slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Το κακό που μας βρήκε έχει ονοματεπώνυμο



Γράφει ο Γιώργος Παντάκης
Το κακό που μας βρήκε έχει ονοματεπώνυμο και λέγετε Τσίπρας Καμμένος.
Κρίμα οι «αγώνες». «Αγώνες υπέρ» αδυνάτων, «υπέρ» αγροτών, βιοπαλαιστών, εργατών, συνταξιούχων, φοιτητών και πάει λέγοντας… Κρίμα οι τόσες πορείες, οι κραυγές και τα συνθήματα τύπου, «εργάτη πολέμα σου πίνουνε το αίμα», «τα νούμερα ευημερούν αλλά ο κόσμος πεινάει» και άλλα τέτοια…

Γεωργιάδης: Ο Κασιδιάρης περίμενε την ευκαιρία να προκαλέσει φασαρία για να αλλάξει την ατζέντα

Ο κ. Κασιδιάρης περίμενε την ευκαιρία να προκαλέσει φασαρία για να αλλάξει την ατζέντα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο περιστατικό ανάμεσα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και τον Νίκο Δένδια.
«Να μην μιλάμε για τον συνταξιούχο που θα χάσει τη σύνταξή του, να μην μιλάμε για την

Πρωτοφανείς τραμπουκισμοί Κασιδιάρη σε βάρος Δένδια στη Βουλή (Video)


Άγριο επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Κασιδιάρη και το Νίκο Δένδια σημειώθηκε το μεσημέρι κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.Κατά πληροφορίες το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μιλούσε από τα έδρανα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να περνά από μπροστά του. «Μη περνάς από μπροστά μου δεν βλέπει ότι μιλάω» φέρεται να είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο.Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που

Μνημονιακό «κόψε-ράψε» στα ειδικά μισθολόγια: Ποιες οι μεγάλες ανατροπές, τι θα ισχύει για τους ένστολους (αναλυτικά)


Αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές αφορούν τους ένστολους, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, της αστυνομίας και του πυροσβεστικού και λιμενικού σώματος καθώς καταργείται το καθεστώς των μισθολογικών προαγωγών και αντικαθίσταται από άλλες προσαρμογές.
Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται ότι «προβλέπεται η ανάγκη αναμόρφωσης και εξορθολογισμού των ειδικών μισθολογίων (στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, διπλωματικών υπαλλήλων, ιατρών Ε.Σ.Υ., κ.λ.π.)» και ότι «στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των ειδικών μισθολογίων, υιοθετήθηκαν δύο κύριες κατευθύνσεις: αφενός η ανάγκη περιορισμού του σημερινού αριθμού τους (από 20 περίπου που είναι σήμερα σε 7) και αφετέρου η προσπάθεια εξορθολογισμού των αποδοχών του προσωπικού που αμείβεται με αυτά» ωστόσο «κατά την παρούσα αναμόρφωση θεωρήθηκε απαραίτητη η εξασφάλιση της κατ’ αρχήν σταθερότητας των αποδοχών όλων των λειτουργών ή υπαλλήλων που υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος, και η αποφυγή της ανατροπής του επιπέδου των αποδοχών τους, προκειμένου να εξασφαλισθεί η, χωρίς περισπασμούς, ομαλή εκτέλεση των καθηκόντων τους».

Επομένως η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι αλλαγές δεν φέρνουν μειώσεις μισθών.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο προβλέπεται:

Διψήφιο προβάδισμα στη ΝΔ δίνει μέχρι και η «Εφημερίδα των Συντακτών»!


Για να φτάσει η… απογευματινή Αυγή (η Εφημερίδα των Συντακτών) να δίνει προβάδισμα στη ΝΔ της τάξης του 10%, φαντάζεστε πόσο χαοτική είναι πλέον η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που συνιστά δρόμο χωρίς επιστροφή για τον Τσίπρα.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας Prorata, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην δυνητική εκλογική επιρροή, συγκεντρώνει ποσοστό 30% (από 33% τον Μάρτιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 20% (από 19% τον Μάρτιο).
Συγκεκριμένα τα κόμματα συγκεντρώνουν:

Ο Απόστολος Ψαρράς απαντά στις φαντασιώσεις και στις εμμονές

Όπως διάβασα σε τοπικά «σύγχρονα» επικοινωνιακά μέσα, ο κύριος Νίκος Μπαμπούνης, απευθυνόμενος σε «συνομιλητές» του αναφέρει εμένα  μαζί με τους  Αντώνη Μανιό και Βασίλη Κρασσά ως υπεύθυνους για την απώλεια κάποιων κονδυλίων από το Φιλώτι, όταν είμαστε εκλεγμένοι στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Επειδή δεν τα …«καταφέρνω» ακόμη στα είδη αυτά της επικοινωνίας, σας στέλνω μια επιστολή που έστειλα στον Αντώνη Μανιό, ως «συνυπεύθυνο» και παρακαλώ εάν θέλετε να την δημοσιοποιήσετε.

