slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Βρούτσης: Παράνομα τα ειδοποιητήρια για εισφορές 1,4 εκατομμυρίων εργαζόμενων

Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει άμεσα τα «ευθέως παράνομα» ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές 1,4 εκατομμυρίων ελεύθερων επαγγελματιών, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Εργασίας και βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.
Ο κ. Βρούτσης κατήγγειλε εκ νέου πως οι εισφορές βασίζονται στα εισοδήματα του 2015, κι όχι του 2016, και συνεπώς παραβιάζουν πλήρως το νόμο Κατρούγκαλου. Προσέθεσε αιχμηρά πως τα ειδοποιητήρια εστάλησαν χθες το βράδυ, αφότου είχαν κλείσει τα φύλλα των
εφημερίδων.
Τόνισε δε πως ο υπολογισμός των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2015 καθιστά πλασματικό τον προϋπολογισμό του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς τα έσοδά του υπολογίζονται με αναχρονιστικά στοιχεία.
Τα ειδοποιητήρια αφορούν αγρότες, γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους.
Ο κ. Βρούτσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της αγοράς εργασίας, με αφορμή τη δημοσίευση των συγκεντρωτικών στοιχείων της ΕΡΓΑΝΗΣ για το 2017, που καταδεικνύουν ότι περισσότερες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα ήταν για μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.
Ο πρώην υπουργός της ΝΔ υποστήριξε ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας έχει σταματήσει κι ότι στην πραγματικότητα το ποσοστό της ανεργίας θα έπρεπε να είναι κοντά στο 17%.
Συνάμα, προσέθεσε, οι ευέλικτες μορφές εργασίας κυριαρχούν ενώ ένας στους τρεις αμείβονται με μισθό της τάξης των 324 ευρώ.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/364593/vroutsis-paranoma-ta-eidopoiitiria-gia-eisfores-14-ekatommurion-ergazomenon/#ixzz54Kkl7vEX
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: