slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ομόφωνα Πρόεδρος ο Βαγγέλης Κατσαράς και Γενικός Γραμματέας ο Μανώλης Μπαρδάνης στην Ένωση Ξενοδόχων Νάξου

      Στην Νάξο σήμερα, Δευτέρα 8η Μαΐου 2017 και ώρα 17:30 μ.μ., κατόπιν προσκλήσεως του πρώτου σε σταυρούς προτιμήσεως που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες της 7ης Μαΐου 2017, τα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

Fwd: Δελτίο Τύπου - Ο Νίκος Συρμαλένιος και ο Νίκος Μανιός στη Σαντορίνη



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νίκος Συρμαλένιος και ο Νίκος Μανιός στη Σαντορίνη

 

Στη σύντομη επίσκεψη τους στη Σαντορίνη από Τρίτη απόγευμα 9/5 έως Τετάρτη πρωί 10/5, οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος και Νίκος Μανιός συμμετείχαν καταρχήν στη συνάντηση που οργάνωσε η Google με τη συνεργασία του Δήμου Θήρας και υπό την αιγίδα των υπουργείων τουρισμού και ψηφιακής πολιτικής, με θέμα Grow Greek Tourism Online και στην οποία μίλησαν η διευθύντρια Marketing της Google Ελλάδας και ο δήμαρχος Νίκος Ζώρζος.

Το θέμα της πρωτοβουλίας αυτής περιστράφηκε γύρω από την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων της Σαντορίνης με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί 12 μήνες το χρόνο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι βουλευτές χαιρέτησαν την πρωτοβουλία και τόνισαν ότι με τη σύσταση του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής είναι εφικτό με τη συνεργασία κράτους, αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα, να έχουμε σημαντικά αποτελέσματα. Επισήμαναν επίσης ότι η ψηφιοποίηση αυτή πέραν των τουριστικών επιχειρήσεων μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους παραγωγικούς και κοινωνικούς τομείς του νησιού, όπως η αγροτική οικονομία αλλά και η παροχή της δημόσιας υγείας με τη λειτουργία του νοσοκομείου, που αποτελούν απαραίτητα στοιχεία της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού.

Την Τετάρτη πρωί οι βουλευτές επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, συνομίλησαν με τη διοικήτρια Μαρία Μαυρικάκη και με εργαζόμενους και τέλος ευχήθηκαν καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στην αιμοδοσία που οργανώθηκε από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού.

   11/5/2017


Ο Γιάννης Μπαρδάνης νέος πρόεδρος της ΠΕΚΙΝ


Ο Γιάννης Μπαρδάνης είναι ο νέος πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Κίνησης Νάξου, μετά τις εκλογές και τη συγκρότηση σε σώμα του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Αντιπρόεδρος της ΠΕΚΙΝ ορίστηκε η Χριστίνα Ευθυμιάτου και

Καραμέρος: Ο Τζήμερος γρονθοκόπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού του ΚΚΕ


Σύμφωνα με το tweet, ο Θάνος Τζήμερος έσκισε αφίσες που βρίσκονταν στην αίθουσα και στη συνέχεια γρονθοκόπησε την περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕΌπως κατήγγειλε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Γιώργος Καραμέρος, υπήρξε ένα σοβαρότατο περιστατικό κατά τη διάρκεια του περιφερειακού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με το tweet, ο Θάνος Τζήμερος έσκισε αφίσες που βρίσκονταν στην αίθουσα και στη συνέχεια γρονθοκόπησε την περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού.

Δείτε το tweet

Κατέρρευσε τμήμα του δρόμου στον Περιφερειακό της Γρόττας


Λεωφορείο του ΚΤΕΛ "προσγειώθηκε" μέσα σε λακκούβα, εξ αιτίας καθίζησης του εδάφους και υποχώρησης της ασφάλτου στον περιφερειακό δρόμο της Γρόττας, στο ύψος του Παιδικού Σταθμού. Ο δρόμος τέθηκε προσωρινά εκτός λειτουργίας, μέχρι να κατορθώσει ο οδηγός να επαναφέρει το όχημα στο δρόμο, καθώς ο ένας τροχός του λεωφορείου είχε πέσει στο κενό που δημιουργήθηκε

από την καθίζηση του εδάφους. Λίγο νωρίτερα, στο ίδιο σημείο προκλήθηκε βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, καθώς έσπασαν σωλήνες και ο δρόμος πλημμύρισε νερό, γεγονός που

Οργή στην ΠΑΣΠ για το «ΠΑΣΟΚing Dead» της Πανσπουδαστικής


Την οργή της ΠΑΣΠ έχει προκαλέσει αφίσα της φοιτητικής παράταξης της ΚΝΕ, της Πανσπουδαστικής που δείχνει τη Φώφη Γεννηματά, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως ζόμπι.

Οι αφίσες κυκλοφόρησαν στην Πάτρα με τίτλο «ΠΑΣΟΚing Dead» – μια παραπομπή στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «The Walking Dead».
«Μην τους αναστήσεις, στις φοιτητικές εκλογές ψηφίζουμε Πανσπουδαστική», αναφέρεται στην επίμαχη αφίσα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η κίνηση αυτή προκάλεσε οργή της ΠΑΣΠ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφ>έρει:

Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι συμβασιούχοι ΟΤΑ πρέπει να επιστρέψουν τους μισθούς


Οι χιλιάδες συμβασιούχοι των ΟΤΑ (Δήμων και Κοινοτήτων), για τους οποίους το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε χθες ότι η παράταση των συμβάσεών τους είναι αντισυνταγματική, υποχρεούνται να επιστρέψουν και όσα χρήματα έλαβαν κατά τη διάρκεια της εν λόγω παράτασης, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο.
Αυτό αναφέρει η σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η

Νέα «πόρτα» Καραμανλή στους δήθεν εκφραστές του


Όλα δείχνουν πως έχει αποφασίσει ότι θα ακολουθήσει μια διαφορετική τακτική, από αυτή που υιοθετούσε μέχρι σήμερα.
Του Γιάννη Κ. Τρουπή
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τη μία πυκνώνει τις δημοσιες εμφανίσεις του, από την άλλη φαίνεται διατεθειμένος να μην αφήσει κανέναν πρώην «συνεργάτη» του ή βουλευτή να

Μητσοτάκης σε συνταξιούχους στην Καλλιθέα: «Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά» (Photos)



«Δεν υπόσχομαι διορισμούς στο Δημόσιο, ούτε μονιμοποιήσεις συμβασιούχων», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας, σήμερα, με συνταξιούχους σε καφενείο στην Καλλιθέα και πρόσθεσε: «Δεν οραματίζομαι αυτό. Θέλω τα παιδιά σας να βρούνε δουλειά.
Θέλω εσείς να έχετε μια αξιοπρεπή σύνταξη, να δίνετε και κανένα χαρτζιλίκι στο εγγόνι σας. Αλλά, όχι να ταΐζετε εσείς τα παιδιά σας, επειδή είναι άνεργα. Δεν είναι αυτό το όραμά μου για την....

«Νέα προκλητική αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου από την Άγκυρα», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Νέα προκλητική αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου από την Άγκυρα», ερώτηση του Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
 Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την έκδοση NAVTEX από την Τουρκία που αμφισβητεί ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα κατέθεσε ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 Αναλυτικά η ερώτηση:

O χερ Φούχτελ είναι εδώ και αλωνίζει

Θα επισκεφθεί το υπ. Οικονομικών μαζί με ομάδα Γερμανών επιχειρηματιών
Eνα πρόσωπο που αποτελούσε κόκκινο πανί για τους Ελληνες, έπειτα από καιρό που αγνοούνταν και κανείς δεν γνώριζε ποια ήταν η τύχη του, επιστρέφει στο προσκήνιο. Ο λόγος για τον περιβόητο Φούχτελ, που εδώ και καιρό ήθελε να αρχίσει μπίζνες στην Ελλάδα. Η τελευταία εμφάνισή του είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2016 στο Ναύπλιο με τη Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και είχε...

Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ»: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Ο Αθλητικός Μορφωτικός Σύλλογος Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ» προσκαλεί όλα τα μέλη του στην Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στην αίθουσα  Πολιτιστικού Κέντρου του Συλλόγου Φιλωτιτών τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00 σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα γίνει την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 την ίδια ώρα και στο ίδιο χώρο, αν και πάλι δεν υπάρχει απαρτία η Γενική Συνέλευση ορίζεται για τη Δευτέρα  22 Μαΐου 2017 την ίδια πάλι ώρα και χώρο. Θέματα συζήτησης είναι τα ακόλουθα:

1)    Διοικητικός Απολογισμός

2)    Οικονομικός Απολογισμός

3)    Ορισμό εκλογών

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΦΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                                                      ΜΑΙΤΟΥ ΨΑΡΡΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

Δείτε πόσα θα πληρώσετε για τα εισιτήρια του πλοίου - Αναλυτικά παραδείγματα και προσφορές


Με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 35οC ενώ ακόμα είναι αρχές Μαΐου, η θάλασσα και τα εκατοντάδες μικρά και μεγάλα νησιά του Αιγαίου περιμένουν τους Ελληνες και ξένους επισκέπτες να τους δροσίζουν με μικρές και μεγάλες ανάσες απόδρασης.

Οι μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρίες εν αναμονή του θερμού τουριστικά καλοκαιριού έχουν ήδη προετοιμάσει αρκετές προσφορές και εκπτώσεις για όλα τα βαλάντια, ενώ και μέσα στο καλοκαίρι θα τρέξουν πολλές προσφορές σε συνδυασμό με άλλες εταιρίες, όπως π.χ. εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λπ.

Επίσκεψη του ΕΕΕΕΚ Νάξου στους χώρους παραγωγής και τυποποίησης φυτικών προϊόντων της Νάξου

Την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Νάξου συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις παραγωγής και τυποποίησης των προϊόντων ALOE VERA NAXOU και ORGANICS ISLAND.
Οι επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων που υλοποιούνται στο σχολείο. Πολύ χρήσιμες οι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΣΠΑ

Εξαιρετικές οι επιδόσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων

·         Στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, έχουν ήδη ενταχθεί 84 έργα και έχει εξειδικευτεί το 76% του συνολικού Προγράμματος

·         Γ. Χατζημάρκος: «Αποδεικνύεται  με τον καλύτερο τρόπο το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε όταν δουλεύουμε με όραμα, αφοσίωση και σκληρή δουλειά»

Ικανοποιητικός αριθμός επισκεπτών στην Πάρο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς!

Σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα αριθμητικά στοιχεία των Λιμενικών Αρχών Πάρου, ικανοποιητικός κρίνεται ο αριθμός των αφίξεων επισκεπτών στο λιμάνι της Παροικίας κατά το τριήμερο της Πρωτομαγιάς.
Από την Παρασκευή λοιπόν 28/4/2017 έως την

Εμπρός λαέ ξεσηκωμός ενάντια στη νέα ληστεία και στη κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ

Εμπρός λαέ ξεσηκωμός ενάντια στη νέα ληστεία και στη κοροϊδία κυβέρνησης - κεφαλαίου - ΕΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αγρότες, νέοι και νέες να βάλουμε φρένο στη διαρκή εξαθλίωση της ζωής μας, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας, να αγωνιστούμε για νέες διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.
§  Επεκτείνουν τη νομοθετική κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ, τον άθλιο κατώτερο μισθό, τον απαράδεκτο διαχωρισμό παλιών και νέων εργαζομένων. Τσακίζουν τους μισθούς μας!
§  Απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις, φέρνουν το lock out (ανταπεργία των εργοδοτών) από το παράθυρο.

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου του 44ο Παννελληνίου Συνεδρίου Νοσηλευτών

Σας ενημερώνουμε για τη συνέντευξη τύπου που δοθεί την Πέμπτη 11 Μαΐου και ώρα 12:00 στη Σχολή Ουρσουλινών.