#ολα_για_την_καρέκλα: «Και όλο κλαίνε στου γυαλιού τα καρεκλάκια…»


Σε κορυφαίο trend στο Twitter, τέσσερις ημέρες πριν οι 153 (πάντα) πρόθυμοι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψηφίσουν το πιο σκληρό Μνημόνιο που γνώρισε η χώρα, αναδεικνύεται το hastag #ολα_για_την_καρέκλα .
Μάλιστα, μέρα με την ημέρα τα σχόλια γίνονται ακόμα πιο πολλά και περισσότερο καυστικά. Πάρτε μια (μικρή) γεύση από το «πάρτυ» που γίνεται στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο:

Η Μεγάλη Ληστεία: Πόσο χάνουν οι συνταξιούχοι, ποια επιδόματα κόβονται ανά Ταμείο (παραδείγματα)

ΟΙ ΛΗΣΤΑΡΧΟΙ 
Βαρύτερες απώλειες για τους συνταξιούχους προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα – αντίμετρα της περιόδου 2019-2020, καθώς εκτός από την περικοπή έως 18% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, καταργείται το επίδομα συζύγου ενώ αναστέλλεται έως το 2022 η διάταξη Κατρούγκαλου που «έβλεπε» αύξηση των συντάξεων.

Μαζί με τις προσωπικές διαφορές, το 2019 θα περικοπούν η οικογενειακή παροχή των συντάξεων του Δημοσίου και το επίδομα συζύγου των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα που συνεχίζει να καταβάλλεται με τη

Άμεση ανάλυση: 27 σκέψεις για το Πολυνομοσχέδιο

Του Στέλιου Πέτσα *

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η κυβέρνηση κατέθεσε το Πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει όσα συμφώνησε με τους δανειστές. Τι είναι αυτό και τι φέρνει;

1. Το 4ο Μνημόνιο, χωρίς λεφτά.

2. Την επιβεβαίωση ότι την περίοδο 2015-2018 «χάθηκε» ΑΕΠ ύψους 29 δισ. ευρώ. Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2015-2018 (Μάιος 2014) προέβλεπε ότι το ΑΕΠ στο τέλος του 2018 θα ήταν 217 δισ. ευρώ. Το σημερινό ΜΠΔΣ 2018-2021 (Μάιος 2017) προβλέπει ότι το ΑΕΠ θα φτάσει μετά βίας τα 188 δισ. ευρώ το 2018. Δηλαδή, 29 δισ. ευρώ χαμένα ή 7.000 ευρώ περίπου χαμένο εισόδημα για κάθε νοικοκυριό.

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩΜΙΑΚΗΣ : Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!

Η πανεργατική απεργιακή  κινητοποίηση ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων είναι δική μας υπόθεση. Καλούμε όλους τους κατοίκους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία παλιού δημαρχείου στην παραλία, στις 17 Μάη, 11.00 π.μ.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τη λήψη νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία προστίθενται σε όλα τα άλλα που πήρε η ίδια και οι 

Λιμάνι Νάξου: Όλα …νόμιμα έχουμε Master Plan


Ήταν η 6η Απριλίου, περίπου δηλαδή πριν από έναν μήνα όταν είχε επισκεφθεί τη Νάξο ο πολιτικός μηχανικός Αλβέρτο Παύλο Γιαμίν και είχε σειρά επαφών τόσο με τον Δήμαρχο κο Μαργαρίτη όσο και με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κο Σέργη… Ο κος Γιαμίν όπως αποδεικνύεται θα μπει στη ζωή μας για τα καλά όπως και το γραφείο του αφού έχει αναλάβει την εκπόνηση του Master Plan του λιμανιού… Τότε, ο Δήμαρχος κος Μαργαρίτης είχε σημειώσει «Το Master Plan θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς λιμανιού. Ο Δήμος θα

Η (πολύ σημαντική) μάχη του καφενείου


Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε καφενείο μιας λαϊκής περιοχής, όπως η Καλλιθέα, λειτούργησε επικοινωνιακά αλλά και πολιτικά.

Με την κίνηση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ, σηματοδοτεί τη στροφή της ΝΔ, σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και ειδικά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χαμηλόμισθοι, οι συνταξιούχοι και τα κοινωνικά στρώματα, που