slider

Naxios Το πρώτο blog των Κυκλάδων

Naxios

Νίκος Μανιος: Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων στήριξης για την Εξισωτική Αποζημίωση για το έτος 2018, ύψους 230 εκατ. ευρώ,

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν. ΜΑΝΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 2018
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καλεί τους δυνητικούς δικαιούχους να υποβάλλουν αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του Μέτρου 13 «Ενισχύσεις που χαρακτηρίζονται από φυσικά ή άλλα ειδικά μειονεκτήματα» του ΠΑΑ 2014-2020.

Σκοπός του Μέτρου 13 είναι η χορήγηση αντισταθμιστικής ενίσχυσης σε ορεινές περιοχές (Υπομέτρο 13.1) και σε περιοχές με φυσικούς περιορισμούς εκτός των ορεινών (Υπομέτρο 13.2).

Γεωγραφικές περιοχές εφαρμογής του Υπομέτρου 13.1 είναι οι χαρακτηρισμένες ως ορεινές με βάση την Οδηγία του Συμβουλίου 81/645/ΕΟΚ, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει. Το Υπομέτρο 13.2 εφαρμόζεται στις περιοχές που υπόκεινται σε φυσικούς περιορισμούς που προκαλούνται από δυσχερείς κλιματολογικές ή εδαφολογικές συνθήκες ή συνδυασμό τους σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 32 του Καν. (ΕΕ) 1305/2013.


Το σύνολο του προϋπολογισμού της πρόσκλησης ανέρχεται σε 230 εκατ. € και κατανέμεται στο Υπομέτρο 13.1: 148 εκατ. € και στο Υπομέτρο 13.2: 82 εκατ. .

Το ύψος της Ενίσχυσης για το Υπομέτρο 13.1 καθορίζεται στα 125  ανά εκτάριο (ή 12,5  ανά στρέμμα) και εξαρτάται από την έκταση της εκμετάλλευσης, η οποία μετά τα 20 εκτάρια μειώνεται προοδευτικά. Για το Υπομέτρο 13.2 καθορίζεται στα 95  ανά εκτάριο, το οποίο μειώνεται προοδευτικά όμοια με τις ορεινές περιοχές.

Δικαιούχοι του Μέτρου μπορούν να κριθούν φυσικά και νομικά πρόσωπα, τα οποία:
1)   Είναι ενεργοί γεωργοί
2)   Ασκούν γεωργική δραστηριότητα: α) εντός των ορεινών περιοχών, β) εντός των μειονεκτικών περιοχών σύμφωνα με την υφιστάμενη οριοθέτηση.
3)   Είναι ενήλικα άτομα και δεν έχουν αποχωρήσει από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα.

Η υποβολή αιτήσεων στήριξης πραγματοποιείται έως την καταληκτική ημερομηνία
υποβολής της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης 2018.

Υποβολή Αίτησης στήριξης αποτελεί παράλληλα αίτηση πληρωμής και υποβάλλεται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, από τον ίδιο το γεωργό ή από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του.
Για πληρέστερη ενημέρωση δείτε την Πρόσκληση εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: