slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η Απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) για το Προγραμματικό και Πολιτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Εγκρίθηκε ομόφωνα σήμερα,14 Μαΐου 2017, στην 1η Συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΟΕΣ) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η ομόφωνη εισήγηση της Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου που παρουσσιάσθηκε στο Σώμα από τον Βασίλη Κεγκέρογλου.
Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής:
1. Το Προγραμματικό και Πολιτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα πραγματοποιηθεί από 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. 
Το Συνέδριο:
  • Θα προσδιορίσει, τη φυσιογνωμία, τη στρατηγική και τις κεντρικές επιλογές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου καθώς και τις κατευθύνσεις μας για την έξοδο από την κρίση.
  • Θα συζητήσει, το Πρόγραμμα Ελλάδα με τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και σε νέες θέσεις εργασίας.
  • Θα καθορίσει, τις αρχές λειτουργίας και την οργανωτική δομή της Συμπαράταξης.
  • Θα επεξεργαστεί, τον οδικό χάρτη για το νέο ενιαίο φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης.

2.  Είναι Συνέδριο ανοιχτό σε όλα τα κόμματα, τους φορείς, τα στελέχη και τους πολίτες του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.
Είναι ευπρόσδεκτοι να καταθέσουν τις απόψεις τους σε όλες τις διαδικασίες διαλόγου για να συνδιαμορφώσουμε τις αποφάσεις μας.

H τοποθέτηση του Μιχάλη Χάλαρη, μέλους της Συντονιστικής Γραμματείας των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και της Γραμματείας της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου(ΟΕΣ) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην 1η συνεδρίαση της ΟΕΣ, 14/5/2017

Μ. ΧΑΛΑΡΗΣ & Β. ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ
Η σημερινή 1η συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της ΔΗΣΥ συμπίπτει με τέσσερα γεγονότα ή/και επετείους:
  1. Χθες τα μεσάνυχτα κατατέθηκε το 4ο μνημόνιο που  καταδεικνύει με τον πιο αρνητικό τρόπο ότι η κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αδιέξοδη μας οδήγησε στο 4ο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Με τις πρώτες εκτιμήσεις φέρνει ζημιές από 19,81 δισ. έως 30,5 δις Ευρώ! για την πενταετία 2017-2021. Μάλιστα κατανέμει τις ζημιές κατά 75% στην καθυστέρηση και τη χειροτέρευση της οικονομίας και κατά 25% στα λάθος μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία !
Όσοι και όσες  δεν αντέχουμε άλλο να παρατηρούμε αμέτοχοι  την ολοένα και βαθύτερη κρίση, την παρατεινόμενη ύφεση, τη διαρκή υποβάθμιση και την προϊούσα αποσταθεροποίηση της χώρας οφείλουμε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις  την αναγέννηση της ευρείας προοδευτικής, δημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης.
  1. Σήμερα τιμάμε της μητέρες, Και μην ξεχνάμε, ότι ο θεός έφτιαξε τις μητέρες γιατί δεν μπορούσε να τα «προλάβει» όλα μόνος του… Χρόνια τους πολλά λοιπόν, να είμαστε όλοι γεροί, να τις χαιρόμαστε, να τις θυμόμαστε, να τις τιμάμε..
  1. Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την 1η πανελλαδική πολιτική – προγραμματική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που διεξήχθη 14 & 15 Μαΐου 2016 στο ΣΕΦ όπου εκεί μπήκαν τα θεμέλια για την προγραμματική ομογενοποίηση μας.
  1. Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο  Άδενδρο Θεσσαλονίκης όπου είχαμε 3 νεκρούς και από τη βήμα αυτό εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Αναμένοντας ότι θα ριχθεί άπλετο φως στα αίτια που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία.

Τέλος Ιούνη η ΔΗΣΥ οδηγείται σε ένα συνέδριο που κάποιοι λένε ότι είναι αχρείαστο.  
Η μέχρι τώρα εξελίξεις διεθνώς αλλά και στη χώρα μας καταδεικνύουν ότι είναι ΛΑΘΟΣ αυτή η αντίληψη.

Πολυνομοσχέδιο Στο 25% από το 18% θα φτάσει τελικά το «ψαλίδι» στις συντάξεις!


Μειώσεις 10% θα υποστούν ακόμα και οι συντάξεις των 500 ευρώ - Αναστέλλονται οι αυξήσεις έως το 2022- Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις επανέρχονται από 21/8/2018Βαρύτερες απώλειες για τους συνταξιούχους προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα - αντίμετρα της περιόδου 2019-2020, καθώς εκτός από την περικοπή έως 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καταργείται το επίδομα συζύγου ενώ αναστέλλεται έως το 2022 η διάταξη Κατρούγκαλου που «έβλεπε» αύξηση των συντάξεων.
Από την 1η Ιανουαρίου 2018 οι εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών θα υπολογίζονται επί του

Α. Σαμαράς: Αποκαλύπτεται η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση που γνώρισε η Πατρίδα μας


Με μια πολύ σκληρή δήλωση σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς την κατάθεση της συμφωνίας στη Βουλή.
Ο κ.Σαμαράς αναφέρεται ιδιαίτερα στη συρρίκνωση του ΑΕΠ της χώρας, την οποία αποκαλύπτει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης Τσίπρα σε αντίθεση με την κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ από τη δική του κυβέρνηση.

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού:

Η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

(Φωτογραφία:
Cyclades Voice)
Η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου καλεί σε συμμετοχή στην Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 11:00...

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου, αναφέρονται αναλυτικά, τα εξής:

14 Μαΐου το 2017 Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας


H Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι μέρα εορτασμού της μητρότητας και των ευχαριστιών προς τη μητέρα, μια γιορτή με αρχαιοελληνικές αναφορές στην λατρεία της θεάς Κυβέλης, της μητέρας των θεών, όπως την προσφωνεί ο Πίνδαρος («Κυβέλα, Μάτερ θεών»).

Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα κοινωνική ακτινίστρια Άννα Μαρία Τζάρβις (1864-1948) ήταν αυτή που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή της μητέρας.