slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εντυπωσίασαν "Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη"! (VIDEO)

Με την αναπαράσταση του μύθου του Ποσειδώνα και της Αμφιτρίτης ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του τριημέρου, στη Χώρα. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε το δρώμενο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε πλωτή εξέδρα, κάτω από το ναό του Απόλλωνα, στο Βίντσι. 
Παρακολουθήστε το βίντεο εδώ:

Το σχέδιο της κυβέρνησης για να μην πετσοκοπούν άγρια οι συντάξεις

Περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, μείωση της εθνικής σύνταξης και κατάργηση εκπτώσεων θα προτείνει η τρόικα άμα τη αφίξει της στην Αθήνα, την ερχόμενη Τρίτη.
Οπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», μπορεί από την κυβέρνηση να θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία η επιστροφή των εκπροσώπων των θεσμών στην Αθήνα, μετά τις αποφάσεις του πρόσφατου Eurogroup, όμως οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν... αγριεμένοι στην Αθήνα. Το πρώτο που θα ζητήσει η τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα, θα είναι η ενημέρωση για το “σε ποιο στάδιο βρίσκεται” η εφαρμογή του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου και κυρίως πόσες είναι οι νέες συντάξεις που έχουν βγει από τις 13 Μαΐου του 2016, απ' όταν δηλαδή ο εν λόγω νόμος τέθηκε σε ισχύ.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΤΑ ΤΟΥ ΝΑΞΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΝΟΒΕ)


Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο  του              Ιπποκράτειου Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών η κοπή της πίττας του
Ναξιακού Οργανισμού Βιοιατρικών Επιστημών.Την συγκέντρωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων ήσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας  της Πολιτείας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τού Πανεπιστημίου του  Νοσοκομείου  του Τύπου των Ναξιακών αλλά και

Γιάννης Βρούτσης: «Ο Σπίρτζης, με απύθμενο θράσος, έταξε σήμερα από την τηλεόραση ακόμη και 14η σύνταξη. Το μεγαλείο του αυτοεξευτελισμού»!

Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Σπίρτζης, με απύθμενο θράσος, σήμερα, έταξε από την τηλεόραση ακόμη και 14η σύνταξη.
Το μεγαλείο του αυτοεξευτελισμού.

Μακάριος Λαζαρίδης:« Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ντρέπεται για αυτά τα οποία κάνει στους Έλληνες πολίτες»

«Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ντρέπεται για αυτά τα οποία κάνει στους Έλληνες πολίτες». Αυτό τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Κάλεσε τον πρωθυπουργό «να είναι πάρα πολύ προσεκτικός όταν μιλάει για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος - η οποία όπως ξέρετε πάρα πολύ καλά, είναι γαλανόλευκη και δεν έχει ροζ αποχρώσεις - λέει τα ίδια πράγματα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Αναφερόμενος την τοποθέτηση του κ. Τσίπρα στη Βουλή στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», ο κ. Λαζαρίδης ανέφερε : «Ο πρωθυπουργός ξεπέρασε κάθε όριο αποδεκτής συμπεριφοράς. Άγγιξε τα όρια της χυδαιότητας. Σύμφωνα με τον  κανονισμό της Βουλής δεν είναι δυνατόν την ώρα του Πρωθυπουργού να παρέμβει κανένας άλλος πολιτικός αρχηγός, πέραν από εκείνον που έχει καταθέσει την ερώτηση».

Αύριο Κυριακή ο αποκριάτικος χορός του Α.Μ.Σ Φιλωτίου "Ο ΖΕΥΣ"


Σήμερα ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γυναικών Φιλωτίου .


Καθαρά Δευτέρα στο Φιλώτι: Κουδουνάτοι και Κορδελάτοι και πατινάδα στο χωριό



Σειρά από εκδηλώσεις προετοιμάζει ο  Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου Νάξου για την Καθαρά Δευτέρα στο μεγαλύτερο χωριό της Νάξου.
Οι Κουδουνάτοι του Φιλωτιού, θα συναντήσουν τους Κορδελάτους του Αγίου Αρσενίου .Διοργανωτές: ΑΜΣ Φιλωτίου "ΖΕΥΣ, Τοπική Κοινότητα Φιλωτίου, ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Κοινωφελής Επιχείρηση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Κίνητρα σε 32 ακόμη ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την στελέχωση των υγειονομικών μονάδων των νησιών

 
Επείγουσα επιστολή σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη τους

Κίνητρα για τριάντα δύο (32)  ακόμη θέσεις ιατρών ειδικότητας παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων, των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και των Κέντρων Υγείας στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Οδηγίες προς λαμπαδηφόρους


Η λαμπαδηφορία πλέον αποτελεί κάτι το μοναδικό που θέλουμε να διαφυλάξουμε και να συνεχίσουμε να γιορτάζουμε κάθε χρόνο, επιδιώκοντας όσο το δυνατόν την καλύτερη οργάνωση της, ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας ευχαριστεί όλους.
·         Οι πυρσοί διανέμονται από το Δήμο. Σε περίπτωση που δεν επαρκούν για όλους και χρησιμοποιήσετε δικούς σας, για την ασφάλεια όλων, συστήνεται η χρήση ως καύσιμου μόνο παραφινέλαιου. ΜΗ χρησιμοποιήσετε ως καύσιμο πετρέλαιο ή βενζίνη.
·         Η χρήση καπνογόνων και βεγγαλικών επειδή ενέχει κίνδυνο φωτιάς, θα γίνεται  αυστηρά από συγκεκριμένη ομάδα λαμπαδηφόρων. Όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν δικά τους βεγγαλικά πρέπει να ενταχθούν στην εν λόγω ομάδα.
·         Τα ανήλικα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται αυστηρά από κάποιο ενήλικα.

Αφίσα Λαμπαδηφορίας