slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Εκδρομή Απεραθιτών στην Ανδρίτσαινα

Ο σύλλογος Ναξιωτών Αγίων Αναργύρων και ο Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου διοργανώνουν μονοήμερη εκδρομή στις 14/05/2017 στην Ανδρίτσαινα, στην Αρκαδία. Οι εκδρομείς θα επισκεφθούν τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, το Φαράγγι της Νέδας και το Σπήλαιο Στόμιο. Τέλος θα επισκεφθούν το μοναστήρι της Παναγίας Σεπετού, το Λαογραφικό Μουσείο και τη Δημόσια Νικοπούλειο Βιβλιοθήκη.

Πληροφορίες:

Έρχονται οι … αυτοκινούμενοι κάδοι απορριμμάτων


Μέχρι πέρυσι είχαμε συνηθίσει την εικόνα… σακούλες σε συγκεκριμένα σημεία της παραλίας και δη του πεζόδρομου και κάποια στιγμή (τρεις φορές την ημέρα) να περνάει το αυτοκίνητο του δήμου να τις μαζεύει. Γκρίνια και των γονέων βέβαια. Από τους περισσότερους για το γεγονός ότι οι σακούλες από τις επιχειρήσεις … έβγαιναν μόνες τους και ανεξέλεγκτα μη τηρώντας το όριο που είχε θέσει τόσο η Δημοτική Αρχη όσο και το Λιμεναρχείο. Και η εικόνα με τους αστυνόμους να ψάχνουν τις σακούλες για να δουν σε ποιον ανήκουν σίγουρα δεν τιμούν κανέναν…

Αυτά περιλαμβάνει το μνημόνιο Ελλάδας – δανειστών (pdf)

Προσθήκη λεζάντας
Το φως της δημοσιότητας είδε το τελευταίο draft του Μνημονίου που αναμένεται να προωθηθεί στο Γερμανικό κοινοβούλιο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.
Handelsblatt: Το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας-θεσμών
Νέες επιβαρύνσεις για ελεύθερους επαγγελματίες «κρύβει» η συμφωνία με τους δανειστές
skai.gr Το φως της δημοσιότητας είδε το τελευταίο draft του Μνημονίου που αναμένεται να προωθηθεί στο Γερμανικό κοινοβούλιο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της.
χέδιο (το οποίο μπορείτε ολόκληρο να βρείτε εδώ) έχει ημερομηνία δημοσίευσης την 2α Μαΐου και είναι πιθανό να υπάρξουν αλλαγές ή τροποποιήσεις.

Θερμή υποδοχή στον Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)


Προεκλογική συγκέντρωση θυμίζει η σημερινή παρουσίαση βιβλίου των Παντελή Σκλια και Σπύρου Ροκανά που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», παρουσία του Κώστα Καραμανλή.
Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων πολλά στελέχη της παλιάς φρουράς της

Κόλαση το νέο Μνημόνιο: Μέτρα 535 εκατ. ευρώ και το 2018 – Πλεονάσματα στο 3,5% μέχρι το 2022


Με περικοπή σε επιδόματα, φοροαπαλλαγές και κοινωνικές παροχές σκοπεύει η κυβέρνηση να κλείσει τη δημοσιονομική τρύπα του 2018, η οποία – σύμφωνα με το σχέδιο επικαιροποιημένου μνημονίου που διέρρευσε σήμερα μέσω Βερολίνου- ξεπερνά τα 535 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή το κείμενο επιβεβαιώνει τις πληροφορίες τις οποίες η Ελλάδα πρόκειται να δεσμευτεί στην επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ μέχρι το 2022.
Όπως προκύπτει από το σχέδιο της συμφωνίας, σύμφωνα με το Liberal.gr, που φέρει ημερομηνία 2 Μαΐου, πέραν των μέτρων που η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να ψηφίσει προκαταβολικά για το 2019-2020, υποχρεώνεται να πάρει

ΒΡΟΥΤΣΗΣ:«Νέες αυξήσεις “καπέλο” – έως 61% – πάνω στις ήδη εξοντωτικές εισφορές φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου»

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης έκαναν την ακόλουθη δήλωση: