».


Κική Μαργαρίτη
http://www.naxostimes.gr/naxos/12904-proxoroyn-oi-diadikasies-gia-to-emporiko-limani-tis-naksou-oloklirothike-i-a-fasi-tou-master-plan

Δεν υπάρχουν σχόλια: