slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Ν. Μανιός: Μετατροπή του ESM σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα είναι σταθμός στην ολοκλήρωση της ΕΕ

 


Ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Μανιός, μιλώντας την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες και στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, εκτίμησε ότι η μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα είναι ένας σταθμός στην ολοκλήρωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένας μοχλός μείωσης των ανισοτήτων μεταξύ των κρατών μελών.
Για την Ευρώπη των δύο ή περισσοτέρων ταχυτήτων, όπως τόνισε ο κ. Ν. Μανιός, δεν φταίει το ευρώ από μόνο του.

Πρόσθεσε δε, ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται δημιουργούν το τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την ύπαρξη της ευρωζώνης ανάμεσα στις ανισότητες που υπάρχουν και εντός και μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε, σημειώνοντας πως αυτές οι πολιτικές είναι η λύση του προβλήματος των ανισοτήτων.

Ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο που θα είναι γέννημα του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεν θα έχει κανένα από τα χαρακτηριστικά και τις νοοτροπίες που είχε και έχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, είπε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, αναφέροντας το εξαιρετικά αρνητικό παράδειγμα της παρουσίας του στη Ευρώπη.

"Οι προτάσεις του Δ.Ν.Τ. για την Ελλάδα ήταν: έξω από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, εξευτελιστικές περικοπές των δαπανών και στο τέλος παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής."                                  
Τέλος, ο Νίκος Μανιός υπογράμμισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να πάρει αυτή την ιστορική ευθύνη που της αναλογεί, να δημιουργήσει αυτό το εργαλείο που θα μπορεί να προβλέπει και να διορθώνει τα λάθη που συμβαίνουν και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: