slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Γ. Χατζημάρκος: «Σκουπίζουμε τα υπολείμματα ενός πάρτι 30 χρόνων»


«Σκουπίζουμε τα υπολείμματα ενός πάρτι που κράτησε 30 χρόνια».
Αυτό δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Αναφερόμενος στα περί… «συνδρόμου καταδίωξης», που του καταλόγισε ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γιάννης Μαχαιρίδης,
ο κ. Χατζημάρκος διαμήνυσε να μην τον προκαλούν και να μην

Ομιλία Γιάννη Βρούτση στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

Φωτογραφία του χρήστη Βρούτσης Ιωάννης.
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
Κυρίες και  κύριοι,
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου, καθώς και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την ευγενική πρόσκληση να απευθυνθώ στη σημερινή σας εκδήλωση, για ένα θέμα που είναι όχι μόνο επίκαιρο αλλά αποκτά και επείγοντα χαρακτήρα λόγω των οικονομικών εξελίξεων της δημοσιονομικής προσαρμογής και εξυγίανσης.
Θα ξεκινήσω με μια παρατήρηση που αποτελεί κοινή διαπίστωση για όλους . Σήμερα, η οικονομία δυστυχώς βρίσκεται ξανά στο χείλος του γκρεμού. Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ οι προοπτικές ολοκλήρωσης της προσομοιάζουν με εκείνες του 2015.

Ο Πανναξιακός φωνάζει «ΝΑΞΟΣ» και θέλει την στήριξη όλων

Μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης έδωσαν ο πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟΝ Γιώργος Γιαννάκης και το μέλος του ΔΣ Σταμάτης Καπίρης στην εκπομπή του  Aegean Voice 107.5 «Η Φωνή του Αιγαίου» χθες Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου και συγκεκριμένα  στην εκπομπή «Γκολ Εσείς, Σέντρα Εμείς» με τον Νικόδημο Λιανό.
Οι δύο παράγοντες του Πανναξιακού ΑΟΝ, μέσα σε ένα όμορφο κλίμα με αρκετό χιούμορ μίλησαν για την κλήρωση του Final Four, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και βέβαια τη στήριξη που περιμένουν, κυρίως από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Η συζήτηση άνοιξε σε όλα τα πεδία σχετικά με το Ελληνικό βόλεϊ...

Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη: Έρως της αλός

Σήμερα 24 Φεβρουαρίου 2017 στις 9:00 το βράδυ, θα δοθεί στη Χώρα της Νάξου, η παράσταση "Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη: Έρως της αλός". 

Πρόκειται για ένα αρχαίο μύθο που περιγράφει τον έρωτα του θεού Ποσειδώνα με τη Νηρηίδα Αμφιτρίτη και θα σηματοδοτήσει την έναρξη του τριημέρου της Αποκριάς. Η παράσταση θα δοθεί στη μικρή παραλία που βρίσκεται στο Βίντζι (έναντι του Relax). 
Συντελεστές:

Mέλος της Ακαδημίας Αθηνών εξέλεγη ο Μανόλης Κορρές



Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε τακτικό μέλος της, τον ομότιμο καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μανόλη Κορρέ, στην προκηρυχθείσα έδρα «Ιστορία αρχαίας αρχιτεκτονικής-Αναστήλωσις».

Η Δανία ηλεκτροδοτήθηκε 100% από αιολική ενέργεια άλλα ΣΥΡΙΖΑ Πάρου λέει ΟΧΙ

Χθες, η Δανία ηλεκτροδοτήθηκε 100% από αιολική ενέργεια. Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων έβγαλε ανακοίνωση κατά των ανεμογεννητριών στην Πάρο
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
Η Παριανή κοινωνία βρίσκεται σε αναστάτωση για τη σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί μας και πολύ δικαιολογημένα.
Τα πολλαπλά προβλήματα, περιβαλλοντικά οικονομικά, κοινωνικά,  που θα προκύψουν από  την εγκατάσταση των γιγαντιαίων ανεμογεννητριών έχουν ήδη αναδειχθεί σε ημερίδες , συναντήσεις και στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Η  Πάρος κυρίως λόγω του φυσικού της περιβάλλοντος έχει  σημαντική τουριστική ανάπτυξη και συμβάλλει  έτσι   στην εθνική οικονομία . Αυτό λοιπόν το φυσικό περιβάλλον είναι αδιανόητο να το καταστρέφεις με βιομηχανικές εγκαταστάσεις των οποίων μάλιστα τα οφέλη αμφισβητούνται.
Η Παριανή κοινωνία οφείλει να διατρανώσει την αντίθεσή της και να στείλει ισχυρό μήνυμα  προς τους επίδοξους καταστροφείς του φυσικού της περιβάλλοντος και της οικονομίας της..
Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Πάρου στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Παριανού λαού και τη συγκρότηση Επιτροπής αγώνα κατά των ανεμογεννητριών-τεράτων.

Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ

Βουλευτές Συριζα:Ενάλιος αρχαιολογικός χώρος στον Απόλλωνα Νάξου

Οι Βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Νίκος Συρμαλένιος, Νίκος Μανιός, Αντώνιος Συρίγος και Γιάννης Θεωνάς Β΄ Αθήνας κατέθεσαν αναφορά την επιστολή του Νίκου Λεβογιάννη από τον σύλλογο Απολλωνιατών Νάξου σχετικά με τον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο στον Απόλλωνα Νάξου. Η επιστολή αναφέρει σχετικά ότι: «Στο υπ’ αριθμ. 294/14-9-2012 ΦΕΚ δημοσιεύτηκε απόφαση του τότε αναπληρωτή Υπουργού Πολιτισμού με την οποία κηρύχθηκε ως ενάλιος αρχαιολογικός χώρος ο όρμος του Απόλλωνα Νάξου…..