slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Η αντίδραση Βενιζέλου όταν ο Καραμανλής τού… χάιδεψε το μάγουλο (Photos)


Εντύπωση προκάλεσε χθες στη Βουλή ένα στιγμυότυπο μεταξύ Κώστα Καραμνλή και Ευάγγελου Βενιζέλου.

O πρώην Πρωθυπουργός χαιρέτησε τον πρώην πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ τσιμπώντας τον στο μάγουλο, καθώς περνούσε από το έδρανό του, χθες, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Μνημονίου 4 που έφεραν προς ψήφιση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται αρχικά να

«Νικάνδρη» Παρουσίαση των σκοπών και της δράσης της

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η πολιτιστική εταιρεία «Νικάνδρη» (με έδρα τη Νάξο) σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 στις 19.00στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Ι. Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος - Αγίου Σώστη (Λεωφ. Συγγρού 131) στην Αθήνα, με θέμα: 
«Κυκλαδικός Πολιτισμός και συμβολή της ανάδειξης των μνημείων στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Νάξου και των νησιών γενικότερα».
 ·         Παρουσίαση των σκοπών και της δράσης της «Νικάνδρης».

Τέλος, ο αποκλεισμός των νησιωτών

Τέλος, ο αποκλεισμός των νησιωτικών περιοχών από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, καθώς κατά τη σημερινή συνεδρίασή της, η ΠΝΟ αποφάσισε τη διακοπή της απεργιακής κινητοποίησης απόψε στις 00:00.
Όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με τα ταξιδιωτικά πρακτορεία προκειμένου να ενημερωθούν για τα δρομολόγια των πλοίων.
Εκτέλεση δρομολογίων

Απάντηση Νικόλα Βασιλάκη στον Απ. Ψαρρά


Προς τα Ναξιακά Μ.Μ.Ε και κοινωνικής δικτύωσης
Ο Απ. Ψαρράς θιασώτης της κίτρινης δημοσιογραφίας, ευτελίζει για δεκαετίες το δημόσιο διάλογο, μέσα από το μονοπρόσωπο και μονόπλευρο έντυπο του. Προσηλωμένος στη συκοφαντική δημοσιογραφία, επιχειρεί τελευταία να τη μεταφέρει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με αναρτήσεις χυδαιογραφημάτων κατά του προσώπου μου.

Ισχυρή πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ΚΥΔΩΝ σε προβλήτα [Video]

Στην προβλήτα του λιμένα του Santo Domingo προσέκρουσε το Ε/Γ-Ο/Γ ΚΥΔΩΝ, σκαρί που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε με τα χρώματα της ΑΝΕΚ Lines.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης “Μελέτη και αποκατάσταση περιβάλλοντος από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές”

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νάξο το Σεμινάριο εντατικής εκπαίδευσης “Μελέτη και αποκατάσταση περιβάλλοντος από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές”, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, με ακρωνύμιο LANDCARE.
Με επικεφαλής την Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκη Ευελπίδου, πλήρως καταρτισμένοι επιστήμονες από το Εθνικό και....

Νόμος του κράτους είναι το τέταρτο μνημόνιο – ή συμπληρωματικό του 3ου όπως υποστήριξε ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος – μετά την θετική ψήφο που παρείχαν οι 153 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Στην ψηφοφορία επί της αρχής, υπέρ ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (153 βουλευτές), ενώ κατά η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων (128 βουλευτές).

Διαφοροποίηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Βουλή: Στις φλόγες το φυλάκιο του Αγνωστου Στρατιώτη (φωτο + βίντεο)

Χάος επικρατεί έξω από τη Βουλή με αντιεξουσιαστές να ξεκινούν «πόλεμο» με τα ΜΑΤ, πετώντας βόμβες μολότοφ και αντικείμενα.Στις φλόγες τυλίχθηκε το φυλάκιο του Αγνωστου Στρατιώτη, με τους αστυνομικούς να

προσπαθούν να απωθήσουν τους ταραξίες, απαντώντας με δακρυγόνα.

Τι επέλεξε να μην πει ο Κ. Μητσοτακης και… έβγαλε είδηση



Του Γιάννη Κ.Τρουπή

Σε μια σημαντική διαφοροποίηση προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που αποκαλύπτει πολλά για την τακτική που θα ακολουθήσει η ΝΔ στο προσεχές διάστημα.

Στην ομιλία του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέφυγε να πει ότι «Το κράτος έχει συνέχεια» και πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Θα τιμήσει τις υπογραφές» των προκατόχων, όταν έρθει στην

Η καθημερινότητα οριζοντίως και καθέτως.


Άρθρο του Θανάση Παπαμιχαήλ – Επικοινωνιολόγου

Χειροδικίες, βιαιοπραγίες, κλιμάκωση βίας ως συμπεριφοράς από αρκετά πολιτικά πρόσωπα, μονοπωλούν την καθημερινότητα μας.
Απεργίες σε λεωφορεία, σε πλοία, σε αεροπλάνα, προαστιακό, τρένα και μετρό, δυσκολεύουν την καθημερινότητα μας.
Ντροπή, αίσχος, αποτροπιασμός, καταδικαστικές δηλώσεις εκατέρωθεν των αντιμαχόμενων πλευρών, οι φτωχές λέξεις που περιγράφουν την καθημερινότητα μας.

Μαθητές εν δράσει στις Τρίποδες


Ένα ακόμα μαθητικό φεστιβάλ επιστημών, με πειράματα, κατασκευές, ρομποτική και ποικίλες άλλες δράσεις διοργανώνεται στη Νάξο, αυτή τη φορά στις Τρίποδες. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από 6 έως 9 Ιουνίου και απευθύνεται σε όλα τα σχολεία της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, τα οποία προσκαλούνται να επισκεφτούν τη διαδραστική έκθεση πειραμάτων, κατασκευών, ρομποτικής, εφαρμογών ενέργειας, μετεωρολογικού σταθμού κ.α.

Ιδιαίτερα το Φεστιβάλ απευθύνεται σε